Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

0 σχόλια Share:

H ηγεσία του BTAYTD επισκέφτηκε τον πρέσβη Ουράς

elf2

Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) επισκέφτηκαν τον πρέσβη της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς στο γραφείο του.

Οι διοικούντες του BTAYTD πραγματοποίησαν στις 24 και 25 Οκτωβρίου μια σειρά από επισκέψεις σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Συναντήθηκαν στα εντευκτήρια με τις οργανώσεις της Κοινότητας Νέων Επιστημόνων (GAT) που λειτουργεί υπό την αιγίδα του BTAYTD και είχαν την ευκαιρία να δουν επιτόπου τις ανάγκες και τις εργασίες των φοιτητών.
Η επιτροπή που αποτελούνταν από τον πρόεδρο του BTAYTD Μεχμέτ Εμίν, την Γ.Γ. Ντιλέκ Οσμάν, τον ταμία Σερχάτ Νουρί και το μέλος του Δ.Σ. Μετίν Χατζηοσμάν, άρχισε τις επισκέψεις της από τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς. Στην συνάντηση που έγινε στις 24 Οκτωβρίου, ο πρέσβης Ουράς δέχτηκε την επιτροπή του  BTAYTD

Στην συνάντηση εξετάσθηκε η οικονομική κατάσταση της τουρκικής μειονότητας, ενώ τονίστηκε αμοιβαία η ανάγκη ο BTAYTD να αναλάβει πρωτοβουλίες στο πεδίο της εκπαίδευσης, συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην ανατροφή των επόμενων γενεών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η ηγεσία του BTAYTD αργότερα συναντήθηκε στο εντευκτήριο της GAT-Αθήνας με δυτικοθρακιώτες νέους. Στην ειλικρινή συνομιλία μαζί τους σχολιάστηκαν τα θέματα, οι ανάγκες και τα αιτήματα που απασχολούν τους πάνω από 400 φοιτητές που σπουδάζουν στην Αθήνα, όπως και το τι μπορεί να γίνει.

Οι διοικούντες του BTAYTD στις 25/10 συναντήθηκαν στο πρωινό με την οργάνωση GAT-Λάρισας, γινόμενοι δεκτοί από πλήθος νέων. Όπως και οι άλλες οργανώσεις έτσι και η διοίκηση του παραρτήματος Λάρισας της GAT, ανέφεραν πως οι φοιτητές δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το εντευκτήριο, που όπως είπαν αποτελεί ένα σημαντικό σημείο συγκέντρωσης που διασφαλίζει την ενότητα των νέων που σπουδάζουν εκτός Θράκης.

Τέλος η ηγεσία του BTAYTD επισκέφτηκαν στην Θεσσαλονίκη το νέο εντευκτήριο της GAT, ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες των νέων και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις εκδηλώσεις που σκέφτονται να οργανώσουν στο μέλλον.

Εφ. Γκιουντέμ  30/10/2014

Previous Article

ΔΕΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 29/10 ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Next Article

ΣΚΙΤΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ¨ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ¨ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

velit, efficitur. ante. dolor. ut eget quis fringilla tristique Lorem