Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

0 σχόλια Share:

Στο Μπακού η δεύτερη ετήσια σύνοδος της  Ομάδας Εργασίας Τουρκικών Μειονοτήτων/κοινοτήτων (TAG) της FUEN

1a5ffc6d95a264f5c2a6d81f7c2618a0_XL

Το δεύτερο ετήσιο συνέδριο της (TAG)  που λειτουργεί υπό την αιγίδα της FUEN, μέλος της οποίας είναι και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ), θα γίνει στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν Μπακού, στο διάστημα από 9 έως 12 Νοεμβρίου 2015. Στην σύνοδο που θα οργανώσει εκεί η Κοινότητα Τούρκων Μεσχέτ ¨ΠΑΤΡΙΔΑ¨  που είναι μέλος της FUEN, θα μετάσχει εκπροσωπώντας την ΕΟΤΔΘ ο αντιπρόεδρος της ο Σαμί Γιουσούφ.

Στην σύνοδο θα μετάσχουν ανώτατοι εκπρόσωποι φορέων από τουρκικές μειονότητες και κοινότητες από 6 χώρες.

Στην σύνοδο αυτή πέραν της ΕΟΤΔΘ, θα μετάσχουν εκπροσωπώντας την τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης το κόμμα DEB και ο σύλλογος Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD). Θα μετάσχουν επίσης εκπροσωπώντας τους Τούρκους Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων ο σύλλογος Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου,Κω και Δωδεκανήσων, η Κοινότητα Τούρκων Μεσχέτ ¨ΠΑΤΡΙΔΑ¨ …….

………..

Στο συνέδριο αυτό θα συζητηθούν οι εξελίξεις που υπήρξαν στις τουρκικές κοινότητες και μειονότητες, μετά από το πρώτο συνέδριο της TAG που έγινε στην Άγκυρα στις 20-23/11/2014, ενώ θα εξετασθούνε και οι δραστηριότητες και οι προβλεπόμενες για το εγγύς μέλλον δράσεις της TAG σχετικά με τις τουρκικές κοινότητες και μειονότητες. Στα πλαίσια του συνεδρίου οι μετέχοντες θα συναντηθούνε με τον Αζέρο αντιπρόεδρο στο γραφείο του, ενώ θα γίνουν συνοδεία ξεναγού επισκέψεις στα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της τουρκικής πόλης του Μπακού.

http://www.rodopruzgari.com/component/k2/item/5213-fuen-t%C3%BCrk-az%C4%B1nl%C4%B1klar%C4%B1-topluluklar%C4%B1-%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fma-grubu%E2%80%99nun-ikinci-y%C4%B1ll%C4%B1k-toplant%C4%B1s%C4%B1-bak%C3%BC%E2%80%99de.html

7-11-2015

Σχ : Η φωτογραφία είναι από το περσινό συνέδριο της TAG στην Άγκυρα. Ενώ ο σύλλογος Τούρκων Δωδεκανήσου που αναφέρεται έχει έδρα στην Σμύρνη.   

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΞ

Next Article

ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΗΝ GTGB

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

libero. leo felis et, risus ipsum dictum commodo dolor