Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

TO DEB ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΥΦΤΕΙΕΣ

0 σχόλια Share:

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι προσδοκίες που σχημάτισε η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, σχετικά με το μουφτειακό που είναι ένα από τα προβλήματα που βιώνει,  με το προεδρικό διάταγμα που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες, κινούνται προς μια αρνητική κατεύθυνση.

Οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις προθέσεων που έκανε η κυβέρνηση σχετικά με το την επίλυση του θέματος των μουφτειών, έγιναν αιτία να γεννηθούνε στην μειονότητα σοβαρές προθέσεις. Αλλά το σχετικό με τις μουφτείες προεδρικό διάταγμα που ανακοινώθηκε τις περασμένες μέρες, έγινε αιτία απογοήτευσης και αντιδράσεων στην μειονότητα και στους μειονοτικούς φορείς.

Επιθυμούμε να τονίσουμε ότι είμαστε έναντιοι στην λογική που στις μουφτείες μας που είναι ο πιο σημαντικός φορέας που επηρεάζει την θρησκευτική ζωή της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, καταργεί την αυτόνομη δομή τους και διαμέσου του διορισμού υπαλλήλων που θα διορίζονται από το υπουργείο, τις καθιστά κρατικές υπηρεσίες. O έλεγχος των μουφτειών και των μουφτήδων που πρέπει να υπηρετούν την θρησκευτική ζωή της μουσουλμανικής κοινότητας από το κράτος, δεν επιφέρει λύση αλλά καθιστά άλυτο το θέμα.

Καλούμε το υπουργείο Παιδείας και όλους τους σχετιζόμενους αξιωματούχους, επιδεικνύοντας σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες, να καταβάλουν την μέγιστη προσπάθεια για να μην ζημιωθεί η αυτόνομη δομή των μουφτειών και μέσω ενός ειλικρινούς και εποικοδομητικού διαλόγου με την μειονότητα να βρεθεί μια λύση..

Κόμμα DEB

http://debpartisi.org/haberler.php?s=detay&id=5714

4/9/2018

Σχ: Προφανώς μόνο ο ελληνικός έλεγχος ενοχλεί το DEB.

Διότι ως γνωστό (…)ο τουρκικός είναι καλοδεχούμενος και ευλογημένος….

Απορούμε γιατί δεν γράφουν έστω ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ που να είναι ενάντια στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας σε οποιοδήποτε θέμα !

Γιατί άραγε ;….

Previous Article

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Next Article

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΕΚΔΟΤΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *