Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΥΡΙΝΟ ¨ΚΟΚΚΙΝΟ¨ ΑΡΘΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

No Comments Share:

Cengiz

Ένα από τα στοιχεία που είχα εκφράσει σε άρθρα μου των τελευταίων εβδομάδων, είναι και το ότι η Δυτική Θράκη μας, στην ουσία σύρεται σε έναν στρατιωτικό νόμο.

Πριν από μερικές εβδομάδες είχα αναφέρει σε αυτήν εδώ την γωνιά, πως η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σχετικά με την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης είναι ανησυχητική. Και αυτό είναι κάτι που διαπιστώθηκε και πάλι πριν από λίγες μέρες. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας & Θράκης, με χουντικού τύπου κινήσεις, έστειλε στα μειονοτικά σχολεία οδηγίες απαγόρευσης που περιορίζουν την χρήση των τουρκικών.

Σε μια χώρα όπου η τουρκική ταυτότητα δεν είναι ανεκτή και επίσημα απορρίπτεται και στην οποία απαγορεύονται οι σύλλογοι με τον όρο τουρκικός στην επωνυμία τους, ήταν σίγουρο πως μια μέρα θα πλημμύριζε από οδηγίες για απαγόρευση και των τουρκικών. Για αυτό τον λόγο εμείς δεν εκπλησσόμεθα. Η πορεία στην Δυτική Θράκη αυτό έδειχνε και μόνο ο Αλλάχ ξέρει και το τι θα ακολουθήσει στην σειρά.

Ο περιφερειακός διευθυντής έστειλε οδηγία με την οποία απαγόρευσε την χρήση των τουρκικών αρχικά στην αλληλογραφία των μελών του Περιφερειακού Διοικητικού Συμβουλίου προς τους δασκάλους του τουρκικού προγράμματος και ακολούθως στην χρήση των τουρκικών στις ανακοινώσεις και δηλώσεις που γίνονται στα μειονοτικά σχολεία.

Εν προκειμένω πρόκειται για άτομο που δεν φέρεται σαν Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης αλλά σαν νομάρχης της αποικιοκρατίας.

Όπως είναι φυσικό δεν μπορούμε να μην ρωτήσουμε τα εξής :

Για πόσο ακόμη θα συνεχίσει η μειονότητα να αποτελεί θύμα αυτών των αυθαίρετων και χουντικών  πρακτικών ;

Για πόσο ακόμη θα υπομένουμε αυτήν και άλλες παρόμοιες ενοχλήσεις που  προκαλούνε πόνο στην ψυχή μας ;

Για πόσο ακόμη ο υπουργός θα συνεχίζει να διατηρεί στα καθήκοντα του, κάποιον που προφανώς δεν ανέχεται τα τουρκικά στα μειονοτικά σχολεία και ο οποίος με τις πράξεις του διαταράσσει την γαλήνη της κοινότητας μας ;

Ή μήπως όλα αυτά είναι ένα σχέδιο του υπουργού και της κυβέρνησης του ;

Διότι εάν δεν είναι έτσι, τότε πότε θα κινητοποιηθούν ο υπουργός και οι μειονοτικοί βουλευτές για να υπάρξει ένας ψύχραιμος περιφερειακός διευθυντής που δεν θα είναι ενάντιος στα τουρκικά και δεν θα επεμβαίνει συνεχώς στα τουρκικά μειονοτικά σχολεία  ;

Αυτοί οι κύριοι δεν βλέπουν πως αυτές οι χουντικού τύπου κινήσεις, απειλούνε την ειρήνη της περιοχής ;

Πότε πια θα αντιληφθούνε πως αυτή η πορεία είναι αδιέξοδη ;

Πως θα εξηγήσουν το ότι μια κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς, επιδιώκει να εφαρμόσει τις πλέον ακροδεξιές πολιτικές της ιστορίας ;

Μα τι είδους αντίφαση είναι αυτή βρε ¨σύντροφοι¨;

Είναι φανερό πως αυτός ο  ¨αριστερός δρόμος¨ της κυβέρνησης δεν είναι ο ¨μειονοτικός δρόμος¨ και η μειονότητα δεν μπορεί ποτέ να είναι σύντροφος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με αυτά τα χουντικά μέτρα. Αυτό είναι κάτι που θα το δούνε όλοι στις πρώτες εκλογές.

Πλέον όλοι να συνέλθουν και να αποφασίσουν σε τι είναι ¨σύντροφοι¨ : Είναι σύντροφοι στην λογική που επεμβαίνει με χουντικό τρόπο σε μειονοτικούς φορείς και σχολεία ή είναι σύντροφοι στην δημοκρατία και στα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα ;

……………….

Εάν οι κυβερνήσεις συνεχίσουν να ασχολούνται όχι με την έξοδο από την κρίση, αλλά με το πώς θα βουλιάξουν την γλώσσα και την θρησκεία των μειονοτήτων, τότε θα βουλιάξουν και οι ίδιοι και θα βουλιάξουν και το κράτος.

Τελευταία κουβέντα : Ως τουρκική μειονότητα η μεγαλύτερη μας επιθυμία είναι στην πολυαγαπημένη μας πατρίδα όλες οι ταυτότητες να συμβιώνουν ειρηνικά δίπλα-δίπλα και έτσι ενωμένοι να αγωνίζονται για μια πιο δημοκρατική και εξελιγμένη Ελλάδα.

http://milletgazetesi.gr/view.php?id=4557

Τζεγκίζ Ομέρ

10/4/2016

Previous Article

ΗΘΙΚΟ …ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ

Next Article

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *