Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ BTTDD

No Comments Share:

Το ελληνικό κράτος πάλι δεν μας εξέπληξε

kucuk2

Το ελληνικό κράτος που υποστηρίζει πως είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας, που είναι μέλος της Ε.Ε. και τονίζει παντού τα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προτεραιότητας του νόμου, δυστυχώς και πάλι δεν μας εξέπληξε.

Ναι εσκεμμένα δίνω τον ορισμό του ελληνικού κράτους, υπεύθυνοι των μέτρων είναι οι πολιτικές κυβερνήσεις, αλλά για κάποιον λόγο στα τελευταία 30-40 χρόνια έστω και αν ήρθαν στην κυβέρνηση αντίθετες πολιτικά κυβερνήσεις, δεν υπήρξε η παραμικρή αλλαγή στις άδικες πρακτικές που εφαρμόζονται στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης. Η παρούσα κυβέρνηση για την οποία υπήρχαν ελπίδες και η οποία είχε την μεγαλύτερη στήριξη από την πλευρά των μελών της μειονότητας και τρεις Τούρκους βουλευτές, δεν μπόρεσε να πετύχει να αλλάξει αυτήν την γραμμή.

Με το έγγραφο 31-03-2016/Φ20.3/1941 που στάλθηκε στο μειονοτικό λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ και στον μεντρεσέ Χαϊριγιέ από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και έχει τίτλο ¨Ανακοινώσεις στα μειονοτικά σχολεία¨, ζητείται όλες οι ανακοινώσεις που κάνουν οι διευθυντές στα σχολεία να γίνονται στην επίσημη γλώσσα.

Ακόμα και η αποστολή αυτού του εγγράφου αποτελεί απόδειξη ότι αγνοούνται και παραβιάζονται η συνθήκη της Λωζάννης και τα υπογραφέντα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μορφωτικά πρωτόκολλα.

Όλα τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, είναι εγγυημένα από τα άρθρα 37-45 της διεθνούς συνθήκης της Λωζάννης και είναι στην βάση της αμοιβαιότητας και για τους Ρωμιούς που ζούνε στην Κωνσταντινούπολη και στην Ίμβρο. Ένα από τα βασικά αυτά στοιχεία είναι και το δικαίωμα εκπαίδευσης στην μητρική γλώσσα.

Το να ζητείται οι ανακοινώσεις στους μαθητές-μέλη της τουρκικής μειονότητα να γίνονται στην επίσημη γλώσσα, αποτελεί και άγνοια νόμου και αμέλεια. Ενώ είναι παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος.Το μέτρο αυτό δείχνει πόσο σωστή ήταν η απόφαση που πήρε το DEB για συλλογή υπογραφών ενάντια στις διάφορες παραβιάσεις και αφαιρέσεις δικαιωμάτων και αποτελεί απόδειξη για το πόσο ανάγκη είναι η απόφαση αυτή να στηριχτεί από την τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης.

Πιστεύουμε πως τώρα είναι ο χρόνος για να πραγματωθούν οι φιλόδοξες και εστιασμένες στην λύση πολιτικές που δημιουργήθηκαν κατά τις συναντήσεις των πρωθυπουργών και επιτροπών των δύο χωρών.

Είναι ανάγκη επειγόντως το ελληνικό κράτος να εκκαθαριστεί από την γραφειοκρατική λογική που προκαλεί παραβιάσεις νόμων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δηλώνουμε στην κοινή γνώμη πως προσδοκούμε να γίνουν βήματα για την απόδοση των δικαιωμάτων που έχουμε κερδίσει με αγώνες χρόνων και λέμε πως ο δίκαιος αγώνας που δίνουν εντός των πλαισίων του νόμου, τα μέλη της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, θα συνεχίσει να δυναμώνεται.

Δικηγόρος Νετσμεττίν Χουσεΐν

Γενικός Πρόεδρος

http://www.bttdd.org.tr/haberler/genel-merkezden-haberler/yunan-devleti-bizi-yine-sasirtmadi.html

7/4/2016

Previous Article

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΞΑΝΘΗΣ

Next Article

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ DEB ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΣΙΚΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *