Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

No Comments Share:

H EOTΔΘ (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης) μετείχε στην πρώτη ετήσια σύνοδο της Ομάδας Εργασίας Τουρκικών Μειονοτήτων της FUEN

212c0dba2cf308e08936c42c0b584de8_XL

H EOTΔΘ στο διάστημα από 20 έως 23/11, μετείχε στην πρώτη ετήσια σύνοδο της Ομάδας Εργασίας Τουρκικών Μειονοτήτων της FUEN (της οποίας είναι μέλος) που οργανώθηκε στην Άγκυρα.

Στην σύνοδο αυτή που παρακολούθησε και ο πρόεδρος της FUEN Χανς Χάινριχ Χάνσεν και που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της FUEN και προέδρου της ΕΟΤΔΘ Χαλίτ Χαμπίπογλου, την ΕΟΤΔΘ εκπροσώπησε και το μέλος του Δ.Σ. ο Σαμί Γιουσούφ.

Για πρώτη φορά συναντήθηκαν στο στρόγγυλο τραπέζι της FUEN φορείς τουρκικών μειονοτήτων-μέλη της FUEN

Στην σύνοδο αυτή η οποία συγκέντρωσε για πρώτη φορά  πρόεδρους  οργανώσεων και διοικούντες από τουρκικές μειονότητες και κοινότητες από έξι διαφορετικές χώρες, παραβρέθηκαν εκτός της EOTΔΘ που από Γερμανία εκπροσωπούσε την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, από Ελλάδα το κόμμα DEB και ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, από Τουρκία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Κω και Δωδεκανήσου, από Ρωσία η κοινότητα ¨VATAN¨ και ο κοινωνικός φορέας Ενδυνάμωσης και Ανάπτυξης Παραδόσεων Καρατζαγί Μπαλκάρ  “Bars El”, από Ουκρανία το Εθνικό Συμβούλιο Τατάρων Κριμαίας και ο Σύλλογος Καραγιλάρ Κριμαίας και από το Αζερμπαϊτζάν η κοινότητα VATAN.  Στις συνεδρίες της εκδήλωσης αυτής υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση και τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι τουρκικές μειονότητες στις προαναφερθείσες αυτές χώρες όπως και για τις κινήσεις και τις δραστηριότητες που σχεδιάζει να κάνει στο εγγύς μέλλον η Ομάδα Εργασίας.

Πριν από τις συνεδρίες οι εκπρόσωποι των τουρκικών μειονοτήτων και κοινοτήτων μαζί με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της FUEN, επισκέφτηκαν στο γραφείο του τον υφυπουργό Εξωτερικών πρέσβη Αλή  Νατζί Κορού και ακολούθως συνοδεία ξεναγού επισκέφτηκαν ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της Άγκυρας μεταξύ των οποίων το μαυσωλείο του Κεμάλ και το πρώτο κτίριο της τουρκικής βουλής.

Μετά από την Ομάδα Εργασίας Γερμανικών Μειονοτήτων και την Ομάδα Εργασίας Σλαβικών Μειονοτήτων, η Ομάδας Εργασίας Τουρκικών Μειονοτήτων είναι η Τρίτη τέτοια ομάδα υπό την στέγη της FUEN. Με την Oμάδα εργασίας Τουρκικών Μειονοτήτων, στόχος είναι τα συμφέροντα και τα θέματα των τουρκικών μειονοτήτων-μελών της FUEN να τίθενται σε διεθνές επίπεδο. Η επόμενη σύναξη αυτής της ομάδας εργασίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός του 2015.

Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί  24/11/2014

Previous Article

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΙΔΗΣΗ

Next Article

TOYΡΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *