Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ DEB ΣΤΟΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ BTTDD ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

0 σχόλια Share:

Επίσκεψη του Αλή Τσαβούς στον BTTDD

 

O Μουσταφά Αλή Τσαβούς-πρόεδρος του DEB το απόγευμα της 21/9/2017 επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης- Τουρκίας.

Ο Νετσμεττίν Χουσεΐν-Γενικός Πρόεδρος του BTTDD υποδεχόμενος τον Μουσταφά Αλή Τσαβούς που μετείχε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου, είπε πως : Βιώνουμε την τιμή και την περηφάνια να φιλοξενούμε απόψε έναν φίλο και μια ομάδα φίλων¨.

Ο Χουσεΐν υπογράμμισε πως ο BTTDD είναι αδερφό σωματείο με το κόμμα DEB και με όλες τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Δυτική Θράκη και είπε: Εμείς είμαστε ομάδες φίλων που θλίβονται για το ίδιο θέμα, πενθούν για το ίδιο θέμα και αγωνίζονται για το ίδιο θέμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μετά από την επίλυση των χρονιζόντων θεμάτων που επί 50 έτη είχαν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης στην μητέρα πατρίδα τους, τώρα στο επόμενο διάστημα θα δώσουμε όλη την ενέργεια μας για την επιστροφή στους συμπολίτες μας που ζουν στην Δυτική Θράκη των δικαιωμάτων τους που πηγάζουν από την Λωζάννη και από διμερείς συμφωνίες και τους έχουν αφαιρεθεί. Εντός της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης μαζί με όλους τους φορείς θα εργασθούμε για την ανάκτηση τους. Απόψε βιώνουμε την χαρά να φιλοξενούμε τον Γενικό Πρόεδρο του DEB, του κόμματος που ίδρυσε ο αείμνηστος ηγέτης μας ο Δρ. Σαδίκ Αχμέτ. Επίσης απόψε σε αυτό το διάστημα θα έχουμε αμοιβαίες διαβουλεύσεις μαζί του¨.

Ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς είπε πως ως Τούρκος της Δυτικής Θράκης όταν έρχεται στην μητέρα πατρίδα, αισθάνεται ευχαρίστηση να επισκέπτεται τα γραφεία του BTTDD που τα βλέπει ως σπίτι του και ευχαρίστησε για το θερμό ενδιαφέρον που του έδειξαν. O Αλή Τσαβούς είπε πως με τους καρπούς που απέδωσαν οι έντονες εργασίες και προσπάθειες του ΒTTDD, στην μητέρα πατρίδα οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης πλέον δεν έχουν σχεδόν κανένα πρόβλημα και διαμέσου του Γ. Προέδρου ευχαρίστησε όλους όσους μόχθησαν.

Ο Αλή Τσαβούς είπε: ¨Όπως είπε και λίγο πριν ο Νετσμεττίν για να βρεθεί λύση στα προβλήματα των ομογενών μας που ζούνε στην Δυτική Θράκη και για να ανακτηθούν τα κλεμμένα δικαιώματα , πάντα μαζί θα σχεδιάσουμε και θα περπατήσουμε. Να αναφέρω το εξής. Στην καμπάνια περισυλλογής υπογραφών που αρχίσαμε για να θέσουμε στην επικαιρότητα τα τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης που πηγάζουν από την Λωζάννη και έχουν αφαιρεθεί, ξεπεράσαμε πια τις 15.000 υπογραφές. Σε αυτή την καμπάνια μας μεγάλη ήταν η στήριξη που είχαμε από τους συμπατριώτες μας που διατηρούνε την ελληνική ιθαγένεια και ζούνε στην μητέρα πατρίδα. Σe αυτό το θέμα μεγάλη υπήρξε η συμβολή των κεντρικών γραφείων και των παραρτημάτων του BTTDD. Δεν έχω καμία αμφιβολία πω στο τελευταίο αυτό διάστημα η στήριξη αυτή θα πολλαπλασιαστεί, για αυτό και από τώρα προκαταβολικά, ευχαριστώ όλους τους προέδρους και τα στελέχη του BTTDD.
………….

http://gundemgazetesi.com/haber/detay/3465

23/9/2017

Σχ: Ο σύλλογος αυτός αποτελεί ένα παρακρατικό ιμάντα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας σχετικά με την ελληνική Θράκη. Είναι ο σύλλογος που σε όλα του παραρτήματα έχει την σημαία της  ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης¨ και αυτός που με την στήριξη της Τουρκίας σε κάθε εκλογική αναμέτρηση που γίνεται στην Ελλάδα μεταφέρει ΔΩΡΕΑΝ στην Ελλάδα τους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες που ζούνε στην Τουρκία. Λέτε ο Τσαβούς να ενοχλήθηκε από την προαναφερθείσα σημαία;…

Previous Article

4η φορά φέτος συλλαμβάνεται στην Νιγηρία παράνομο φορτίο τουρκικών όπλων…

Next Article

ΠΕΡΙ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *