Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΔΑΜΩΝ ΔΑΜΙΑΝΟ

0 σχόλια Share:

Damon_Damianos

…………………

Η Μειονότητα ζητά όμως παράλληλα, να της αναγνωρίζεται και το δικαίωμα να διεκδικεί και να επιδιώκει με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο που διαθέτει, την κατοχύρωση και την αναγνώριση των μειονοτικών της και ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες και τα πρωτόκολλα που έχουν υπογραφεί εδώ και δεκαετίες.

Να μην ποινικοποιούνται το φρόνημα και οι αγώνες της. Να μην στιγματίζεται το δικαίωμά στην ελεύθερη έκφραση και διεκδίκηση της ταυτότητάς της. Να μπορεί να διαθέτει ισχυρούς και νόμιμους συλλόγους που λειτουργούν σύμφωνα με το ελληνικό Αστικό Δίκαιο και αναγνωρίζονται από τα διεθνή δικαστήρια, χωρίς να υφίστανται διώξεις και παράλογες απαγορεύσεις.

Να μπορεί να έχει λόγο στην διαχείριση της βακουφικής περιουσίας και στην επιλογή των θρησκευτικών της ηγεσιών.

Να διαθέτει ένα εκπαιδευτικό σύστημα εφάμιλλο και ισόκυρο με την δημόσια εκπαίδευση, που θα δρα προωθητικά για την μόρφωση του μαθητών και μαθητριών, χωρίς πολιτικές και εθνικές σκοπιμότητες που σε κάθε περίπτωση λειτουργούν ανασταλτικά για την πρόοδό τους και την μετέπειτα ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.

Η Μειονότητα αποζητά, επιδιώκει και διεκδικεί την ισοτιμία και την ισοπολιτεία αλλά ταυτόχρονα και τις θετικές διακρίσεις, που μπορούν να αντισταθμίσουν τις αδικίες και τα δυσμενή μέτρα που ίσχυσαν επί δεκαετίες σε βάρος της και άφησαν ανοιχτές και ανεξίτηλες πληγές στην ψυχή και την συνείδηση των μελών της.

Η Μειονότητα είναι και παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας, που δεν εχθρεύεται αυτόν τον τόπο αλλά λειτουργεί προωθητικά για την πρόοδο και την ανάπτυξή του, μετέχοντας ειρηνικά στην καθημερινή ζωή αλλά και στην ζώσα τοπική πραγματικότητα της Θράκης.

…………….

http://gundemgazetesi.com/koseyazilaridetay.php?kose_id=643&yazar_adi=Damon%20Damianos

27/2/2017

Σχ: Ας θέσουμε λοιιπόν και εμείς από την μεριά μας μερικα αιτήματα της πλειονότητας. Η πλειονότητα αποζητά ένα κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον που δεν θα επηρεάζεται από τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου. Η πλειονότητα αποζητα να μην παρεμβαίνει το προξενείο στην εμπορική ζωή της Θράκης, ενισχύοντας οικονομικά τους εκλεκτούς του.Η πλειονότητα αποζητά να μην χρηματοδοτεί το προξενείο πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους και πολιτικά κόμματα που υποσκάπτουν την ελληνική κυριαρχία στην Θράκη. Η πλειονότητα αποζητά να σταματήσει   το τουρκικό προξενείο να πληρώνει ελληνόφωνους και τουρκόφωνους πράκτορες  στην Θράκη.   

Previous Article

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ….ΓΕΜΙΣΜΑ ΤΣΕΠΗΣ !

Next Article

KATAΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΗΣ ΓΛΑΥΚΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *