Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ¨ΣΥΝΤΟΠΙΤΩΝ¨ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 29/1

No Comments Share:

5

Μέλη του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης στα πλαίσια της 29ης επετείου της ¨29ης Ιανουαρίου-Ημέρας Εθνικής Αντίστασης¨, με το σύνθημα ¨Να διαφωτιστούν οι 29/1 και να είναι φωτεινό το μέλλον μας¨ οργάνωσαν  από μια εκδήλωση στο Μνημείο Εθνικής Ταυτότητας και Αντίστασης στο Ίζμιτ και στο μνημείο Ατατούρκ στην πλατεία Δημοκρατίας στην Σμύρνη.

Μέλη του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης στα πλαίσια της 29ης επετείου της ¨29ης Ιανουαρίου-Ημέρας Εθνικής Αντίστασης¨, μετά από την επιστροφή τους από το ταξίδι τους στο μαυσωλείο του Ατατούρκ, στην λήξη του προγράμματος τους, οργάνωσαν από μια εκδήλωση στο Μνημείο Εθνικής Ταυτότητας και Αντίστασης στο Ίζμιτ και στο μνημείο Ατατούρκ στην πλατεία Δημοκρατίας στην Σμύρνη, όπου άφησαν γαρύφαλλα και φώναξαν το σύνθημα Να διαφωτιστούν οι 29/1 και να είναι φωτεινό το μέλλον μας¨ .

Μέλη από τους συλλόγους από Ίζμιτ και Κωνσταντινούπολη που είχαν μετάσχει στο πρόγραμμα επίσκεψης στο μαυσωλείο του Ατατούρκ μαζί με τον Γενικό Πρόεδρος δικηγόρο Νετσμεττίν Χουσεΐν, φτάνοντας μεσάνυχτα στην επιστροφή τους στο Κοτζάελι, τήρησαν ενός λεπτού σιγή στο ¨Μνημείο Εθνικής Αντίστασης και Ταυτότητας  και άφησαν γαρύφαλλα. Ακολούθως στην δήλωση που έκανε προς τους μετέχοντες και στους δημοσιογράφους ο Γενικός Πρόεδρος Νετσμεττίν Χουσεΐν είπε: ¨ Τα μέλη της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, μιας από τις πιο υπάκουες μειονότητες στον κόσμο, παραδόθηκαν στην Ελλάδα το 1923 με την συνθήκη της Λωζάννης. Είναι πικρό αλλά η Ελλάδα το 1983 έκλεισε τα σωματεία Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, Τουρκική  Ένωση Ξάνθης και ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης λόγω της λέξης ¨τουρκικό¨ που είχαν στην επωνυμία τους και αργότερα το 1987, ο Άρειος Πάγος με μια ακόμη πιο άσχημη απόφαση ενέκρινε αυτό το κλείσιμο.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που γίνονται για να τιμήσουμε την 29/1/1988 όταν  έγινε πορεία με συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ατόμων που κραύγαζαν ¨Είμαστε Τούρκοι¨, αλλά και την 29/1/1990 όταν έγιναν επιθέσεις σε Τούρκους και στα μαγαζιά τους, εμείς σήμερα εμφανιστήκαμε ενώπιον του Τρανού Ηγέτη μας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, καταθέσαμε στεφάνι και αργότερα με το πρόγραμμα στην Άγκυρα, ολοκληρώσαμε την επίσκεψη μας εκεί.

Τώρα στην επιστροφή και μπροστά στο μνημείο Εθνική Ταυτότητας και Αντίστασης, επιθυμώ για μια ακόμη φορά να απευθυνθώ στο ελληνικό κράτος. Ελάτε και πράξετε τα δέοντα για να υπάρξουν καλές σχέσεις, σταματήσετε να προστατεύετε τους πραξικοπηματίες με τα βαμμένα με αίμα χέρια τους, αποδώσετε όλα τα δικαιώματα που πηγάζουν από την συνθήκη της Λωζάννης και έχουν αφαιρεθεί μέχρι σήμερα, οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης δεν συνιστούν πρόβλημα, αυτοί θέλουν να αποτελέσουν γέφυρα φιλίας μεταξύ Τουρκικής Δημοκρατίας και Ελληνικού κράτους.

,Μην παραμένετε αδρανείς σε αυτά μας τα αιτήματα, ως Τούρκοι της δυτικής Θράκης επιθυμούμε να ζούμε μέσα σε γαλήνη στα χώματα όπου γεννηθήκαμε. ¨

Στο κλάδο Σμύρνης της ίδιας εκδήλωσης, ο πρόεδρος του παραρτήματος Σμύρνης του BTTDD Mουμίν Ντουρμούς και μέλη του συλλόγου που μετείχαν στο πρόγραμμα στην Άγκυρα, τα μεσάνυχτα όταν επέστρεψαν στην Σμύρνη, άφησαν γαρύφαλλα στο μνημείο του Ατατούρκ στην πλατεία Δημοκρατίας, επανέλαβαν το σύνθημα ¨Να διαφωτισθούν οι 29/1, να είναι φωτεινό το μέλλον μας¨ και έτσι έληξαν οι εκδηλώσεις για την 29η Ιανουαρίου-Ημέρα Εθνικής Αντίστασης.

http://www.bttdd.org.tr/haberler/genel-merkezden-haberler/bttdd-uyeleri-karanliklar-aydinlik-olsun-dedi.html

29/1/2017

Previous Article

OI ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ HDP

Next Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΤΤDD ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 29/1

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *