Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΙΦΤΑΡ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΥΣΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ

No Comments Share:

H οικογένεια της Δυτικής Θράκης βρέθηκε σε ιφτάρ στην Προύσα

Το ιφτάρ του προέδρου Σουκρού Κιοσέ και των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-Προύσας πραγματοποιήθηκε στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις Γιουνούς Εμρέ. Στο πρόγραμμα μετείχαν ως επίτιμοι καλεσμένοι ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν και ο δικαστής του Συνταγματικού Δικαστηρίου της FYROM Σαλί Μουράτι, ενώ παρέστησαν επίσης ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΠ Χακάν Τσαβούσογλου, ο βουλευτής Προύσας του CHP Τουρχάν Ταγιάν, ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζί Μουσταφά Ντουντάρ, εκπρόσωποι κομμάτων και συλλόγων, πολλοί καλεσμένοι από την Δυτική Θράκη και τα Βαλκάνια και χιλιάδες Δυτικοθρακιώτες.

Μιλώντας κατά την έναρξη του προγράμματος ο πρόεδρος του συλλόγου Σουκρού Κιοσέ, ανέφερε πως συγκεντρώθηκαν για να βιώσουν και να συντηρήσουν την ωραιότητα του μήνα του Ραμαζανιού, και ευχαρίστησε όλους τους συμπολίτες για την παρουσία τους. Ο Κιοσέ υπενθύμισε πως πέρσι λόγω της συμμετοχής του συλλόγου στην καμπάνια που είχε οργανώσει ο νομάρχης Προύσας για την πείνα στην Αφρική, δεν είχαν διοργανώσει ιφτάρ, και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ότι 1 χρόνο αργότερα συναντώνται ξανά με τους Δυτικοθρακιώτες συμπολίτες τους. Ο Κιοσέ ανέφερε πως επιχειρώντας να ακουστεί η φωνή των Δυτικοθρακιωτών Τούρκων σε όλα τα επίπεδα, φροντίζει να συντηρεί τέτοιες παραδόσεις και έθιμα.

 Οι Τούρκοι της Ελλάδας μέσα στα προβλήματα !

Ο επίτιμος καλεσμένος βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, δήλωσε πως αγωνίζεται για να υπερασπιστεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Δυτική Θράκη και τα δικαιώματα των ομογενών που ζούνε εκεί. Ο Χατζηοσμάν ευχαρίστησε όλους όσους τον εμπιστεύτηκαν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και δήλωσε : ¨Με την στήριξη σας, σήμερα η μειονότητα μας στην Δυτική Θράκη εκπροσωπείται με τρεις βουλευτές. Αυτή την στιγμή οικονομικά η Ελλάδα περνά δύσκολες στιγμές και οι αδερφοί μας εκεί ζούνε μέσα στα προβλήματα. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς το τουρκικό κράτος που δεν μας στερεί την στήριξη του σε αυτές τις δύσκολες μέρες.

Εφ. Μπιρλίκ 4/8/2012

Σχόλιο : Θα ήταν ενδιαφέρον να αποσαφηνίσει τι εννοεί ο Χατζηοσμάν όταν μιλά για στήριξη της Τουρκίας στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Γιατί ειλικρινά είμαστε περίεργοι να μαθαίναμε κάποτε πόσους υπαλλήλους έχει η Ελλάδα στην ελληνική Θράκη και πόσους έχει η Τουρκία…

Δείτε άλλες δύο φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Το τραπέζι των επισήμων. Από αριστερά : βουλευτής, Τσαβούσογλου, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χατζηοσμάν, πρόεδρος του συλλόγου Σουκρού Κιοσέ και δήμαρχος Μουσταφά Ντουντάρ.

 

Ο καταγόμενος από την ελληνική Θράκη βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΠ Χακάν Τσαβούσογλου.

Previous Article

ΜΕ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ! – ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

ΠΡΟΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΕΔΑΔ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *