Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ DEB ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΛΑΘΕΝΤΑ ΤΟΥΡΚΟΠΡΑΚΤΟΡΑ

No Comments Share:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

147308913921766

Καταγγέλλουμε με έντονο τρόπο την απέλαση από την Ελλάδα του καθηγητή Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί-προέδρου του Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσων.

Σύμφωνα με όσα μάθαμε από το δελτίο τύπου της ΕΟΤΔΘ της 5/9/2016, ο καθηγητής Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί-πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσων μαζί με τον αντιπρόεδρο Αχμέτ Κιρεβλιασί στα πλαίσια μιας επίσκεψης εργασίας είχαν εισέλθει μέσω Ρόδου στην Ελλάδα στις 27/8/2016. Ο Καϊμακτσί ο οποίος έφυγε στα 5 του χρόνια από τα χώματα όπου γεννήθηκε, επισκέφτηκε συγγενείς του και την Τρίτη 30 Αυγούστου επισκέφτηκε την Κω. Το απόγευμα της ίδιας μέρας η ελληνική αστυνομία, με τον ισχυρισμό πως από τις 18/7/2016 υπάρχει απαγόρευση εισόδου του στην χώρα, στον συνέλαβε και τον πέταξε στο κρατητήριο.  Ο πρόεδρος Καϊμακτσί ανέφερε πως θέλει να δει το έγγραφο απαγόρευσης εισόδου και ότι όταν εισήλθε στην χώρα αυτό δεν του επιδόθηκε. Αλλά η αστυνομία δεν μπορούσε να του το δείξει διότι όπως είπαν δεν το είχαν στα χέρια τους.

Του είπαν πως θα μπορούσε να αποφυλακιστεί εάν υπέγραφε ένα έγγραφο που ανέφερε πως δεν θα προσέφευγε δικαστικά για αυτό το περιστατικό ούτε στα εθνικά ούτε στα διεθνή δικαστήρια. Ο Καϊμακτσί αφού έμεινε μια νύχτα στο κρατητήριο, υπέγραψε το παράνομο αυτό έγγραφο και στις 31 Αυγούστου, αφέθηκε ελεύθερος για να απελαθεί. Με αστυνομική συνοδεία τον ανέβασαν στο φέριμποτ για να επιστρέψει στην Τουρκία. Δεν του επετράπη ούτε να περάσει από το ξενοδοχείο του στην Ρόδο να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα.
Δηλώνουμε σε όλη την κοινή γνώμη ότι το γεγονός πως αυτά συνέβησαν στον καθηγητή Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί (ο οποίος ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου στον Σύλλογο Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τούρκων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσων από τότε που ιδρύθηκε το 1996) σε μια χώρα της Ε.Ε. είναι κάτι το λυπηρό, απάνθρωπο και απαράδεκτο.

Καλούμε όλους τους αρμοδίους να δράσουν ώστε να λυθεί και να αποκατασταθεί αυτή η κατάσταση

ΚΟΜΜΑ DEB

http://www.debpartisi.org/haberler.php?s=detay&id=4679

5/9/2016

Σχ : Εμείς να ευχηθούμε ολόψυχα να ακολουθήσουν κι άλλες απελάσεις ανθρώπων που προφανώς λειτουργούνε ως έμμισθοι πράκτορες της Τουρκίας. Για να αντιληφθούν κάποιοι πως υπάρχει κόστος για τα μαύρα χρηματα που παίρνουν. 

Previous Article

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΛΑΘΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Next Article

ΕΠΙΘΕΣΗ (ΛΕΝΕ) ΤΗΣ ISIS ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *