Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ DEB

No Comments Share:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ DEB

147273513913605

Δελτίο τύπου από τον πρόεδρο του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς

Αξιότιμοι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης

Όπως είναι σε όλους μας γνωστό η απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε στις 15 Ιουλίου στην μητέρα πατρίδα μας Τουρκία από μια ομάδα στρατιωτικών μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης  FETÖ, κατεπνίγη και αποκρούστηκε από άλλους στρατιωτικούς πατριώτες που πιστεύουν στην δημοκρατία και από το ηρωικό Τουρκικό Έθνος.

8 προδότες που μετείχαν σε αυτή την απόπειρα διέφυγαν στην χώρα μας την Ελλάδα.  Ως μειονότητα καταγγείλαμε αυτή την απόπειρα και πηγαίνοντας στην Αλεξανδρούπολη, θέσαμε το αίτημα μας αυτοί οι προδότες να εκδοθούνε. Ταυτόχρονα ζητήθηκαν επίσημα από την Τουρκία και η κατάσταση αυτών των χουντικών προδοτών θα εξεταστεί από τις διοικητικές αρχές. Το πώς θα λειτουργήσει αυτή η διαδικασία, αναμένεται με ενδιαφέρον από όλους εμάς που πιστεύουμε στην δημοκρατία.

Στο διάστημα αυτό κάποια τοπικά και εθνικά ΜΜΕ εκμεταλλευόμενα την κατάσταση , χωρίς να ακουμπάνε τα πραγματικά μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETÖ και χωρίς να αναφέρουν τα ονόματα τους εντός της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, προσπαθούνε να σχηματίσουν μια αντίληψη πως όλοι οι υπερασπιστές των μειονοτικών δικαιωμάτων είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETÖ. H πρόθεση τους είναι με αυτή την αντίληψη να βλάψουν τους υπερασπιστές δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητα δυτικής Θράκης. Θέλουν με τα φανταστικά σενάρια σχέσεων που παράγουν, να θέσουν υπό αμφισβήτηση αυτούς τους ανθρώπους και να διασφαλίσουν τον αποκλεισμό τους εντός του κόσμου. Αλλά πρόκειται για μια μάταιη προσπάθεια. Διότι ο κόσμος μας γνωρίζει όλη την γυμνή αλήθεια.

Επιθυμώ να αναφέρω ότι αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να στήσουν ένα πλέγμα σχέσεων με ψευδείς ειδήσεις  και ενίοτε αναφέρουν και το όνομα μου, δεν θα μπορέσουν ποτέ να φτάσουν στους βρώμικου στόχους τους. Κοινοποιώ επίσης σε όλη την κοινή γνώμη πως θα αρχίσω νομικές διαδικασίες ενάντια σε αυτούς που δημοσιεύουν αυτές τις ψευδείς ειδήσεις.
Εάν οι εφημερίδες και οι αρθρογράφοι που βγάζουν αυτές τις στημένες ειδήσεις, είχαν δείξει την ίδια μεγάλη προσπάθεια για να αποκαλύψουν τις αδικίες σε βάρος της μειονότητας δυτικής Θράκης και για την εξάλειψη τους, σήμερα η μειονότητα μας θα είχε μια ακόμη πιο  χαρούμενη ζωή.

Για παράδειγμα θα μπορούσαν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη σχετικά με το γιατί τα μέλη της μειονότητας δεν έχουν λόγο στην διοίκηση των πατροπαράδοτων βακουφίων. Θα μπορούσαν να καταβάλλουν προσπάθεια για την επίλυση του θέματος.

Για παράδειγμα θα μπορούσαν να ερευνήσουν το γιατί στην Ροδόπη όπου ο πληθυσμός είναι μισός-μισός υπάρχει ένα μόνο γυμνάσιο και λύκειο για την μειονότητα. Θα μπορούσαν να αποτελέσουν όχημα για να εκφραστεί η ανάγκη της μειονότητας για άνοιγμα σχολείου.

Θα μπορούσαν επίσης να θέσουν το ερώτημα για ποιο λόγο στο δημόσιο τομέα απασχολούνται ελάχιστοι μειονοτικοί υπάλληλοι. Τουλάχιστον θα μπορούσαν έτσι να βοηθήσουν τους νέους μας που αναγκάζονται μη θέλοντας να εγκαταλείπουν την πατρική στέγη.

Θα μπορούσαν να ασχοληθούνε με την αιτία για την οποία υπέστησαν επίθεση τα κεντρικά γραφεία του DEB και την αιτία για την οποία εκλάπη το αυτοκίνητο του Δρ. Σαδίκ Αχμέτ. Είμαστε βέβαιοι πως έτσι θα έκαναν μια πολύ πιο επωφελή δουλειά.

Θα μπορούσαν να ερευνήσουν για ποιο λόγο εφαρμόζεται το αντιδημοκρατικό πλαφόν του 3% και στους ανεξάρτητους υποψηφίους. Έτσι η χώρα μας θα γλύτωνε από αυτή την πολιτική ντροπή που δεν υπάρχει σε καμία δημοκρατική χώρα.

Για παράδειγμα εάν κατέβαλλαν προσπάθεια για την επίλυση θεμάτων όπως για τις  μουφτείες, την εκπαίδευση και τους ιστορικούς μας συλλόγους που τους έκλεισαν, είμαι βέβαιος πως θα ήταν πολύ πιο επωφελείς για την κοινότητα μας. Και εμείς έτσι θα ήμασταν υπερήφανοι για τις εφημερίδες που ασκούν αντικειμενική δημοσιογραφία.

Καθήκον των αντικειμενικών δημοσιογράφων και εφημερίδων είναι  να αποκαλύπτουν τις αδικίες, να ασχολούνται με αυτές και να ενημερώνουν ειλικρινά την κοινή γνώμη. Δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε το χάσιμο ενέργειας για στημένες ειδήσεις. Επίσης δηλώνω πως θεωρώ πολύ κρίσιμο το ότι αποφεύγουν να φανερώσουν τα πραγματικά ονόματα της τρομοκρατικής οργάνωσης  FETÖ , που πιστεύω πως γνωρίζουν καλά και σας χαιρετίζω όλους με σεβασμό

Με τον σεβασμό μου

Μουσταφά Αλή Τσαβούς

Γενικός Πρόεδρος του DEB

http://www.debpartisi.org/haberler.php?s=detay&id=4666

1/9/2016

 

Previous Article

2 AKOMH NEKΡΟΙ ΣΤΗΝ ΤΣΟΥΚΟΥΡΤΖΑ

Next Article

TO NOMIMO ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *