Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΣΑΒΟΥΣ

No Comments Share:

Επίσκεψη από το κόμμα DEB στο χωριό Αγιοχώρι

Ο πρόεδρος του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη Μουσταφά Αλή Τσαβούς και η ομάδα του έκαναν την προσευχή της Παρασκευής στο χωριό Αγιοχώρι

 Μετά την προσευχή ο πρόεδρος του κόμματος Μουσταφά Αλή Τσαβούς μίλησε στον κόσμο του Αγιοχωρίου. Στις ομιλία του ανέφερε τις καινοτομίες που έκανε στο κόμμα DEB αφότου ανέλαβε καθήκοντα. Δήλωσε πως ο δίκαιος αγώνας θα συνεχιστεί και ότι μια μέρα σίγουρα θα λογοδοτήσουν αυτοί που τους βλέπουν ως πολίτες τρίτης κατηγορίας. Ανέφερε πως τα θέματα στην παιδεία και στα βακούφια συνεχίζουν να παραμένουν ανοιχτές πληγές και ότι συνεχώς καταπιέζεται η μειονότητα που το πλαίσιο και οι συνθήκες ζωής της καθορίστηκαν από μια διεθνή συνθήκη. Περιέγραψε πως στο διάστημα που πέρασε υπήρξαν αδικίες σε βάρος των πολιτικών δικαιωμάτων, και για αυτό υπήρξε καθυστέρηση στην ενασχόληση με τα μειονοτικά θέματα. Είπε πως αφέθηκαν στην Ελλάδα στη βάση της αμοιβαιότητας αλλά ότι ενώ στην Τουρκία οι μειονότητες πήραν κάθε δικαίωμα, στην Ελλάδα σε αυτό το επίπεδο δεν υπήρξε η οποιαδήποτε κίνηση.

Είπε πως παρά το ότι στον νομό Ροδόπης ο πληθυσμός είναι ίσος με αυτός των Ελλήνων φίλων, στις δημόσιες υπηρεσίες υπάρχει μια φοβερή διαφορά. Ανέφερε πως ¨ακόμη και τα παιδιά μας που αποφοιτούν από ελληνικά πανεπιστήμια δεν απασχολούνται¨ και αναρωτήθηκε γιατί η διευκόλυνση που υπήρξε με τα πρόστιμα στα ακίνητα των προσφύγων από την πρώην Σοβιετική Ένωση, δεν εφαρμόστηκε και για την μειονότητα. Πρόσθεσε πως δεν ξεχνάνε και δεν θα επιτρέψουν να ξεχαστούν τα σχετικά με τις άδειες βάσανα που τραβούσαν μέχρι το 1993. Είπε πως το μόνο κόμμα που υπερασπίζεται τον δίκαιο αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης είναι το κόμμα DEB,και ότι με λύπη του παρατηρεί πως ο κομματισμός πέρα από την διαίρεση της μειονότητας δεν ωφέλησε σε κάτι άλλο. Κάλεσε όλους τους ανθρώπους της μειονότητας να στηρίξουν το κόμμα DEB. Ολοκλήρωσε την επίσκεψη του ευχαριστώντας για το ενδιαφέρον που του έδειξαν.

 Ιστοσελίδα του κόμματος DEB 25-2-2012

Σχόλιο : Τελικά το τζαμί είναι χώρος προσευχής ή χώρος κομματικών ομιλιών ;

Previous Article

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ – ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΝ ΑΛΛΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *