Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

O NEΤΣΜΕΤΤΙΝ ΠΡΟΣΔΟΚΕΙ ΚΑΙ ΕΥΧΕΤΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

1 Comment Share:

 

 

O δικηγόρος Νετσμεττίν Χουσεΐν –Γενικός Πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-Τουρκίας (BTTDD), σχολίασε την συνεχιζόμενη διαμαρτυρία-μποϊκοτάζ που γίνεται σε σχολεία της τουρκικής μειονότητας  δυτικής Θράκης. Σχετικά με τον αγώνα διεκδίκησης δικαιωμάτων, είπε πως αυτό.  που άρχισε στα σχολεία της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης  ¨ είναι μόνο η αρχή¨

Ο Χουσεΐν είπε: Στην Δυτική Θράκη όταν δίπλα στο θέμα γάγγραινα με τα βιβλία της μητρικής γλώσσας με την έναρξη της νέας χρονιάς εμφανίστηκαν και τα θέματα των άλλων βιβλίων, άρχισε ένας μαζικός αγώνας.

Δίπλα στον αγώνα για το θέμα των σχολείων που τα έκλεισαν, εμφανίζεται και ο αγώνας για την μη βελτίωση των συνεχιζόμενων αδικιών στις συνθήκες εκπαίδευσης. Στο θέμα αυτό κατά την τελευταία εβδομάδα     για χάρη των παιδιών που αποτελούν και το μέλλον μας, κάθε μέλος της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, ύψωσε και θα συνεχίσει να υψώνει τον τόνο του αγώνα.

…………….

Όπως αναφέραμε ο αγώνας ο οποίος άρχισε πριν από μερικές μέρες σε ένα σχολείο, διευρύνθηκε και συνεχίζει να διευρύνεται σαν κύμα σε δεκάδες σχολεία. Ο αγώνας αυτό δεν είναι μόνο για τα θέματα στη παιδεία, είναι ένας αγώνας που θα συνεχιστεί μέχρι να αποδοθούν όλα τα μέχρι σήμερα αφαιρεθέντα δικαιώματα.

Στον αγώνα αυτό αύριο θα δούμε τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης να δίνουν μαζικό αγώνα στα τζαμιά για τις μουφτείες, τις βακουφικές περιουσίες και τις θρησκευτικές ελευθερίες μας, τον εργάτη, τον έμπορο και τον αγρότη ενωμένους ενάντια στην εφαρμογή των οικονομικών διακρίσεων και στις πλατείες ενάντια στην άρνηση της εθνικής μας ταυτότητας.

…………………

http://www.bttdd.org.tr/haberler/genel-merkezden-haberler/gormeyenlere-duymayanlara-soyluyoruz-bu-daha-baslangic.html

27/9/2018

Σχ: Από την αρχή που άρχισε αυτή η διαμαρτυρία κάποιοι  φίλοι μας, μας είπαν πως πέραν του δίκαιου αιτήματος των γονέων, κάποιοι το βλέπουν και ως μια μικρή ¨πρόβα¨ για μελλοντικές κινητοποιήσεις. Και έρχεται τώρα ο πρόεδρος του κατεξοχήν αλυτρωτικού συλλόγου BTTDD (σε όλα τους τα γραφεία έχει την σημαία της ¨Ανεξάρτητης δυτικής Θράκης¨ να τους επιβεβαιώσει.    

Previous Article

ΒΙΝΤΕΟ ΣXΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ !

Next Article

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *