Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Επίσκεψη από την ομάδα Φραγκουδάκη στον προξενόφρονα Σύλλογο Επιστημόνων…

No Comments Share:

 

 

Επίσκεψη από την ομάδα Φραγκουδάκη στον Σύλλογο Επιστημόνων…

Η Θάλεια Δραγώνα και η Άννα Φραγκουδάκη – καθηγήτριες του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας και υπεύθυνες για το πρόγραμμα ¨Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων¨ που εφαρμόζεται από το 1997 έως τώρα στα παιδιά της μειονότητας, επισκέφτηκαν τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) και συναντήθηκαν με τον ηγεσία του.

Στην σχετική με το θέμα ανακοίνωση του BTAYTD αναφέρει πως οι υπεύθυνες του προγράμματος που είναι γνωστό ως ¨Πρόγραμμα Φραγκουδάκη¨ ενημέρωσαν λεπτομερώς σχετικά με αυτό. Αναφέρεται πως η Φραγκουδάκη και η ομάδα της ενημέρωσαν σχετικά με τις δράσεις τους που απευθύνονται σε μειονοτικούς μαθητές, νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου,  λυκείου, αλλά και σε ενήλικες και γονείς. Η Φραγκουδάκη και η Δραγώνα ανέφεραν πως έχουν ετοιμάσει και λεξικό Τουρκικά-Ελληνικά για τα μειονοτικά σχολεία αλλά δεν έχει εγκριθεί ακόμη από το υπουργείου Παιδείας. Οι Φραγκουδάκη και Δραγώνα έδωσαν επίσης πληροφορίες σχετικά με τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του προγράμματος.
Στην συνάντηση που έγινε στον BTAYTD, οι διοίκηση του συλλόγου εξέφρασε την απαρέσκεια της για τα βιβλία ελληνικών που χρησιμοποιούνται στα μειονοτικά σχολεία. Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής: ¨Ως σύλλογος λόγω των μέχρι τώρα εργασιών του προγράμματος, τέθηκε ανοιχτά πως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. Μια αναγκαιότητα που όλοι δέχονται είναι πως πρέπει στο σχολείο να στηρίζονται ισότιμα τα τουρκικά και τα ελληνικά. Στο πλαίσιο αυτό, οι διοικούντες του συλλόγου υπέβαλλαν ιδέες σχετικά με την επίλυση θεμάτων που έχει το υπάρχον πρόγραμμα¨.

Στην συνάντηση οι υπεύθυνες του προγράμματος ¨Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων¨  εξέφρασαν την πρόθεση τους για συνεργασία με τον σύλλογο και για αναζήτηση μαζί τους δρόμων επίλυσης των θεμάτων.

http://www.gundemgazetesi.com/haber/detay/3661

16/11/2017

Σχ: Αναρωτιόμαστε οι κυρίες Δραγώνα και Φραγκουδάκη  δεν έχουν ακούσει πως ο εν λόγω σύλλογος λειτουργεί σαν βραχίονας της πολιτικής του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής; Δεν έχουν ακούσει πως εκκρεμούν δικαστήρια για τα παράνομα νηπιαγωγεία που λειτουργούσαν ; Όταν αυτές που είναι υπεύθυνες του προγράμματος,  τους επισκέπτονται δεν νομιμοποιούν τον προξενόφρονα αυτό σύλλογο στα μάτια όλης της μειονότητας ;  

Previous Article

ΥΛΙΚΑ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ Ο Τ.Σ. ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΝΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

Next Article

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΑΣ : ΦΥΓΑΣ ΠΙΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΠΡΟΞΕΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *