Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ : ¨ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 104 ΕΤΗ¨

1 Comment Share:

Ο δικηγόρος Νετσμετίν Χουσεΐν πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης με μήνυμά του συνεχάρη για την 104η χρονιά από την ίδρυση της πρώτης τουρκικής Δημοκρατίας στις 31 Αυγούστου 1913.

Ο δικηγόρος Νετσμετίν Χουσεΐν πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD) στο μήνυμα του αναφέρει πως στην 104η χρονιά από την ίδρυση της πρώτης τουρκικής Δημοκρατίας 31 Αυγούστου 1913, ως εγγόνια των ιδρυτών της τουρκικής Δημοκρατίας δυτικής Θράκης, τιμούμε ως μια ιστορική πραγματικότητα τους γενναίους παππούδες μας και εκείνες τις μέρες, ενώ βιώνουμε την τιμή και την περηφάνια να ζούμε στη δυτική Θράκη όπου ιδρύθηκε η πρώτη τουρκική δημοκρατία στην ιστορία.

Γενικός πρόεδρος Χουσεΐν : ¨Η πρώτη τουρκική δημοκρατία στην ιστορία ιδρύθηκε στην 662η χρονιά της τουρκικής παρουσίας στα Βαλκάνια. Στις 31 Αυγούστου 1913 η τουρκική δημοκρατία δυτικής Θράκης που εκτεινόταν από τον Νέστο έως τον Έβρο περιλάμβανε τη σημερινή δυτική Θράκη (Κομοτηνή Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη)  την σημερινή νότια Βουλγαρία έως το σημείο του Κίρτζαλι, στα δυτικά το Πασμακλή και στα ανατολικά το Ορτάκιοϊ. Το κράτος αυτό το οποίο ήταν η πρώτη στην ιστορία τουρκική δημοκρατία είχε τον δικό του στρατό, τη δικιά του σημαία και τη δικιά του σφραγίδα. Η σημαία του αποτελούνταν από μισοφέγγαρο και τρία άστρα πάνω στα χρώματα μαύρο πράσινο και λευκό. Το κράτος αυτό που διήρκεσε 56 μέρες ιδρύθηκε με στήριξη από την Ελλάδα. Εν τέλει μετά τον τερματισμό αυτού του κράτους η δυτική Θράκη αφέθηκε στην Βουλγαρία μετά από συμφωνία που υπέγραψε η Βουλγαρία με το οθωμανικό κράτος στις 29 Οκτωβρίου 1913 με τη συνθήκη της Κωνσταντινούπολης, ενώ το ελληνικό κράτος με την συνθήκη των Αθηνών που υπέγραψε στις 14 Νοεμβρίου 1914 με το οθωμανικό κράτος, δεσμεύτηκε για τις υποχρεώσεις του έναντι των Τούρκων της δυτικής Θράκης. Με αυτό τον τρόπο οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης που ζούνε στην Ελλάδα απέκτησαν από τη σκοπιά των κοινωνικών πολιτιστικών, οικονομικών και εθνικών και θρησκευτικών ελευθεριών ένα ισότιμο στάτους με τους ελληνικής καταγωγής Έλληνες πολίτες. Ως γλώσσα μας ορίστηκαν τα τουρκικά.

Επίσης η συνθήκη της Λωζάννης εγγυάται και πάλι τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας που ζει στην Δυτική Θράκη.

Εμείς δηλώνουμε πως ως εγγόνια των ιδρυτών της τουρκικής Δημοκρατίας δυτικής Θράκης, τιμούμε ως μια ιστορική πραγματικότητα τους γενναίους παππούδες μας και εκείνες τις μέρες, ενώ ζούμε στη δυτική Θράκη όπου ιδρύθηκε η πρώτη τουρκική δημοκρατία στην ιστορία. Για αυτό τον λόγο σήμερα η τουρκομουσουλμανική μας ταυτότητα είναι μια αναντίρρητη πραγματικότητα. Οι πολιτικές που το αρνούνται αυτό, σίγουρα μια μέρα θα πτωχεύσουν έναντι του αγώνα μας.

Τα σχετικά με τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης άρθρα στην συνθήκη των Αθηνών του 1913 και της συνθήκης της Λωζάννη του 1923 αποτελούν υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους. Περισσότερο ακόμη και από το ότι ήταν υπογράφον κράτος, σήμερα απέναντι στους πολίτες του που είναι και πολίτες της Ε.Ε. δεν μπορεί να αγνοείται η εκπλήρωση αυτών των υποχρεώσεων.

Δηλώνουμε στην κοινή γνώμη πως ο αγώνας μας για τα διεθνώς εγγυημένα και καταχωρημένα από τις εγγυήτριες χώρες νόμιμα, δίκαια και ανθρώπινα δικαιώματα θα συνεχιστεί¨.

http://www.bttdd.org.tr/haberler/genel-merkezden-haberler/104-yil-once-atalarimizin-kurdugu-cumhuriyeti-aniyoruz.html

31/8/2017

Previous Article

3.012 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΜΠΑΝΙΩΝ !

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ DEB ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ BTTDD ΝΕΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

 1. Κράτος 56 ημερών!
  Με στρατό, σημαία και σφραγίδα! Φαντάζομαι οργάνωση!
  Και τώρα δηλαδή για πόσες μέρες θέλετε να την ξαναφτιάξετε;
  Η σημαία και η σφραγίδα είναι τα μόνα εύκολα.
  Τα άλλα;
  Εμένα πάντως κάτι μου λέει ότι το Αθηναϊκό κράτος θέλει να σας βοηθήσει να το ξαναφτιάξετε.
  Επιμένω όμως, το θέμα είναι για πόσες μέρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *