Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΙΦΤΑΡ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΥΣΑ

1 σχόλιο Share:

Η κοινότητα των Δυτικοθρακιωτών συναντήθηκαν σε ιφτάρ στην Προύσα

1

Το παραδοσιακό ιφτάρ του παραρτήματος Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD), πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις Γιουνούς Εμρέ του δήμου Γιλντιρίμ.

Μεταξύ των μετεχόντων στο ιφτάρ του BTTDD, ήταν ο αντιπρόεδρος του κόμματος ΑΚΡ-βουλευτής Προύσας και πρώην υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζζίνογλου, ο Γενικός Πρόεδρος του  BTTDD Νετσμεττίν Χουσέιν, ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζί Μουσταφά Ντουντάρ, ο Ισμαήλ Χακκί Εντεμπαλί-δήμαρχος του Γιλντιρίμ, ο πρόεδρος της νομαρχιακής οργάνωσης Προύσας του ΑΚΡ Τζεμαλεττίν Τορούν, ο Γενικός Πρόεδρος του  BAL-GÖÇ  Δρ. Γιουξέλ Οζκάν, αντιπρόεδροι δημοτικών συμβουλίων από Προύσα, Νίλουφερ και Μουσταφά Κεμάλπασά, ο πρόεδρος οργανωτικού του BTTDD Μουσά Γιούρτ, ο αντιπρόεδρος του BTTDD Δρ. Μεχμέτ Χασάνογλου και πολλά άλλα στελέχη συλλόγων.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία που έκανε ο πρόεδρος του παραρτήματος  Προύσας του  BTTDD Σουκρού Κιοσέ, ευχαρίστησε αυτού που στήριξαν την διοργάνωση του ιφτάρ.

Ακολούθως στο βήμα ήρθε ο Γενικός Πρόεδρος του BTTDD Νετσμεττίν Χουσείν, ο οποίος αφού χαιρέτισε τους επισήμους και τους συντοπίτες του είπε πως ¨Σας χαιρετίζω εκπροσωπώντας τα 13 παρατήματα της Κοινότητας Δυτικοθρακιωτών Τουρκίας, τις 4αντιπροσωπείες, τα δύο ιδρύματα και τους 2 αθλητικούς συλλόγους. Ναι σήμερα βρισκόμαστε εδώ στο τελευταίο ιφτάρ παραρτήματος μας , αλλά πριν από δύο μέρες βιώσαμε ένα πολύ θλιβερό γεγονός στην Κωνσταντινούπολη. Πριν από δύο μέρες σκεφτόμουν να πω πολύ διαφορετικά πράματα. Πήγαμε στην Σόμα όπου αγκαλιαστήκαμε με 2.500 άτομα και κατά τον ίδιο τρόπο πήγαμε στο Ίζμιτ, στο Κίνικ και στην Κωνσταντινούπολη όπου είχαμε ένα χαρούμενο ιφτάρ. Πριν από την βραδιά Καντίρ, πριν από το Μπαϊράμι, έπεσε φωτιά στην καρδιά μας.  Καταρχήν εγώ δεν επιθυμών α υπεισέρχομαι σε γενικά θέματα γύρω από την Δυτική Θράκη. Φυσικά  τα μέλη μας εδώ θέλουν να ακούσουν και να δούνε κάποια πράματα αλλά αυτά τα αναβάλλουμε για κάποιο διάστημα. Εξ ονόματος των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, εξ ονόματος του BTTDD ως προσωρινός εκπρόσωπος, ως γενικός Πρόεδρος επιθυμώ να πω κάτι. Εμείς είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου Τουρκικού Έθνους. Όταν πέφτει φωτιά στο τουρκικό έθνος, τότε η φωτιά πέφτει και σε εμάς. Ευχαριστώ για μια ακόμη φορά τους ανθρώπους μας στην Δυτική Θράκη για την αντίδραση τους απέναντι σε αυτό το θλιβερό περιστατικό.  Μακάρι από τώρα και μετά να μην γίνουμε μάρτυρες σε τέτοια θλιβερά γεγονότα που καίνε το έθνος μας. Ο Αλλάχ να δώσει το έλεος του στους θανόντες, ενώ εύχομαι και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες συνανθρώπους μας. Επιθυμώ να σας συγχαρώ από τώρα για την αυριανή βραδιά Καντίρ και για το Μπαϊράμι. Ο Αλλάχ να μην δώσει ξανά τέτοιο πόνο στο έθνος μας. Τέλος να αναφέρω πως αν και σε αυτό το Μπαϊράμι φαίνεται δύσκολο, μακάρι στα επόμενα Μπαϊράμια να κάνουμε τις προσευχές μας στα τζαμιά μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη….¨.
……………….
Ο Μουεζζίνογλου είπε : ¨Επιχειρούν να διαταράξουν την γαλήνη της χώρας. Αυτοί οι οποίοι όντας ανήσυχοι θέλουν να σπείρουν διχόνοιες, Αυτοί οι οποίοι ανησυχούνε από τα μεγάλα όνειρα αυτού του μεγάλου έθνους, προσπαθούν να μας διασπάσουν βάζοντας μας να συγκρουόμαστε. Για αυτό και πραγματοποιούνε διάφορες τρομοκρατικές δράσεις.
……………….

……………….¨

2 3 4 5

http://gundemgazetesi.com/haber/detay/1917

4/7/2016

Σχ : Διακρίνονται φυσικά και οι σημαίες  της ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης¨….   

Previous Article

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΡΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΟ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

Next Article

ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΜΠΑΪΡΑΜΙΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 σχόλιο

  1. «Τέλος να αναφέρω πως αν και σε αυτό το Μπαϊράμι φαίνεται δύσκολο, μακάρι στα επόμενα Μπαϊράμια να κάνουμε τις προσευχές μας στα τζαμιά μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη….». Μάγος είσαι;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *