Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Υπερασπίζοντας με πάθος τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Θράκη…

1 Comment Share:

………..

Παρά την μαύρη προπαγάνδα που το κράτος κάνει με τα όργανα εσωτερικού και εξωτερικού, οι άνθρωποι της τουρκικής μειονότητας, στέλνουν τα παιδιά τους στα δικά τους γυμνάσια και λύκεια. Ο πλέον προφανής δείκτης για αυτό είναι τα ρεκόρ στις εγγραφές μαθητών που γίνονται κάθε χρόνο. Για όσο εμείς μαζευόμαστε στα σχολεία μας, για όσο τα στηρίζουμε, αν δεν επαρκούν τα σχολεία θα ζητάμε καινούργια και στο τελικά θα τα αποκτήσουμε.

Για αυτό συνέχεια στην αντίσταση…Μην δίνετε σημασία στις χαλασμένες φωνές που εσκεμμένα ή όχι λειτουργούν σαν μεγάφωνα του κράτους. Το πιο καλό σχολείο είναι το σχολείο της μειονότητας. Όπως παρά τις όποιες ελλείψεις και μειονεκτήματα, το παιδιά μας είναι το πιο καλό παιδί και το στηρίζουμε, κατά τον ίδιο τρόπο και τα σχολεία μας είναι τα πιο καλά και πρέπει να τα στηρίζουμε. Όσο τα στηρίζουμε εμείς τόσο καλύτερα γίνονται. Αυτό εξαρτάται από την προσπάθεια μας.

Εμείς είμαστε μέλη της επίσημες τουρκικής μειονότητας με ελληνική ιθαγένεια υπακούμε στους νόμους του κράτους και προσπαθούμε να συμβάλουμε ως καλοί πολίτες. Έναντι ημών που αφεθήκαμε στην Δυτική Θράκη, όπως και η ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη διαθέτουμε έξτρα μειονοτικά δικαιώματα. Ότι δικαιώματα έχουν εκείνοι σύμφωνα με τη Λωζάννη, στα χαρτιά επάνω έχουμε και εμείς. Η ελληνική μειονότητα απολαμβάνει κάθε της δικαίωμα, ενώ το τουρκικό κράτος τις αναγνωρίζει και έξτρα δικαιώματα που ξεπερνάνε την Λωζάννη. Ότι τους διασφαλίζει το τουρκικό κράτος, αυτά τα ίδια ζητάμε και εμείς.
…………….

Το ελληνικό κράτος που σήμερα κλείνει τα σχολεία μας, αύριο κατά τον ίδιο τρόπο μπορεί να κλείσει και τα τζαμιά μας. Άλλωστε έχουν καταλάβει τις μουφτείες και τις χρησιμοποιούν όπως επιθυμούν . Αν εμείς δεν στηρίξουμε τα σχολεία μας , το κράτος θα τα εξαφανίσει εντελώς. Αυτός που με πρόφαση τους λίγους μαθητές κλείνει σχολεία, με την πρόφαση των λίγων πιστών κλείνει και τζαμιά. Εμείς αν δεν μας αρέσει στα τζαμιά μας ο ιμάμης, ο μουεζζίνης και ο χότζας, δεν μπορούμε να προσβάλλουμε τον Αλλάχ. Το αντίθετο, στηρίζοντας τα τζαμιά μας, πρέπει να εξαλείφουμε τις ελλείψεις και τα μειονεκτήματα.

…………..

Τζεγκίς Ομέρ

http://milletgazetesi.gr/view.php?id=14156

11/9/2019

Σχ: Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια μεγάλη αύξηση στον αριθμό των μουσουλμάνων μαθητών που προτιμάνε τα μειονοτικά σχολεία. Να αναφέρουμε μερικούς από τους λόγους :

1)    Γίνεται προπαγάνδα του τύπου πως ¨είναι καλύτερα τα μειονοτικά σχολεία¨.

2)    Υπάρχει σε αρκετούς ο εγωισμός του τύπου ¨αυτά είναι τα δικά μας σχολεία¨.

3)    Για κάποια από τα παιδιά η μετάβαση στο σχολείο της πόλης από το χωριό αποτελεί και μια διέξοδο από την μιζέρια του χωριού τους.

Φυσικά όπως βλέπετε  κανένα από αυτά τα κριτήρια δεν είναι παιδαγωγικό…

Καλά για τον αρθρογράφο, δεν χρειάζονται να πούμε πολλά.

Υπερασπίζεται με πάθος την Τουρκία και τα συμφέροντα της.

Γιατί άραγε ;

Previous Article

Φωτογραφίες ηρωίδων που πολέμησαν και πολεμάνε στα βουνά του Κουρδιστάν

Next Article

Η αστυνομία την έσωσε από τον γάμο !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

 1. Καλά θα κάνει ο αρθρογράφος (ή κάποιος άλλος) την άλλη φορά που θα ξαναγράψει για σχολεία να μας δώσει και κάποια φρέσκα στοιχεία για τον μαθητικό πληθυσμό της μειονότητας και τα σχολεία που λειτουργούν, αλλά και αυτά που έχουν κλείσει. Δεν θα με πείραζε αν παρέθετε και κάποια στοιχεία για τον γενικό πληθυσμό, ιδίως της ορεινής περιοχής.
  Καταρχάς θα πρέπει να μάθει ο αρθρογράφος πως κανένα σχολείο δεν κλείνει, απλώς αναστέλλεται η λειτουργία του.
  Οποτεδήποτε στο μέλλον υπάρξει ικανός αριθμός μαθητών, τότε απλά θα ξανανοίξουν και θα ξαναλειτουργήσουν.
  Οπότε ας σταματήσει την προπαγάνδα.
  Επίσης, ας προσπαθήσει να βάλει έστω για λίγο τον εαυτό του στη θέση ενός μαθητή της ορεινής περιοχής που φοιτά σε σχολείο με 5-6 συμμαθητές του και να μας πει αν του άρεσε και πόσο.
  Ή αν έχει ο ίδιος παιδιά ας δοκιμάσει να τα εγγράψει σε κάποιο απ’ αυτά για να το στηρίξει κιόλας, όπως ζητά από τους άλλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *