Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

No Comments Share:

Εφ. Γκιουντέμ 23.3.2007

Για δεύτερη φορά φέτος σε τελετή που διοργανώθηκε στην αίθουσα της Ένωσης τουρκικής νεολαίας Κομοτηνής, αποδόθηκαν τιμές στους Τούρκους της δυτικής Θράκης που έπεσαν στις μάχες των Δαρδανελίων.

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι Αχμέτ Χράλογλου αναπληρωτής μουφτή Ξάνθης και Φεχήμ Κελαχμέτ πρόεδρος της Επιτροπής Κηρύγματος και Διαφώτισης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αντνάν Σελήμ χαιρέτησε την εκδήλωση υπογραμμίζοντας την σημασία των πολέμων του Τσανάκκαλε αναφορικά με τους Τούρκους της δυτικής Θράκης.

Ο αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ισμαήλ Ρόντοπλου είπε ότι αισθάνεται υπερηφάνεια που είναι μέλος των τούρκων της δυτικής Θράκης που αποτελούν ένα κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους. Κι εμείς εδώ είπε είχαμε ιδρύσει μια δημοκρατία. Την δημοκρατία των Τούρκων της δυτικής Θράκης. Να τιμήσουμε του χρόνου την δημοκρατία αυτή. Ας μην παρεξηγηθεί η Ελλάδα για την ενέργειά μας αυτή διότι εμείς δεν αφαιρέσαμε έδαφος από αυτήν για να δημιουργήσαμε εκείνη την δημοκρατία. Αυτό απλά ήταν επινόηση των προγόνων μας για να μην χαθούν με την διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ιλχάν Αχμέτ: Υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οι Τούρκοι της δυτ. Θράκης στους πολέμους Τσανάκκαλε είπε:‘’Όσο για την πρόταση του αδελφού Ισμαήλ Ρόντοπλου έχω να πω ότι, η συγκεκριμένη δημοκρατία υπήρξε μια κυβέρνηση που ιδρύθηκε με την βοήθεια της Εταιρεία Ένωσης και Προόδου κατά της κυβέρνησης της Ιστανμπούλ. Για την καλύτερη κατανόηση του ιστορικού γεγονότος αυτού, βρίσκω σωστή την πρόταση για μια τέτοια δραστηριότητα που θα αποκαλύψει τον λόγο της ίδρυσης. Ωφέλιμο θα είναι να γιορτάσουμε τις δύο εκδηλώσεις μαζί’’.

Ο Γενικός πρόξενος που παρακολούθησε την εκδήλωση είπε πως ο θρίαμβος του Τσανάκκαλε ήταν ο μεγαλύτερος που έζησε ο τουρκισμός. Η νίκη αυτή υπήρξε η αρχή μιας σημαντικής διαδρομής. Τιμούμε την μνήμη των πεσόντων τούρκων της δυτικής Θράκης.

Οι πόλεμοι του Τσανάκκαλε είπε ο Αχμέτ Χράλογλου άλλαξαν την παγκόσμια ιστορία. Υπήρξαν ένα σημαντικό γεγονός που έγινε αιτία να καταγραφεί στις μνήμες η ιδέα του ‘’το Τσανάκκαλε είναι απροσπέραστο’’.

Γιατί το Τσανάκκαλε; Διότι το Τσανάκκαλε υπήρξε η αιτία να καταγραφεί στην ιστορία με αίμα μια πεποίθηση. Το Τσανάκκαλε είναι απροσπέραστο είπε ο Κελαχμέτ.

Σχόλιο διαχειριστή : Ωραία ιδέα είχαν οι Έλληνες πολίτες ε ; Να γιορτάσουν την ίδρυση της Δημοκρατίας της Ανεξάρτητης Δ. Θράκης. Άραγε πως θα τούς φαινόταν αν κάποιοι Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη γιόρταζαν την ανακήρυξη της πόλης σαν πρωτεύουσας του Βυζαντινού κράτους ;

 

 

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΡΕΙΟ

Next Article

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ. ΤΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *