Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΕΛΕΤΕΣ ΛΗΞΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

No Comments Share:

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των παιδικών σταθμών

inhanlicocuk2

Συνεχίστηκαν και την περασμένη εβδομάδα οι τελετές λήξης των παιδικών σταθμών που λειτουργούν υπό την αιγίδα του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Οι μαθητές στις τελετές αυτές επέδειξαν τις δεξιότητες τους.

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΓΛΩΣΣΟ – ΤΟΥΡΚΙΚΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΑ- ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Στις ομιλίες που έγιναν σε αυτές τις τελετές δόθηκαν συγχαρητήρια σε δασκάλες και μαθητές και τονίστηκε το αίτημα της μειονότητας για νηπιαγωγεία που θα παρέχουν εκπαίδευση σε τουρκικά και ελληνικά.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Η επίδειξη του Παιδικού Σταθμού Κομοτηνής έγινε στις 20 Ιουνίου ημέρα Πέμπτη στην αυλή της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής. Η επίδειξη που έκαναν οι μαθητές των Σουκριέ Μεχμέτ, Σελμά Μολλά Μεχμέτ, Νουρντάν Αχμέτ και Οζλέμ Ισμαήλ, κέρδισε τον θαυμασμό των γονέων και καλεσμένων της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση αυτή μετείχαν και έκαναν και από μια ομιλία ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Μεχμέτ Εμίν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν, ο πρόεδρος της ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν, η επικεφαλής του τομέα γυναικών του DEB Νετσλά Τσαβούς και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ¨Πρώτο βήμα για την ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου.

 ΕΥΛΑΛΟ

Η επίδειξη-τελετή λήξης του παιδικού σταθμού στο Εύλαλο της Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου. Η επίδειξη των μαθητών των Αλέβ Κιρχουσείν και Γελίζ Κοτς, απέσπασαν θερμό χειροκρότημα. Αναφέρθηκε πως οι οκτώ μαθητές του Εύλαλου κατά μήκος της χρονιάς, πήγαιναν και στο κρατικό νηπιαγωγείο και στον Παιδικό Σταθμό του συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Στην τελετή λήξης στο Εύλαλο μετείχαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Μεχμέτ Εμίν, ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο αντιπρόεδρος του DEB και υπεύθυνος των γραφείων Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Κούρτ, το μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Μετίν Καραχότζα και ο συντονιστής έρευνας της ΠΕΚΕΜ Ιμπράημ Τράκιαλι.

Εφ.Γκιουντέμ 26/6/2013

Σχ :  Στην ουσία πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη του ¨παράλληλου κράτους¨ που στήνεται από την Τουρκία στην ελληνική Θράκη. Παιδικοί σταθμοί που λειτουργούν χωρίς άδεια σε διάφορα μέρη στην ελληνική Θράκη και φυσικά χρηματοδοτούνται από το τουρκικό προξενείο. Αλήθεια όλες αυτές οι εργαζόμενες  που αναφέρονται στο άρθρο έχουν ΙΚΑ ; 

Previous Article

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Next Article

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *