Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

No Comments Share:

145700992370595

Καταγγέλλουμε έντονα την προσπάθεια  του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Λάμπρου Φουντούλη και κάποιων άλλων μελών της Χρυσής Αυγής που επέδραμαν και προσπάθησαν να εμποδίσουν εκδήλωση στο ευρωκοινοβούλιο με τίτλο ¨Ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι στην Ελλάδα¨  που είχε οργανωθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης και από την Οργάνωση Μη Εκπροσωπούμενων Εθνών και Λαών (UNPO) και ήταν υπό την αιγίδα του εκ Ρουμανίας προερχόμενου ευρωβουλευτή Τζσάμπα Σόγκορ.

Δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε αυτή την επίθεση στην ελευθερία σκέψης και έκφρασης. Η επιβεβαίωση της ταυτότητας μιας κοινότητας, δεν αποτελεί μονοπώλιο  κανενός βουλευτή κόμματος. Κάθε λαός αποφασίζει μόνος του σχετικά με τον αυτοπροσδιορισμό του.


Η έφοδος, η λεκτική επίθεση και η προσπάθεια παρεμπόδισης μιας εκδήλωσης που γινόταν υπό την αιγίδα του ευρωκοινοβουλίου, βλάπτει την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία σκέψης και έκφρασης  και δεν μπορεί να γίνει κατανοητή υπό οποιαδήποτε λογική.

Την ώρα που πολλά προβλήματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης παραμένουν για πολλά χρόνια ανεπίλυτα, οι κυβερνήσεις μη δεχόμενες ως συνομιλητή την μειονότητα, ψηφίζουν νόμους με τους οποίους τα μεγεθύνουν έτι περισσότερο.

Το να κάνουν έφοδο σήμερα στις Βρυξέλλες σε συνέδριο μειονοτικών φορέων που γίνεται υπό την αιγίδα του ευρωκοινοβουλίου και να προσπαθούν να εκφοβίσουν αυτούς τους φορείς, δεν επιλύει κανένα θέμα.

Επίσης θέλουμε να τονίσουμε πως πέραν του βουλευτή της Χρυσής Αυγής που έκανε έφοδο και προκάλεσε το περιστατικό στην αίθουσα, το γεγονός ότι και άλλα κόμματα  στην Ελλάδα και οι ευρωβουλευτές τους κατήγγειλαν την εν λόγω εκδήλωση, είναι κάτι που βλάπτει την ελευθερία σκέψης και έκφρασης αλλά και την δημοκρατία της χώρας μας. Ελπίζουμε πως αυτά τα κόμματα και οι ευρωβουλευτές τους θα επανεξετάσουν τις δηλώσεις τους αυτές και θα αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αποτελεί προσδοκία μας η χώρα μας η Ελλάδα, επειγόντως να πάρει ως συνομιλητή της την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης και να λύσει τα προβλήματα μας.

ΚΟΜΜΑ DEB

http://www.debpartisi.org/haberler.php?s=detay&id=4178

3/3/2016

Previous Article

ΜΟΛΙΣ ΖΗΤΗΣΕ ΔΙΑΖΥΓΙΟ…

Next Article

ΠΟΣΟ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *