Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΣΙΝΑΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

No Comments Share:

Σύλλογος Τσινάρ (Πλάτανος) : ¨Ο νόμος για τους 240 ιμάμηδες είναι ένας νόμος κίνδυνος για το μέλλον της μειονότητας¨

 

 Ως σύλλογος Τσινάρ κρίνουμε ως ανησυχητική εξέλιξη το γεγονός πως στις 16/1/2013, παρά τις αντιρρήσεις των μειονοτικών βουλευτών πέρασε από το ελληνικό κοινοβούλιο η τροπολογία που προβλέπει αλλαγές στον νόμο -γνωστό και ως νόμο των 240 ιμάμηδων- 3536 του 2007. 

Ως Δ.Σ. του συλλόγου Τσινάρ κρίνουμε την ψήφιση του νόμου και των αλλαγών που έγιναν σε αυτόν ως ένα μεγάλο χτύπημα και μια άσχημη επίθεση απέναντι στις ελευθερίες συνείδησης και θρησκείας της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Τον νόμο αυτό, καθώς αφορά την θρησκευτική εκπαίδευση και επιδιώκεται να εφαρμοστεί στα σχολεία, τον βλέπουμε ως μια απειλή για το μέλλον της μειονότητας.

Τον νόμο αυτό τον οποίο παρά το ότι αφορά άμεσα την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, επιχειρούν να τον εφαρμόσουν – όπως και το 2007- με το ζόρι και χωρίς να συμβουλευτούν κανέναν φορέα ή σύλλογο της μειονότητας, τον κηρύσσουμε ως ανεπιθύμητο.

Επίσης δηλώνουμε πως αυτή η νοοτροπία επιβολών όπως μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να φτάσει σε λύσεις, το ίδιο θα γίνει και τώρα, και όπως έγινε και το 2007 θα καταλήξει σε φιάσκο.

Προσδοκία μας είναι από εδώ και πέρα σε θέματα που αφορούν την μειονότητα, να γίνουν ειλικρινά βήματα επίλυσης, σε διαβούλευση με τους αιρετούς εκπροσώπους, τους φορείς και τις οργανώσεις της μειονότητας¨.

 Εφ. Μπιρλίκ 24/1/2013

Previous Article

ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ…

Next Article

21 ΑΤΟΜΑ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑIΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ! – ΒΙΝΤΕΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *