Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔHΜΑΡΧΟΣ ΙΑΣΜΟΥ : ΕΝΤΑΧΘΕIΤΕ OΛΟΙ ΣΤΟ DEB !

No Comments Share:

O πρόεδρος του DEB απευθύνθηκε στον κόσμο του Μεγάλου Πιστού

Ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και η ομάδα του στις 5 Απριλίου ημέρα Παρασκευή έκαναν το ναμάζι τους στο χωριό Μεγάλο Πιστό. Ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς μετά από το ναμάζι απευθύνθηκε στον κόσμο. Στην σχετικά με το θέμα ανακοίνωση τύπου του κόμματος DEB αναφέρονται τα εξής : ¨Μετά από το ναμάζι στο οποίο μετείχαν ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δικηγόρος Οντέρ Μουμίν και ο αντιδήμαρχος Ιάσμου Μουμίν Μουμίν, τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί.

¨Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την επίτευξη ενός ευτυχισμένου τέλους¨

Στην ομιλία που έκανε προς τον κόσμο ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς, περιέγραψε τις εργασίες και την ανασύσταση του κόμματος DEB. Ανέφερε πως στην χώρα μας που 30 χρόνια τώρα είναι μέλος της Ε.Ε., η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης υφίσταται παρωχημένες πρακτικές, έχει παγιωμένα από το 1923 θέματα, τα οποία μπορεί να λύσει μόνο η Ελλάδα με καλή θέληση. Είπε πως η μειονότητα πάντοτε κινήθηκε στα πλαίσια των νόμων, και πως εξέφρασε και θα συνεχίσει να εκφράζει σε κάθε πλατφόρμα τα προβλήματα της. Ανέφερε πως η μειονότητα θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι την επίτευξη ενός ευτυχισμένου τέλους, και ότι για να γίνει αυτό είναι αναγκαία η ενότητα και η ομοψυχία.

Πρόσθεσε πως όταν αγωνίζονται μέσα σε ενότητα και ομοψυχία και υπό την στέγη του DEB, τότε σίγουρα θα φτάσουν στο αποτέλεσμα.

Μετά από τον πρόεδρο Τσαβούς, τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί, ο οποίος ανέφερε πως το κόμμα DEB αποτελεί μια σημαντική πολιτική οντότητα για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, πως κάθε Τούρκος πρέπει να μπει σε αυτό, και ότι αποτελεί όρο η συμμετοχή στον αγώνα που δίνει τα DEB για τα μειονοτικά δικαιώματα.

O δήμαρχος Ισμέτ Καντί είπε πως οι καρδιές τους είναι πάντα στο κόμμα DEB, ενώ ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς του έβαλε μια κονκάρδα του DEB¨.

 Εφ. Μπιρλίκ 6/4/2013

Previous Article

¨ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ¨

Next Article

ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ Ο ΝΤΕΡΝΤΙΜΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *