Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΡΓΑ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

No Comments Share:

Η ABBTF μετείχε στην σύνοδο ανθρωπίνων διαστάσεων του ΟΑΣΕ

 

Η ABBTF και ο BTAYTD έθεσαν το θέμα της μη καταχώρησης των συλλόγων που φέρουν τον όρο ¨τουρκικός¨ στην επωνυμία τους.

 Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), μετέχει στην σύνοδο Ελευθεριών Συνέρχεσθαι και Ίδρυσης Συλλόγων Ανθρώπινης Διάστασης που οργανώνεται από το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας (ΟΑΣΕ) στις 8 και 9 Νοεμβρίου 2012. Στο φόρουμ των ΜΚΟ με το ίδιο θέμα που οργανώθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2012 μετείχε η Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ABTTF Μελέκ Κιρματζί Αρίκ. Στην σύνοδο ανθρώπινης διάστασης η Μελέκ Κιρμαντζί Αρίκ, ο Τζεμίλ Καμπζά-μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης και πρόεδρος στην ΠΕΚΕΜ, και η Γ.Γ. της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Λεϊλά Σαλίχογλου, περιέγραψαν τα θέματα που αντιμετωπίζει η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης στον τομέα της ελευθερίας ίδρυσης συλλόγων.

……………….

Μιλώντας στην συνεδρία αυτή η διευθύντρια διεθνών σχέσεων της ABTTF Μελέκ Κιρματζί Αρίκ ανέφερε πως προβλήματα ίδρυσης συλλόγων δεν υπάρχουν μόνο στα ανατολικά του χώρου του ΟΑΣΕ αλλά και στα δυτικά, και είπε πως στην Ελλάδα δεν επετράπη η ίδρυση συλλόγων που έφεραν στην ονομασία τους τις λέξεις ¨Μακεδονικός¨ και ¨Τουρκικός¨

…………..

ABTTF: Η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ

Η διευθύντρια διεθνών σχέσεων της ABTTF Μελέκ Κιρματζί Αρίκ μιλώντας στην συνεδρία σχετικά με την ελευθερία ίδρυσης συλλόγων και των προβλημάτων που υπάρχουν σε αυτό τον τομέα, περιέγραψε τα σχετικά θέματα που αντιμετωπίζει η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης. Η Κιρματζί ανέφερε πως ένα από τα πιο σημαντικά θέματα όσον αφορά την ελευθερία ίδρυσης συλλόγων είναι η καταχώρηση τους, και είπε πως ενώ στην Ελλάδα επιτρέπονται σύλλογοι με την επωνυμία ¨Πομακικός¨ ή ¨Ρωμά¨ ή άλλοι που δηλώνουν εθνοτική καταγωγή, έκλεισαν όμως οι σύλλογοι που έφεραν στην επωνυμία τους τους όρους ¨τουρκικός¨ και ¨μακεδονικός¨ και δεν επετράπη να ανοίξουν άλλοι. Η Κιρματζί ανέφερε πως οι σύλλογοι Τουρκική Ένωση Ξάνθης, Σύλλογος Τουρκάλων Γυναικών Ν. Ροδόπης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μειονότητας Ν Έβρου προσέφυγαν το 2005 στο ΕΔΑΔ. Εκεί λοιπόν παρά το ότι η Ελλάδα καταδικάστηκε το 2008 για παραβίαση του άρθρου 11 περί ελευθερίας ίδρυσης συλλόγων, ακόμη αυτοί ι σύλλογοι δεν έχουν καταχωρηθεί. Η Μελέκ Κιρματζί ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ, και ζήτησε να συσταθούν με συνεργασία της Επιτροπής Βενετίας του AGİT/ODIHR και του Τμήματος Εκτέλεσης των αποφάσεων του ΕΔΑΔ, κανόνες ίδρυσης συλλόγων.

BTAYTD : Στην Ελλάδα δεν γίνεται καταχώρηση όχι μόνο των συλλόγων αυτών που φέρουν την λέξη ¨τουρκικός¨ στην επωνυμία τους, αλλά και αυτών που λέγονται μειονοτικός.

Κατά την συνεδρία αυτή πήρε το λόγο η εκπρόσωπος του BTAYTD Λεϊλά Σαλίχογλου η οποία ανέφερε πως στην Δυτική Θράκη έκλεισαν οι σύλλογοι που είχαν στην επωνυμία τους την λέξη ¨τουρκικός¨ και δεν επετράπη να ανοίξουν άλλοι. Η Λεϊλά Σαλίχογλου είπε πως δεν καταχωρούνται όχι μόνο οι σύλλογοι που φέρουν την λέξη ¨τουρκικός¨ στην επωνυμία τους, αλλά και αυτοί που λέγονται μειονοτικός.

……………….

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 9/11/2012

Previous Article

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Next Article

ΣΠΡΕΪ ΠΙΠΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ CHP ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΑΚΠ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *