fbpx

TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

0 σχόλια Share:
ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Για τα φωτεινά αύριο της Ελλάδας

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τζεγκίζ Ομέρ

Η ρατσιστική νοοτροπία που τα τελευταία χρόνια σταδιακά κάνει πιο αισθητή την παρουσία της, άρχισε πια ξεκάθαρα να απειλεί την ασφάλεια των πολιτών στον δρόμο, την γαλήνη των οικογενειών στο σπίτι και ακόμη και την ζωή στον δρόμο των πολιτών, των προσφύγων και των τουριστών.

Παρατηρώντας τα ελληνικά ΜΜΕ, διακρίνεται το πως ο κλιμακούμενος ακραίος εθνικισμός επηρεάζει εύκολα την κοινωνία. Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις, βλέπουμε διαρκώς ειδήσεις για ρατσιστικές επιθέσεις από φανατικές ομάδες κατά προσφύγων,  ξένων και ακόμη και κατά τουριστών.   Οι ταραχές που συνέβησαν στην Θεσσαλονίκη στις διαμαρτυρίες μετά από  την συμφωνία με την Μακεδονία και η επίθεση σε όχημα με τουρκική πινακίδα κατά την οποία την τελευταία στιγμή σώθηκαν αυτοί που ήταν μέσα, δείχνουν την βαρύτητα αυτής της κατάστασης.

………….

Σύμφωνα με την άποψη μου μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας έχει μια νοοτροπία ψύχραιμη, συνειδητή και μακρά από ακρότητες. Αυτοί είναι ενάντιοι σε κάθε είδους ακρότητα και φανατισμό που πολώνει την κοινωνία.  Ως παράδειγμα εκπροσώπησης αυτού του τμήματος, μπορούν να προβληθούνε οι αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις που παρέχουν κάθε είδους βοήθεια στους μετανάστες, οι φορείς και οι εκπρόσωποι ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα σχετιζόμενα με αυτούς ΜΜΕ.

Αλλά με θλίψη πρέπει να πω πως στην χώρα μας υπάρχει και ένα μεγάλο τμήμα που επηρεάζεται από την ρητορική που φτάνει στον ρατσισμό και από την προπαγάνδα. Υπό την επήρεια της ανεργίας και της διατάραξης των συνθηκών ζωής, άνθρωποι με χαμηλό ηθικό επηρεάζονται πιο εύκολα από φανατικούς κύκλους ή ακόμη προσφεύγουν σε αυτούς.

…………………

Δυστυχώς σ αυτή την περίοδο που η χώρα μας έχει ανάγκη από γαλήνη, βλέπουμε πως οι δύο αυτές εξουσίες δεν κινούνται και πολύ καλόβουλα. Ιδιαίτερα η εκκλησία ή μια σημαντική δύναμη εντός της, υποδαυλίζει επικίνδυνα τον φανατισμό στην χώρα.  Μητροπολίτες σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και οι 4 μητροπολίτες σε δυτική Θράκη, με μια ρητορική που συνιστά παραβίαση της διδασκαλίας του Ιησού και του Ευαγγελίου, φανατίζουν τους οπαδούς τους σαν να είναι στρατηγοί των Ναζί.

Το να βλέπει κανείς ενίοτε ιερείς της εκκλησίας να ευλογούνε εκδηλώσεις της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, πόσο συνάδει με την διδασκαλία του ευαγγελίου;

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε πως όπως πάντα δεν γενικεύουμε, διακρίνουμε πως μεταξύ τους υπάρχουν και κάποιοι εξοβελισμένοι θρησκευτικοί ηγέτες, που δεν κινούνται έτσι και αντιτίθενται σε αυτούς .

Τελευταία στο θέμα με  την Μακεδονία και στην συζήτηση για την μακεδονική ταυτότητα, είδαμε τον ρόλο που είχε η εκκλησία και τα υπό την επιρροή της κόμματα, που με την ακραία ρητορική τους έβγαλαν τον κόσμο στον δρόμο. Στις πορείες διαμαρτυρίας και στα μαζικά συλλαλητήρια που έγιναν, με ανησυχία είδαμε το πως εκατοντάδες ιερείς με εμπρηστικές δηλώσεις προσπαθούσαν να φέρουν σε σημείο βρασμού τον κόσμο. Η εκκλησία στο θέμα της Μακεδονία φέρεται σαν να είναι ένα πολιτικό κόμμα και συνεχίζοντας την στάση της που είναι ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών, είναι αποφασισμένη να μην κάνει βήμα πίσω. Η στάση αυτή  αποτελεί αίτιο κλιμάκωσης της πολιτικής και κοινωνικής έντασης στην χώρα.

Στην πραγματικότητα ερευνώντας καλά, διακρίνεται καθαρά πως στην κλιμάκωση της ακροδεξιάς και του ρατσισμού στην Ελλάδα, το βασικό αίτιο είναι η επικίνδυνη στάση της εκκλησίας (που αποτελεί την πιο καθοριστική δύναμη διοίκησης στην χώρα) και τη Ανατολικής Εκκλησίας ( Πατριαρχείο Ρωμιών Κων/λης)  στο οποίο  ιεραρχικά και συνταγματικά υπάγεται η εκκλησία της Ελλάδας.

Εν συντομία μπορούμε να πούμε πως στην Ελλάδα οι ¨εθνικές πολιτικές¨ και τα ¨εθνικά συμφέροντα¨ καθορίζονται ανάλογα με την στάση της Εκκλησίας-δηλαδή του Πατριαρχείου. Όσοι κινούνται αντίθετα, όπως έγινε και στο παρελθόν πρέπει να υπολογίσουν πως θα πληρώσουν βαρύ τίμημα.

……………….

http://milletgazetesi.gr/view.php?id=11522

5/12/2018

Σχ: Αν κατηγορεί την εκκλησία για την στάση της στα εθνικά θέματα ο Τζεγκίζ Ομέρ-ιδιοκτήτης της φανατικής τουρκικής  εφημερίδας Μιλλέτ της Θράκης, τότε αυτό το σφοδρό κατηγορώ, ουσιαστικά αποτελεί παράσημο για την εκκλησία μας.

Previous Article

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Next Article

ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΑΪΔΙΝΙΟ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.