Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ DEB ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΙΖΟ

No Comments Share:

Συστήνουμε στον κύριο Ρίζο να μην φοβάται τις αλήθειες

147083510096459

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μετέχοντας στις ιστορικές εκδηλώσεις του Σέτσεκ, εκπροσώπησα ως πρόεδρος το κόμμα DEB.

Κατά την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων την Κυριακή 7 Αυγούστου, στο στάδιο των ομιλιών των επισήμων, έκανα την ομιλία μου. Στην ομιλία που έκανα εστίασα τόσο στην σημασία που έχουν οι εκδηλώσεις του Σέτσεκ για την κουλτούρα και την ιστορία μας, όσο και στα θέματα πο ααντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της περιοχής μας. Στην ομιλία μου αναφέρθηκα ιδιαίτερα στα οικονομικά θέματα που βιώνουν οι άνθρωποι της μειονότητας και στο ότι οι νέοι μας εξαναγκάζονται λόγω της κρίσης να μεταναστεύουν. Διότι ως κόμμα DEB πιστεύουμε πως μεταξύ των τμημάτων που έχουν επηρεαστεί πολύ από την οικονομική κρίση στην χώρα μας είναι και η τουρκο-μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης.


Οι σκληρές οικονομικές πιέσεις του παρελθόντος σε βάρος της μειονότητας, άφησαν σήμερα στο περιβάλλον της κρίσης, ανυπεράσπιστη την μειονότητα. Οι άνθρωποι της μειονότητας που είναι στην ομάδα με το χαμηλότερο εισόδημα στην χώρα, επηρεάστηκαν πολύ αρνητικά από την 6 χρόνων κρίση και πολλοί νέοι μας στα χωριά, εξαναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν. Η παρούσα κατάσταση δεν έχει σταθεροποιηθεί. Η κρίση και το κύμα μετανάστευσης στα χωριά μας διευρύνεται.

Στην ομιλία που έκανα στις εκδηλώσεις του Σέτσεκ, ανέφερα πως ενώπιον αυτού του περιβάλλοντος, η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ μακριά από τις προσδοκίες μας και δεν έχει κάνει βήματα για την εξάλειψη αυτών των υπαρκτών θεμάτων. Είπα πως οι νέοι της μειονότητας δεν προσλαμβάνονται κατά το ποσοστό τους ως δημόσιοι υπάλληλοι. Την ώα που είχα τελειώσει την ομιλία μου και καθόμουν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος, λες και είχε ενοχληθεί από αυτά που είπα, πέταξε μια κουβέντα λέγοντας ¨Υπάρχουν και από την μειονότητα κρατικοί υπάλληλοι, κοίτα ο πρόεδρος των αποφοίτων της ΕΠΑΘ εδώ κάθεται¨  και επέδειξε μια επιθετική συμπεριφορά. Μάλιστα παρά το ότι είχε μιλήσει, θέλησε πάλι να μιλήσει και να απαντήσει σε αυτά που είχα πει.
Στα μειονοτικά θέματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης που δεν λύθηκαν επί 40 χρόνια, δυστυχώς τον τελευταίο καιρό προστέθηκαν και άλλα. Η οικονομική κρίση επέφερε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον ούτως ή άλλως χαμηλού εισοδηματικού επιπέδου άνθρωπο της μειονότητας και εξαναγκάζει τους νέους μας να μεταναστεύσουν.

Ως κόμμα DEB συστήνουμε στον κύριο Δημήτρη Ρίζο, να μην φέρεται επιλεκτικά όσον αφορά τις αλήθειες σχετικά με την μειονότητα μας, να μην ανησυχεί και να μην φοβάται τις αλήθειες, ενώ δηλώνουμε πως είμαστε έτοιμοι για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων μαζί του σε κάθε θέμα.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ DEB

Μουσταφά Αλή Τσαβούς

http://www.debpartisi.org/haberler.php?s=detay&id=4634
10/8/2016
Σχ : Ο Τσαβούς προφανώς ¨ξέχασε¨ κάτι…

Ότι αυτό που είπε εκεί και φυσικά ήταν ψευδές ήταν ότι ¨ακριβώς επειδή οι μειονοτικοί λέγονται Φατμά, Εμινέ κ.λ.π. δεν προσλαμβάνονται¨.

Previous Article

ΑΠΕΛΑΣΗ ΙΣΠΑΝΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Next Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ DEB ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΖΕΪΜΠΕΚ-ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *