Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤO ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΜΠΙΛΑΛ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

0 σχόλια Share:

7

………………….

………………….

Ο Μπιλάλ Ερντογάν μετά από το έντονο πρόγραμμα που είχε στην πρώτη του μέρα στην Δυτική Θράκη, στις 3 Μαΐου πέρασε στην Ξάνθη, όπου και μετείχε σε διάφορες τελετές χάτιμ που οργανώθηκαν σε χωριά.

Ο Μπιλάλ Ερντογάν άρχισε το πρόγραμμα του στην Ξάνθη επισκεπτόμενος το χωριό Φίλια, όπου και μετείχε σε τελετή χάτιμ. Εκεί συνεχάρη αυτούς που συνέβαλαν στην οργάνωση της τελετής αυτής και στην ομιλία που έκανε έδωσε στον κόσμο μήνυμα ενότητας κι ομοψυχίας. Φεύγοντας από εκεί πήγε στο χωριό Μύκη του ορεινού όγκου. Εκεί τον υποδέχτηκαν εκατοντάδες ομογενείς. Στην ομιλία που έκανε εκεί στο τζαμί του χωριού, έδωσε κι εκεί όπως και στις άλλες μηνύματα ενότητας.

Ο Μπιλάλ Ερντογάν μετά από τις τελετές σε Φίλια και Μύκη, αποχαιρέτισε τους ομογενείς και τελευταία επισκέφτηκε το κάστρο της Δυτικής Θράκης, το χωριό Εχίνος.

Εκεί οι Εχινιώτες τον υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό επί της γέφυρας στην είσοδο του χωριού. Στο τζαμί όπου πήγε άκουσε, τα ποιήματα, εγκώμια και ύμνους που ανέγνωσαν τα παιδιά, ενώ μετά από επιμονή του κόσμου του Εχίνου, ανέγνωσε μια περικοπή από το Κοράνι. Μιλώντας στον κόσμο σε αυτή την τελετή, οι Αχμέτ Μέτε (μουφτής), πρόξενος της Τ.C. Aλή Ριζά Ακιντζί και ο Μπιλάλ Ερντογάν, έδωσαν μηνύματα ενότητας κι ομοψυχίας.

Εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε : Δόξα τον Αλλάχ η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης είναι όρθια και ισχυρή. Εμείς έχουμε 2.700 μαθητές που πάνε στα μαθήματα Κορανίου. Έχουμε φροντιστήρια Κορανίου σε 96 χωριά μας και σε αυτά υπάρχουν 140 δάσκαλοι Κορανίου. Αυτοί διδάσκουν το Κοράνι και ποιήματα… Αυτοί (εννοώντας την Ελλάδα) ας μην μας αγαπάνε. Και τον πρόεδρο της Τ.C. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν αγαπάνε, αλλά είδατε όλοι σας που ήταν η Τουρκία και που την έφτασε. Ο Αλλάχ να του δώσει μακρό βίο, ο Αλλάχ να μην τον βλάψει, ο Δημιουργός μου να δώσει χιλιάδες ακόμη παιδιά, πολίτες σαν κι αυτόν, που να υπηρετήσουν την Τουρκία και τον ισλαμικό κόσμο. Αυτή είναι η προσευχή μας, μακάρι ο Αλλάχ να αυξήσει τον αριθμό τους¨.

Πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζί : Αξιότιμα αδέρφια μου, ευλογημένη κοινότητα, πολύτιμοι Εχινιώτες. Ξέροντας την ανυπομονησία σας δεν θα μακρολογήσω. Σας χαιρετώ με αγάπη. Από χτες μαζί με τον κύριο Μπιλάλ Ερντογάν-γιό του προέδρου της Δημοκρατίας μας, σε διάφορα σημεία της Δυτικής Θράκης αποσπάσαμε τις καρδιές των ανθρώπων, κατέκτησε τις καρδιές τους. Σε Κομοτηνή και Ξάνθη σχηματίστηκε ένας άνεμος ενθουσιασμού. Έτσι σήμερα τον ¨τελικό¨ τον κάνουμε στον Εχίνο. Ο Εχίνος έχει δώσει μεγάλες υπηρεσίες στον αγώνα για τον τουρκισμό. Ανέθρεψε πολύ αξιόλογους ανθρώπους, αυτό το ξέρουν όλοι, πάντοτε υπήρξε μπροστάρης. Δόξα τω Θεώ βιώνουμε με ενθουσιασμό εδώ τον τελικό. Από την σκοπιά του επαγγέλματος μου, ο ενθουσιασμός που βιώσαμε χτες και σήμερα ήταν κάτι το σπάνιο. Σας ευχαριστώ. Μακάρι να έχετε συνέχεια αυτήν την ταυτότητα σας, τον ενθουσιασμό σας και την χαρά σας.¨.

Μπιλάλ Ερντογάν : Χαίρεται, σας έφερα τα χαιρετίσματα προέδρου της Δημοκρατίας μας κυρίου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η ευλογία, το έλεος και η αφθονία του Αλλάχ ας είναι πάνω σε όλους σας, σε όλους μας, στα ωραία αυτά χώματα και στο χωριό Εχίνος. Μακάρι να δώσει ο Αλλάχ να γίνουν ακόμη μεγαλύτερες τελετές και ακόμη περισσότερα παιδιά μας να μαθαίνουν το Κοράνι. Φέτος 30 παιδιά έτσι δεν είναι ; (σχ. μεταφρ : εννοεί τα παιδιά που μετείχαν στο χάτιμ). Γιατί 30, γιατί τόσα υπάρχουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Από τι όμως εξαρτάται να υπάρξουν 40 ή 50 παιδιά σε αυτή την ηλικιακή ομάδα ; Τι λέει ο πρόεδρος της δημοκρατίας μας ; Μιλά για 3 παιδιά έτσι δεν είναι ; Εάν στην Τουρκία λοιπόν μιλά για 3 παιδιά, προφανώς εδώ χρειάζονται 4 παιδιά… Όλη μας η ισχύς θα γεννηθεί από την ενότητα μας. Όλη μας η ισχύς θα γεννηθεί από το δέσιμο μας στην ιστορία μας, στην θρησκεία μας και στις παραδόσεις μας¨

Η τελετή του χάτιμ περατώθηκε με την ανάγνωση της μεσημεριανής προσευχής. Μετά από την μεσημεριανή προσευχή και το κουρμπάνι που σφάχτηκε προς τιμήν του, ο Μπιλάλ Ερντογάν μίλησε στον κόσμο στην πλατεία του χωριού. Ο Ερντογάν μιλώντας σαν πολιτικός, ανέφερε τα εξής :

¨Οι Οθωμανοί κυβέρνησαν αυτά τα εδάφη μέσα σε ειρήνη και γαλήνη, χωρίς να πλήξουν την κουλτούρα την ιστορία και την τιμή κανενός. Είμαστε εγγόνια αυτών των προγόνων. Όσοι τολμάνε να βγάζουν γλώσσα στο παρελθόν μας, ας κοιτάξουν πρώτα στον καθρέφτη. Το βασικότερο κίνητρο αυτών που επιχειρούν να σπιλώσουν το παρελθόν μας, είναι το να μην κραυγάσουν ξανά οι Τουρκομουσουλμάνοι που ζούνε σε αυτά τα εδάφη,  για το προ 100 και 200 ετών οθωμανικό τους όραμα και να μην σταθούν ξανά όρθιοι ενάντια στην τυραννία. Δείτε, την περασμένη εβδομάδα ήμασταν στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Στην Βοσνία Ερζεγοβίνη μπροστά στα μάτια όλων δολοφονήθηκαν πάνω από 200 χιλιάδες μουσουλμάνοι. Μπόρεσαν να πούνε ένα στοπ σε αυτό ; (Όχι) Μπόρεσαν να το σταματήσουν ; (Όχι) Όταν όμως πεθαίνουν 5-6 άτομα στην Γαλλία τι κάνουν ; Χαμός γίνεται έτσι δεν είναι ; Πουθενά να μην πεθαίνουν άνθρωποι, ούτε στην Γαλλία, ούτε στην Βοσνία, ούτε στην Ουγκάντα.        

Ειρήνη σαν αυτή που για 600 χρόνια διέθετε η Οθωμανική Αυτοκρατορία σε μια έκταση πάνω από 20 εκ. χιλιόμετρα, είναι αυτή που εξαρτάται από την διεθνή κοινότητα και για αυτό υπάρχει η ανάγκη ενός μεγαλόψυχου ηγέτη. Τώρα στα χέρια μας υπάρχει ένας μεγαλόψυχος ηγέτης. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στην Τουρκία οι κυβερνήσεις του ΑΚΡ, έχουν μια σπάνια για πολυκομματικές δημοκρατίες αποδοχή.  Έφτασαν μέχρι σήμερα με σπάνια εκλογικά ποσοστά και αυτή η μεγάλη πορεία όσο και αν στήνουν σκοτεινές δουλειές και όσο και αν απλώνουν τα παραμύθια τους μέσα στην χώρα, στα σπίτια μας και στους φορείς μας, εντέλει δεν θα πετύχουν. Θεού επιτρέποντος. Διότι τα πιστά στήθη μας άρχισαν ξανά να φουσκώνουν και για όσο φουσκώνουν τα στήθη μας από την πίστη, οι ενάντιοι μας θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν. ¨

Ο Μπιλάλ Ερντογάν εξέθεσε τον σεβασμό που είχε το Οθωμανικό κράτος στις άλλες φυλές και θρησκείες, ενώ όπως είπε το σημερινό παγκόσμιο σύστημα στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έμεινε στην ίδια τάξη.

Ο Μπιλάλ Ερντογάν ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στην Δυτική Θράκη, επισκεπτόμενος τον σύλλογο Τσινάρ, την εφημερίδα Μιλλέτ και την Τ.Ε.Ξ.

Μετά από την τελετή χάτιμ στον Εχίνο, επισκέφτηκε τον σύλλογο Τσινάρ που έχει έδρα την Ξάνθη και είναι και ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού Τσινάρ. Εκεί τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος του συλλόγου και ιδιοκτήτης της εφημερίδας Μιλλέτ Τζεγκίζ Ομέρ. Ο Ομέρ ενημέρωσε τον Ερντογάν σχετικά με τις δραστηριότητες του συλλόγου. Ακολούθως ενημερώθηκε από τον Μπιλάλ Μπουντούρ-συντονιστή της εφημερίδας Μιλλέτ σχετικά με την εφημερίδα.

Στην ΤΕΞ τον Ερντογάν τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος Αχμέτ Κουρτ και μέλη του Δ.Σ. Στις ομιλίες ου έκανε και στον σύλλογο Τσινάρ και στην Τ.Ε.Ξ., εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις εργασίες που γίνονται και είπε πως οι σοβαρές εργασίες όλων των συλλόγων και φορέων μας θα συνεχίσουν να έχουν την κάθε είδους στήριξη της μητέρας-πατρίδας.  

Ο Μπιλάλ Ερντογάν με τις επισκέψεις αυτές που έκανε στο κέντρο της Ξάνθης, ολοκλήρωσε την διήμερη επίσκεψη του στην Δυτική Θράκη και επέστρεψε στην μητέρα πατρίδα Τουρκία

Εφ. Μιλλέτ 4/5/2015

Previous Article

ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΜΠΙΛΑΛ

Next Article

ENTΑΞΗ ΤΩΝ Τ129

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *