Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ANAKOΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ BTTDD

0 σχόλια Share:

H Ελλάδα επιστρέφει γρήγορα στην νοοτροπία της δεκαετίας του 1980

Στα θέματα που αντιμετωπίζει η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης κατά την τελευταία περίοδο, στα θέματα δηλαδή που άρχισαν μετά την χούντα και εντάθηκαν την δεκαετία το 80 σχετικά με την άρνηση της εθνικής ταυτότητας, τις μεσαιωνικές παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών και κατά παράβαση της συνθήκης της Λοζάνης που καθορίζει τα δικαιώματα της μειονότητας μας, παρατηρείται ξανά μετά από 30 χρόνια επιχείρηση κλεισίματος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής.

Από την άλλη μεριά κατά τις τελευταίες μέρες, την ώρα που συνεχίζεται προς τους ανθρώπους και στα παιδιά τους η αρνητική προσέγγιση σχετικά με την εκπαίδευση στην μητρική μας γλώσσα, που είναι ένα δικαίωμα που πηγάζει από την συνθήκη της Λοζάνης, και την ώρα που παρατηρούνται με προσοχή από την μειονότητα μας περιστατικό όπως το χτεσινό που έρχεται να διώξει την γαλήνη από τα τζαμιά μας βάζοντας έτσι δυναμίτη στην κοινότητα μας, ήρθε και το σημερινό βήμα με το οποίο λες και δοκιμάζεται η υπομονή της μειονότητα μας. 

Η στοχοποιημένη πάλι σήμερα από την Ελλάδα ‘Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, ασκούσε τις δραστηριότητες της στην περίοδο 1928-1983, άρχισε την δικαστική διαδικασία το 1983 όταν η Ελλάδα μη αποδεχόμενη τον όρο ¨τουρκικός¨ στην επωνυμία του συλλόγου τον έκλεισε, η πινακίδα ξηλώθηκε με δικαστική απόφαση, και παρόλα αυτά συνέχισε να προσφέρει στον κόσμο της μειονότητας.

Σήμερα μετά από 30 χρόνια μετά από τις καταπιεστικές πολιτικές και κατά την στιγμή που ήταν υψηλές οι προσδοκίες η Ελλάδα να έχει μετανιώσει για τις αδικίες και τις παρανομίες, δυστυχώς φαίνεται πως πάλι ο ρατσιστικός κρατικός μηχανισμός έβαλε πάλι στο στόχαστρο την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής.

Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πως η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης θα ξεπεράσει και αυτή την επίθεση χωρίς να λυγίσει και χωρίς να απομακρυνθεί από τον νόμο. Ευχή μας είναι να επικρατήσει η κοινή λογική και η ηγεσία της Ελλάδας να πάψει να εναποθέτει ελπίδες σε κινήσεις που τσιτώνουν την κοινότητα.

Επιθυμούμε πάλι να αναφέρουμε πως καταγγέλλουμε την νοοτροπία και την προσέγγιση που κρύβεται πίσω από αυτό το περιστατικό, όπως και σε άλλες εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Με σεβασμό υπόψη της κοινής γνώμης.

Δικηγόροι Νετσμετίν Χουσείν , Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ

Γενικός Γραμματέας- Πρόεδρος

 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 10/11/2012 

Σχ : Οι κύριοι αυτοί είναι οι επικεφαλής του συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης με έδρα στην Κωνσταντινούπολη,με παραρτήματα σε πολλές πόλεις της Τουρκίας και με σημαίες βέβαια της ¨ανεξάτητης Δυτικής Θράκης ανηρτημένες στα ¨μαγαζιά¨ αυτά. Και ενοείται πως κάθε τόσο μας κουβαλιούνται στην Ελλάδα.  

Previous Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Next Article

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FB ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΕΛΛΑΧΑΤΙΝ ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *