Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ DEB-ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

No Comments Share:

Αμερικανοί διπλωμάτες συναντήθηκαν με διοικούντες του DEB

buyuk_93

Ο  Ραφαέλ Ντίαζ-υπεύθυνος πολιτικού γραφείου της αμερικανικής πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα μαζί με επιτροπή που την συνόδευε, επισκέφτηκε στις 7/11/2014 τα γραφεία του DEB Ξάνθης και συναντήθηκε με διοικούντες του κόμματος.

Η αμερικανική επιτροπή έγινε δεκτή από τον πρόεδρο του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, από τον αντιπρόεδρο Οζάν Αχμέτογλου, από διοικούντες του DEB και υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος.

Οι διοικούντες του DEB περιέγραψαν στους Αμερικανούς διπλωμάτες τα θέματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης.  Ενημέρωσαν την επιτροπή σχετικά με τα αιτήματα της μειονότητας, ενώ περιέγραψαν και τις εξελίξει του τελευταίου διαστήματος που αφορούν τους Τούρκους της δυτικής Θράκης. Στην συνάντηση αυτή που έγινε στα γραφεία της κομματικής οργάνωσης Ξάνθης, παράλληλα με τα χρονίζοντα θέματα της μειονότητας που αναμένουν λύση, περιγράφηκε και ο νόμος των 240 ιμάμηδων που παρά την αντίδραση της μειονότητας τέθηκε σε εφαρμογή, όπως και η πρακτική των διακρίσεων που εφαρμόζεται στις εξετάσεις για το πανεπιστήμιο στους αποφοίτους μειονοτικών λυκείων.

Οι διπλωμάτες της πρεσβείας των ΗΠΑ ενημερώθηκαν για τις εργασίες του DEB, για την εκλογική του επιτυχία, όπως και για τις σκέψεις τους για το μέλλον.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς και ο αντιπρόεδρος Οζάν Αχμέτογλου χάρισαν στους καλεσμένους τους που ήρθαν από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, από ένα δώρο.

Στην συνάντηση παρέστησαν οι Ξανθιώτες υποψήφιοι ευρωβουλευτές του DEB, Λεϊλά Σαλίχογλου, Σεβτάπ Χιντ, Σαλίχ Καγιά, Ονούρ Χιντ, Ραίφ Ουστά και Ρετζέπ Μολλά.

1 3 4

Ιστοσελίδα του DEB  7/11/2014

Previous Article

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Next Article

ΣΑΝ ΤΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *