Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ DEB ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ

0 σχόλια Share:

 

 

Κινητοποιήθηκε για τον άθλιο που είπε ¨Ο πιο καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος¨

Στην Ελλάδα ο πρόεδρος του κόμματος DEB υπέβαλλε μήνυση κατά του πρώην υπουργού εξωτερικών της Ελλάδας Θεόδωρου Πάγκαλου που χρησιμοποίησε ρατσιστική φράση για τους Τούρκους.
Σε δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς στον ανταποκριτή του πρακτορείο Αναντολού, είπε πως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Θεόδωρος Πάγκαλος μετέχοντας σε μια εκπομπή χρησιμοποίησε την φράση ¨¨Ο πιο καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος¨ κάτι που όπως είπε ¨συνιστά βαρύ αδίκημα, και είναι μια απαράδεκτη ρατσιστική και φασιστική φράση¨.
Ο Αλή Τσαβούς ανέφερε πως διαμέσου του δικηγόρου του μαζί με έγγραφα υπέβαλλαν μήνυση στην εισαγγελέα Ροδόπης και δήλωσε: ¨Ο πρώην αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών κύριος Πάγκαλος, με αυτές τις δηλώσεις που υποδαυλίζουν μίσος και έχθρα μεταξύ των λαών, παραβίασε τα σχετικά με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία άρθρα του ελληνικού ποινικού κώδικα. Η φράση   ¨Ο πιο καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος¨ που είπε για τους Τούρκους ο Πάγκαλος, είναι απαράδεκτη και συνιστά βαρύ αδίκημα. Περιμένουμε σχετικά με αυτό η ελληνική δικαιοσύνη να εκπληρώσει τα καθήκοντα της.¨
Ο Αλή Τσαβούς ανέφερε πως το γεγονός πως πέραν του κόμματος του,  άλλο κόμμα και η κυβέρνηση δεν αντέδρασαν στην φράση αυτή του Πάγκαλου, αποτέλεσε αιτία απογοήτευσης για τους Τούρκους που ζούνε στην χώρα και συνέχισε λέγοντας πως ¨Επιθυμώ να αναφέρω πως αυτή η φρικτή και ρατσιστική φράση που ανέφερε ο Πάγκαλος, στοχοποιεί τους 150 χιλιάδες πολίτες μέλη της τουρκικής μειονότητα δυτικής Θράκης που είναι πολίτες της χώρας και αποτελεί μια βαριά προσβολή για όλη την μειονότητα. ¨
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος που υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών στο διάστημα 1996-1999, στις 13 Φεβρουαρίου μετέχοντας σε εκπομπή του  ΣΚΑΙ-Ράδιο¨, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε ¨Στην πολιτική μου καριέρα γνώρισα πολλούς Τούρκους. Αλλά καλό Τούρκο δεν γνώρισα. Ο πιο καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος¨.

http://www.yeniakit.com.tr/haber/en-iyi-turk-olu-turk-diyen-alcak-icin-harekete-gecildi-426845.html

21/2/2018

Previous Article

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ

Next Article

NEA MONAΔΑ ΣΥΡΙΑΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *