Ο δικηγόρος Νετσμεττίν Χουσεΐν- πρόεδρος του συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD) δημοσίευσε ένα συγχαρητήριο μήνυμα επ ευκαιρία του νέου έτους.
Ο Γενικός Πρόεδρος δικ. Νετσμεττίν Χουσεΐν ανέφερε :
“Ως τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, ελπίζουμε το νέο έτος να είναι χρονιά ενότητας, ομοψυχίας, υγείας και γαλήνης και ευχόμαστε να είναι μία χρονιά στην οποία θα μειωθούν τα προβλήματα και μία χρονιά την οποία οι άνθρωποι της χώρας μας και όλη η ανθρωπότητα θα την περάσουν μακριά από τους πόνους, εν μέσω γαλήνης και ειρήνης. Η χρονιά που ολοκληρώσαμε, δεν υπήρξε χρονιά στην οποία να συνέβησαν οι αναμενόμενες θετικές για την μειονότητα μας εξελίξεις. Όπως συμβαίνει πάντα στις περιφερειακές και διμερείς σχέσεις, στην περίοδο αυτή του διαστήματος της έντασης, δυστυχώς δεν ήταν μία χρονιά πού να κάλυψε τις προσδοκίες για απόδοση των εγγυημένων από διεθνείς συνθήκες μειονοτικών και πολιτικών μας δικαιωμάτων. Ολοκληρώσαμε μία χρονιά, στην οποία σε περίοδο κλιμάκωσης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, γίναμε μάρτυρες των ακόμη περισσότερων αδίκων πρακτικών των Ελλήνων διοικούντων. Όχι μόνο δεν είδαμε την αλλαγή νοοτροπίας που περιμέναμε από την παρούσα κυβέρνηση, αλλά γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη πιο κατασταλτικής πολιτικής, με τάση αφαίρεσης δικαιωμάτων και με σκοπό την καθημερινή επιδείνωση των συνθηκών. Διακρίνεται πώς έχει καταστεί αναπόφευκτο για την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, να προσφύγει σε πιο σκληρή ρητορική και ενέργειες που θα αναγκάσουν τους Έλληνες διοικούντες να αλλάξουν τη νοοτροπία τους…..”
http://www.bttdd.org.tr/haberler/genel-merkezden-haberler/mutlu-huzurlu-ve-saglikli-bir-yil-diliyoruz.html
31/12/2020
Σχ. : O BTTDD έχει έδρα την Τουρκία και οτιδήποτε γράφει είναι εγκεκριμένο (ενδεχομένως και γραμμένο) από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών…
Άραγε τι εννοεί εν προκειμένω ο κύριος Χουσεΐν ; Ποιες είναι οι πιο σκληρές ενέργειες που θα ανάγκαζαν την Ελλάδα να κάνει κάτι; Γιατί δεν γίνεται πιο σαφής;
Τι άλλο πρέπει να κάνει και να γράψει κάποιος για να του αφαιρεθεί η ελληνική υπηκοότητα που ακόμα δυστυχώς κατέχει;
4 Comments
Ο κ. Χουσεΐν φαίνεται ότι πηγαίνει συχνά στην Τουρκία και έχει εκεί σχέσεις με κυβερνητικούς παράγοντες. Θα ήταν χρήσιμο να πληροφορηθεί τις ελευθερίες που έχουν οι μειονότητες (κουρδική και όχι μόνο) και πώς τις αντιμετωπίζει το τουρκικό κράτος. Π.χ. ποιες κατηγορίες έχουν απαγγελθεί στον αρχηγό του φιλοκουρδικού κόμματος Ντεμιρτάς και είναι φυλακισμένος για περισσότερα από 4 χρόνια στις φυλακές της Αδριανούπολης; Ακόμα και το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας αποφάνθηκε τον Ιούνιο του 2020 ότι έχει ξεπεραστεί το εύλογο χρονικό διάστημα προφυλάκισης και πρόσθεσε ότι παραβιάζεται το δικαίωμά του στην ελευθερία, ενώ ζητεί να του καταβληθεί αποζημίωση. Φυσικά είναι ακόμα φυλακισμένος με κάμποσους βουλευτές του. Του προσάπτουν τη ρετσινιά του τρομοκράτη και κινδυνεύει με φυλάκιση 142 ετών. Τέτοιες ελευθερίες θέλει ο κ. Χουσεΐν;
Ο Ντεμιρτάς δεν καταδίκασε ΠΟΤΕ τον Οτσαλάν και το PKK. Στελέχη του κόμματος του συνεχώς πηγαίνουν σε τελετές και σε κηδείες των μελών του PKK που σκοτώθηκαν σε μάχες με τον τουρκικό στρατό. Τί μου λέτε τώρα εσείς περί Συνταγματικού Δικαστηρίου;
Ας δούμε τώρα τί έκαναν οι κυβερνήσεις του AKP για τους Κούρδους, πράγματα που μέχρι πριν 17 χρόνια δεν θα μπορούσαν ούτε να σκεφτούν οι Κούρδοι:
• Ιδρύθηκε Κουρδικό Ινστιτούτο.
• Δώθηκε η άδεια για να εκδοθούν εφημερίδες και περιοδικά στα κουρδικά, ενώ πριν δεν υπήρχαν.
• Ιδρύθηκε Τμήμα Κουρδικής Γλώσσας στα πανεπιστήμια.
• Δημιουργήθηκαν βιβλιοθήκες με βιβλία στα κουρδικά.
• Καταργήθηκαν οι απαγορεύσεις που απαγόρευαν στους Κούρδους να γιορτάζουν τις παραδοσιακές τους γιορτές και τα έθιμα τους στα βουνά και επετράπησαν οι πολυπληθείς συγκεντρώσεις τους που μέχρι τότε ήταν απαγορευμένες.
• Δώθηκε το δικαίωμα να υπερασπίζεται κάποιος τον εαυτό του στο δικαστήριο στη μητρική του γλώσσα.
• Καταργήθηκαν τα Δικαστήρια Κρατικής Ασφάλειας.
• Άνοιξαν ραδιοφωνικοί σταθμοί που εκπαίμπουν στα κουρδικά επί 24 ώρες.
• Καταργήθηκαν τα δεκάδες σημεία ελέγχου που υπήρχαν στους δρόμους στις νοτιο-ανατολικές περιοχές της Τουρκίας.
• Καταρργήθηκε η απαγόρευση που απαγόρευε τις προεκλογικές συγκεντρώσεις στην κουρδική γλώσσα.
• Δώθηκε η άδεια για τη χρήση των γραμμάτων Q, W, X που δεν υπήρχαν στα τουρκικά αλλά υπήρχαν στα κουρδικά.
• Καταρργήθηκε ο “Όρκος Μας” που έλεγαν κάθε πρωί οι μαθητές στα σχολεία.
• Επετράπη η χρήση των παλαιών κουρδικών ονομάτων στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας και αναρτήθηκαν δίγλωσσες πινακίδες (ακόμα και τρίγλωσσες και τετράγλωσσες στα τουρκικά, τα κουρδικά, τα αραβικά και τα αραμαϊκά).
• Στη ‘Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση’ (TBMM) ιδρύθηκαν επιτροπές από βουλευτές κουρδικής καταγωγής, σχετικές με τα κουρδικά θέματα.
• Το τηλεοπτικό κανάλι TRT6 ονομάστηκε σε TRTKurdi και εκπαίμπει στα κουρδικά.
• Δόθηκε το όνομα του Şerafettin Elçi στο αεροδρόνιο του Cizre (Τζίζρε).
• Επετράπη για πρώτη φορά σε πολιτευτές του HDP να επισκεπτούν τον φυλακισμένο Αμπντουλλάχ Οτσαλάν στο νησί του İmralı. Απομακρύνθηκαν από τη φυλακή του νησιού οι βαρυπηνίτες.
• Το ‘Πανεπιστήμιο του Χακκιάρι’ ονομάστηκε ‘Πανεπιστήμιο του Τσολεμέρικ’ (Çölemerik είναι το κουρδικό όνομα της πόλης Χακκιάρι).
• Ιδρύθηκαν πανεπιστήμια, φτιάχτηκαν υποδομές – δρόμοι, γέφυρες, νοσοκομεία, σχολεία κ.α. – σε περιοχές όπου κατοικούν Κούρδοι.
• Η ‘κουρδική’ διάλεκτος ζαζάκι έγινε επιλεγόμενο μάθημα στα τουρκικά γυμνάσια και λύκεια (μαζί με τα αλβανικά, τα σερβοκροατικά όπως ομιλούνται στη Βοσνία, τα λαζικά, τα αραβικά, τη διάλεκτο των Τσερκέζων) κ.α.
Πάνω από 50 βουλευτές του κόμματος AKP είναι Κούρδοι, ενώ εκλέχτηκαν πλέον και Αρμένιοι και Ασσύριοι χριστιανοί βουλευτές.
Οι Τούρκοι στη Τουρκια.
ΟΙ Έλληνες μόνο στη Θρακη
Το αν κάποιος είναι Έλληνας ή Τούρκος, θα το αποφασίσει ο ίδιος και όχι καθάρματα όπως εσύ.