Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ενοχλήθηκαν οι τουρκόψυχοι φορείς από τον διορισμό δύο ιμάμηδων στην Ροδόπη…

0 σχόλια Share:

Διαβάσαμε την ανακοίνωση που έβγαλε ο τουρκόψυχος σύλλογος Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης, με αφορμή των διορισμό δύο θρησκευτικών λειτουργών σε τζαμιά που βρίσκονται σε Σάππες και Κομοτηνή. Τον διορισμό τον έκανε (ως εκ της θέσης του) ο τοποτηρητής της μουφτείας Κομοτηνής κ.Τζιχάτ Χαλίλ. Αυτό και μόνο προφανώς ερέθισε το ΔΣ του συλλόγου. Αραδιάζουν διάφορα, πως δεν υπήρξε κάποιο παράπονο για τους απομακρυνθέντες, πως δεν ρωτήθηκε ο κόσμος,  κ. α.

Σήμερα και το τουρκόψυχο DEB δημοσίευσε στο FACEBOOK δήλωση με την οποία και αυτό καταγγέλει τον διορισμό αυτών των δύο θρησκευτικών λειτουργών, γράφοντας μεταξύ άλλων πως ¨Απορρίπτουμε κάθε μέτρο που μας επιβάλλεται χωρίς την βούληση του λαού μας¨.

Αλήθεια στην Αττάλεια ή στο Χακκάρι, ή στην Αδριανούπολη, οι μουφτήδες ρωτάνε μήπως τον κόσμο ποιον θα διορίσουν και ποιόν θα μεταθέσουν; Προφανώς το πρόβλημα που έχουν και το DEB και ο παραπάνω σύλλογος είναι ότι ο διορισμός γίνεται με την σφραγίδα του ελληνικού κράτους. Αυτό είναι το ¨πρόβλημα¨ τους.

Ενώ αυτοί θέλουν την αυτονομία τους και σε αυτό τον τομέα… Επαναλαμβάνουμε τον όρο : Αυτονομία….

Στο παρελθόν έχουμε ασκήσει κριτική για διάφορα θέματα σχετικά με τον τοποτηρητή της μουφτείας Κομοτηνής, αλλά εν προκειμένω λειτούργησε απολύτως νόμιμα και στα πλαίσια των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων του. Και πρέπει να στηριχθεί.  Διότι εν προκειμένω αυτό που αμφισβητούν οι τουρκόψυχοι δεν είναι τα διορισθέντα πρόσωπα, αλλά η ίδια η αρμοδιότητα του εκάστοτε μουφτή.

Previous Article

Πυροβόλησε λένε το ελληνικό λιμενικό κατά σκάφους με τουρκική σημαία…

Next Article

Παραγωγή μασκών από την ΔΕΜΠ-Κομοτηνής

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *