Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

TO DEB ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΛΕΕΙ !

No Comments Share:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

141521865966331

Το ετήσιο συνέδριο του 2015 της FUEN (Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων),η οποία είναι μια από τις σημαντικότερες οργανώσεις των μειονοτήτων στην Ευρώπη και της οποίας ως DEB – ΚΙΕΦ είμαστε μέλος, θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή.

Δυστυχώς παρατηρούμε με λύπη τις επιθέσεις κάποιων ακραίων εθνικιστικών κύκλων στην Ελλάδα πριν από το ετήσιο συνέδριο της FUEN, οι οποίες στοχεύουν στην ενότητα και στην αλληλεγγύη της Ελλάδας. Πριν από το συνέδριο της FUEN στην Κομοτηνή, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή ξένων συνέδρων από όλη την Ευρώπη, παρακολουθούμε με ανησυχία τις προσπάθειες των ακραίων εθνικιστικών κύκλων εναντίον του DEB – ΚΙΕΦ και της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα, είναι χώρα του καθενός που ζει εντός των συνόρων της και συνδέεται με το δεσμό της ιθαγένειας.

Το συνέδριο της FUEN που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή είναι μια καλή ευκαιρία εκ μέρους της χώρας μας να επιδείξει την πολιτική της έναντι των μειονοτήτων και πιστεύουμε ότι αυτή η ευκαιρία θα πρέπει να αξιολογηθεί σωστά.

Πριν από το ετήσιο συνέδριο της FUEN παρατηρούμε ότι, το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας που θα πάρει μέρος στην οργάνωση αυτή και η Τουρκική Μουσουλμανική Μειονότητα στοχοποιούνται από τους ακραίους εθνικιστικούς κύκλους και βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες που στην ουσία δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.

Επίσης παρατηρούμε ότι η προπαγάνδα που γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση είναι σκόπιμη. Ανησυχούμε πως οι σκόπιμες αυτές προσπάθειες θα επηρεάσουν αρνητικά την εικόνα της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιστεύουμε ότι  θα ήταν ένα θετικό βήμα για τη χώρα μας να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από τους πολιτικούς και τους αρμόδιους της χώρας μας που τηρούν τους όρους της κοινής λογικής.

Το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) ως νόμιμο και επίσημο πολιτικό κόμμα της Ελλάδας ανταποκρίνεται στο καθήκον ενημερώνοντας την Ελληνική κοινή γνώμη και τους αρμόδιους σχετικά με τους κινδύνους διατάραξης της ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης στην περιοχή και στην χώρα μας.

Καταδικάζουμε τους ισχυρισμούς και όλες τις κατηγορίες εναντίον του δημοκρατικού αγώνα του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) και της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας. Οι κύκλοι που στοχεύουν την μειονότητα και το DEB – ΚΙΕΦ βλάπτουν την δημοκρατία και την ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη στην περιοχή μας. Ελπίζουμε ότι η χώρα μας θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα ενάντια σε κάθε πιθανή δράση και κίνηση που είναι πιθανόν να χαλάσει την ηρεμία και να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην διεθνή εικόνα της Ελλάδας

 Ιστοσελίδα του DEB  5/11/2014

Previous Article

ΕΔΕΙΡΑΝ ΚΟΥΡΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ

Next Article

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *