Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ DEB ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ

0 σχόλια Share:

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία στις πρώτες γραμμές της επικαιρότητας της χώρας αλλά και της μειονότητας βρίσκονται οι εξελίξεις και οι αποφάσεις σχετικά με τις μουφτείες ( που είναι από τους πιο σημαντικού φορείς της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης)  και τις αρμοδιότητες των μουφτήδων

Παρατηρούμε πως η κυβέρνηση σχετικά με τις μουφτείες που ως φορείς στηρίζονται στην συμφωνία των Αθηνών του 1913 και στην συνθήκη της Λωζάννης, πήρε αποφάσεις και περνά στην εφαρμογή τους, χωρίς να δώσει την δέουσα σημασία στον απαραίτητο διάλογο και διαβούλευση με την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης.

Επιθυμούμε να αναφέρουμε πως δεν θεωρούμε σωστό το γεγονός πως ιδιαίτερα μετά από τον διορισμό των μουφτήδων που δεν είναι αποδεκτοί από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης,  το κράτος αντί να πάει προς μια βελτίωση στο θέμα των δικαστικών αρμοδιοτήτων των μουφτήδων (που επί χρόνια συζητούνταν και ασκούνταν κριτική) , προτίμησε να καταργήσει εντελώς αυτές τις αρμοδιότητες. H διοίκηση παραμένει αδιάφορη στο αίτημα της τουρκικής κοινότητας δυτικής Θράκης για συνολική επίλυση του θέματος των μουφτειών  και 33 χρόνια μετά από το 1985 που εφαρμόζεται αυτή η πολιτική, πλέον είναι ολοφάνερη η σφαλερότητα της.

…………………….

Μετά από την αποδοχή του νόμου που περιορίζει τις αρμοδιότητες των μουφτήδων, παρατηρούμε πως στην επικαιρότητα έχει τεθεί το θέμα της ¨εκλογής μουφτήδων¨. Ως κόμμα DEB θέλουμε να τονίσουμε πως στην εκλογή μουφτή δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τετελεσμένα.  Θέλουμε να θυμίσουμε πως παρά τα όσα αιτήματα της μειονότητας, δεν έχουν γίνει τα δέοντα βήματα για την επίλυση του θέματος των μουφτήδων, θέμα για το οποίο η Ελλάδα έχει καταδικαστεί παλιότερα και στο ΕΔΑΔ. Μέθοδοι οι οποίες δεν θα είναι αποδεκτές από την μειονότητα θα οδηγήσουν πάλι σε παρόμοιες καταστάσεις. Εκφράζουμε την προσδοκία μας πως η κυβέρνηση για την επίλυση του θέματος των μουφτειών, θα στηρίξει έναν ειλικρινή και πραγματικό διάλογο με την μειονότητα.

Με αυτόν τον στόχο, προτείνουμε να αρχίσει ένας διάλογος για το θέμα των μουφτειών , με φορείς και εκπροσώπους της μειονότητας, μεταξύ των οποίων και το DEB.

http://debpartisi.org/haberler.php?s=detay&id=5497

18/1/2018

Σχ: Όποιος Έλληνας την σήμερον ημέρα, με τις συγκεκριμένες καταστάσεις που υπάρχουν στην Θράκη, θέτει θέμα εκλογής μουφτήδων είναι στην καλύτερη περίπτωση τραγικά άσχετος  και στην χειρότερη ένας προδότης που θέτει τα κομματικά συμφέροντα πάνω από το συμφέρον της πατρίδας. Τώρα το να θέτουν θέμα εκλογής μουφτήδων τα τσιράκια της Άγκυρας, συνιστά απλά την ¨δουλειά¨ που κάνουν για να έχουν την πολλαπλώς εκφραζόμενη (…) στήριξη της Άγκυρας.  

Previous Article

ΕΜΜΕΣO ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ

Next Article

ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ 4 ΓΥΝΑΙΚΕΣ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *