Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ BTTDD ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

No Comments Share:

Ο μουφτής Ξάνθης  επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία του BTTDD

mete-dernek

Ο πρόερος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTADK) και μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία του BTTDD.

Ο Μέτε που βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολης, κατά την επίσκεψη του εκεί έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του BTTDD δικηγόρο Νετσμεττίν Χουσείν και  από τον επικεφαλής του οργανωτικού Μουσά Γιουρτ. Στην επίσκεψη παρόντες ήταν επίσης ο Μπεσίμ Ισμαήλμπασά-πρόεδρος του παρατήματος Ζεϊτινμπουρνού, ο πρώην πρόεδρος του παραρτήματος Ζεϊτίνμπουρνού Σινάν Τουρκμέν και ο Ισκεντέρ Φεχμίογλου.
Ο πρόεδρος του BTTDD Νετσμεττίν Χουσεΐν, καταρχήν εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία, του προέδρου της BTTADK και μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε.
Ακολούθως εξέφρασε την θλίψη του για το περιστατικό που συνέβη τις προηγούμενες μέρες, με την απαγωγή του θρησκευτικού λειτουργού και τις απειλές σε βάρος του κυρίου Μέτε και της οικογενείας του , λέγοντας : ¨ Όπως αναφέρουμε και στην γραπτή ανακοίνωση που εκδώσαμε μόλις μάθαμε το περιστατικό, κάποιοι στην δυτική Θράκη προσπαθούν να θέσουν σε εφαρμογή  σενάρια γραμμένα πίσω από κλειστές πόρτες, να επιφέρουν ταραχή στην τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, να προκαλέσουν φόβο και να σπείρουν μίσος και διχόνοια ανάμεσα στις δύο κοινότητες. Αυτό όμως δεν θα μπορέσουν να το πετύχουν, παρά την θλίψη μας για το περιστατικό δεν θα μπορέσουν να μας φοβίσουν και το σημαντικότερο είναι πως αυτή η άγνωστη ομάδα δραστών που αυτοαποκαλούνται ¨Φρουροί της Θράκης¨ θα πρέπει να μάθουν πως ούτε η μειονότητα που ζει στην δυτική Θράκη, ούτε η πλειονότητα έχει ανάγκη από φρουρούς.

Ο Αχμέτ Μέτε ανέφερε πως ήρθε στην Κωνσταντινούπολη για διάφορες διμερείς επισκέψεις και συναντήσεις και έτσι θέλησε να επισκεφτεί και τα κεντρικά γραφεία του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης, ένα χώρο που όπως είπε τον βλέπει σαν σπίτι του. Επίσης συνεχάρη τον πρόεδρο Νετσμεττίν Χουσείν και την ομάδα του για τις εργασίες που κάνουν από την μέρα που εξελέγησαν.

Ανέφερε πως η τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης μέχρι σήμερα πέρασε διάφορες κακουχίες, πως ο ίδιος είναι γαλήνιος καθώς αυτά που συνέβησαν δεν θα έχουν την παραμικρή επίδραση στον αγώνα για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων, ενώ οι απειλές σε βάρος του ιδίου και της οικογενείας του δεν τον έχουν φοβίσει καθόλου. Ο Μέτε είπε πως για τον ίδιο το περιστατικό αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία, πρόσθεσε πως η τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης αντιμετωπίζει πολύ πιο σοβαρά θέματα και βάσανα και αναφέροντας πως υπάρχει ακόμη μεγάλη διαδρομή και πολλά θέματα προς επίλυση, είπε : ¨ Όπως ως τώρα δεν το βάλαμε κάτω σαν τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης, το ίδιο θα κάνουμε και από τώρα και μετά¨.

Ακολούθως έγινε αμοιβαίος διάλογος, ο οποίος περατώθηκε με την ευχή να συναντηθούνε ξανά το συντομότερο.

http://milletgazetesi.gr/view.php?id=4370#.VsSbSC3KrMw.twitter

17/2/2016

Previous Article

ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΓΑΜΟ ΒΡΕ !

Next Article

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *