Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ

No Comments Share:

Δυτικοθρακιώτες νέοι στην Προύσα

bur 1 Δυτικοθρακιώτες νέοι μετά από πρόσκληση του παραρτήματος Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD), επισκέφτηκαν τις ιστορικές ομορφιές της πόλης της Προύσας και ενημερώθηκαν για την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Με τον συντονισμό του παραρτήματος Προύσας του BTTDD, οι Δυτικοθρακιώτες νέοι επισκέφτηκαν τα Τοπχανέ, Ουλούτζαμί, Εμιρσουλτάν, Γεσίλ Τουρμπέ, Μουραντίγιε και το τζαμί του Μουράτ του 1ου . Αργότερα οι νέοι επισκέφτηκαν το κτίριο του δημαρχείου της Προύσας και συνομίλησαν με τον βουλευτή Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου και με τον Γ.Γ. του δήμου Προύσας τον Νετσμετίν Σενοτζάκ.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του BTTDD που συνόδευε τους νέους, ανέφερε πως οι νέοι πραγματοποιούν μια 15μερη εκπαιδευτική και πολιτιστική επίσκεψη. Ο Κιοσέ ανέφερε πως οι νέοι διαμένουν στo λύκειο τουριστικών επαγγελμάτων Ασλάνομπα, και δήλωσε πως ¨ Οι νέοι μας εκεί στα πλαίσια του ταχύρυθμου καλοκαιρινού σχολείου, και παίρνουν μαθήματα, αλλά και έχουν την τύχη να επισκεφτούν ιστορικά και πολιτιστικά σημαία της Προύσας.

Ο Κιοσέ ανέφερε πως αυτού του είδους τα προγράμματα, πρέπει να κινούνται σε πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας, και ότι σε αυτά γεννιούνται ευκαιρίες για την αύξηση της αυτοπεποίθησης των νέων και για την καλύτερη τους κατάρτιση. Ο Κιοσέ είπε πως ¨Οι νέοι μας θα πρέπει να ξέρουν από την μια πως εδώ υπάρχει ένας σύλλογος και οι συντοπίτες τους, που τους σκέφτονται, ενώ από την άλλη πιστεύουμε πως είναι κάτι το σημαντικό για να ενημερώνονται για την Προύσα και για την Τουρκία που πάντα βρίσκεται δίπλα τους. Κάνουμε ότι μπορούμε για να νοιώσουν σαν να ήταν στο σπίτι τους¨.

Οι περισσότεροι μετανάστες στην Προύσα

Οι νέοι επισκέφτηκαν το ιστορικό κτίριο του δημαρχείου και στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου τους υποδέχτηκαν ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου και ο Γ.Γ. του δήμου Προύσας Νετσμετίν Σενοτζάκ.

Ο Σενοτζάκ ανέφερε πως οι περισσότεροι μετανάστες από την Δυτική Θράκη ήρθαν στην Προύσα, και ότι οι πολίτες αυτοί εκεί συνεχίζουν τον πολιτισμό τους στην Τουρκία. Ο Σενοτζάκ αξιολογώντας την επίσκεψη των νέων εκεί είπε : ¨ Σας δίνουμε μεγάλη αξία. Διότι από εσάς δεν περιμένουν πολλά μόνο η Δυτική Θράκη και οι Τούρκοι , αλλά όλη η ισλαμική κοινότητα.

bur 2

ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΙΚΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου δήλωσε πως οι Δυτικοθρακιώτες νέοι στηρίζοντας τον πολιτισμό τους θα προστατεύσουν και την εθνική τους ταυτότητα και είπε : ¨Εμείς στην Δυτική Θράκη πρέπει να υπάρχουμε υπερασπιζόμενοι την πίστη μας και την εθνική μας ταυτότητα. Για αυτό είναι ανάγκη να εκπαιδευτείτε καλά και να συνεχίσετε τον πολιτισμό μας. Η Τουρκία ποτέ δεν είναι δυνατόν να σας γυρίσει την πλάτη της. Κατά τον ίδιο τρόπο η Προύσα πάντοτε έχει οργανικούς δεσμούς με τα Βαλκάνια.Εδώ επιθυμώ να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του συλλόγου μας και το Δ.Σ. που σας οδηγεί και καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να καλύψει κάθε ανάγκη σας¨.

bur 3

 

bur 4

Εφ. Μπιρλίκ 24/8/2013

Σχ : Όποιος ¨έχει μάτια¨ βλέπει τι γίνεται, οι άλλοι ας δουν κανένα τηλεπαιχνίδι στον τουρκΑΝΤ1. 

 Και όλα αυτά βέβαια ξέρετε, με οργάνωση και δαπάνες του συλλόγου Προύσας (….). Σαν τα δωρεάν λεωφορεία που βάζει για κάθε εκλογική  αναμέτρηση στην Ελλάδα…

Previous Article

ΗΡΘΕ ΣΤΟΝ ¨ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ¨ Η ΤΑΡΑΦ

Next Article

BINTEO THΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΗ ΙΣΜΑΗΛ ΚΟΡΚΜΑΖ ΣΤΟ ΕΣΚΙΣΕΧΙΡ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *