Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΟΜΜΑΤΟΣ DEB ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

No Comments Share:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ- ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΜΑΣ

148836838082383

Μαθαίνουμε πως με εντολή από την αστυνομία έκλεισε στην Αλεξάνδρεια της Ημαθίας το μεστζίτ που είχε ιδρυθεί εκεί εντός συλλόγου και βάσει του καταστατικού, από μέλη της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης που έχουν μεταναστεύσει εκεί από την δυτική Θράκη ένεκα  οικονομικών λόγων.

Το να ανοίγει ένα μεστζίτ και να εκπληρώνονται εκεί τα λατρευτικά καθήκοντα και να διδάσκεται το Κοράνι, πέρα από μειονοτικό δικαίωμα είναι και ένα ανθρώπινο δικαίωμα. Ως κόμμα DEB καταγγέλλουμε αυτή την μεσαιωνική πρακτική σε βάρος αυτών των ανθρώπων και ζητάμε επειγόντως να αποδοθούν στον Μορφωτικό-Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Ημαθίας τα δικαιώματα να ανοίγουν  ένα μεστζίτ (που είναι και μειονοτικό και ανθρώπινο δικαίωμα) αλλά και το δικαίωμα στην λατρεία.

Δεν αποδεχόμαστε ποτέ την κρατική χείρα πάνω στις θρησκευτικές μας ελευθερίες και προσδοκούμε σεβασμό σε αυτές. Βάζοντας κλειδαριά στις πόρτες των πατροπαράδοτων τζαμιών στην Ρόδο, επιφέροντας περιορισμούς στους μιναρέδες, με ψήφιση νόμων όπως αυτός των ¨240 ιμάμηδων¨ που  δεν αποδέχτηκε και δεν πρόκειται να αποδεχθεί η μειονότητα στα τζαμιά, αποκαλώντας ¨ψευδομουφτήδες¨ τους εκλεγμένους μουφτήδες, κοροϊδεύοντας την βούληση της μειονότητας, εν ολίγοις με υπονόμευση των θρησκευτικών μας ελευθεριών και με αδιαφορία για την συνθήκη της Λωζάννης, δεν  επιδεικνύεται σεβασμός στα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα.

Ως κόμμα DEB ανακοινώνουμε σε όλη την κοινή γνώμη πως ζητάμε σεβασμό των θρησκευτικών μας ελευθεριών που πηγάζουν από την συνθήκη της Λωζάννης, όπως και τον τερματισμό αυτών των περιορισμών και απαγορεύσεων.

http://debpartisi.org/haberler.php?s=detay&id=4959

1/3/2017

Σχ: Το DEB προφανώς δεν αποδέχεται την ΕΛΛΗΝΙΚΗ κρατική χείρα, διότι την ΤΟΥΡΚΙΚΗ την έχει ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ…

Και η αστυνομία έκανε το αυτονόητο, Τους είπε να ανοίξουν μεστζίτ, αλλά με την νόμιμη διαδικασία. Αλήθεια ένας χριστιανός-Τούρκος πολίτης μπορεί να πάει να ανοίξει ένα παρεκκλήσι δίπλα ακριβώς στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο και να μονάσει εκεί ΔΙΧΩΣ άδεια από το τουρκικό κράτος ;   

Previous Article

¨ΠΟΡΤΑ¨ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΚΕΙ

Next Article

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ … ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *