Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Μια ακόμη εκδήλωση στην ελληνική Θράκη με τις ευλογίες της Τουρκίας…

0 σχόλια Share:

Mε μια ομιλία παρουσιάστηκε στις 7 Ιανουαρίου ημέρα Τρίτη το βιβλίο ¨Μειονοτικά Σχολεία-Από την Λωζάννη στις μέρες μας¨ που έγραψε ο Δυτικοθρακιώτης ακαδημαϊκός Δρ. Σεμπαχαττίν Αμπντουρραχμάν.

Στην παρουσίαση του βιβλίου που έγινε στην αίθουσα της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης (BTTÖB) στην Κομοτηνή, μετείχαν ο πρόεδρος της BTTÖB Αϊντίν Αχμέτ, ο συγγραφέας του βιβλίου Δρ. Σεμπαχαττίν Αμπντουρραχμάν, ο πρόξενος της Τουρκίας Μουράτ Ομέρογλου, ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ,  ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας και εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, η πρόεδρος του DEB Τσιντέμ Ασάφογλου, ο πρόεδρος της ΤΕΞ Οζάν Αχμέτογλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Σεντάτ Χασάν, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Χουσεΐν Μποσταντζί, η Γενική Διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ, ο Ιντρίς Χασάν σαν εκπρόσωπος του Συλλόγου Αποφοίτων ΕΠΑΘ-Έβρου, η Ντιλέκ Ανταλί Οσμάν-πρόεδρος του  Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών χωριού Λυκείου, η συντονίστρια Ξάνθης του προγράμματος Διδάσκουσες Μητέρες Σεβτάπ Χιντ, ο Τουνάλπ Αχμέτ-διευθυντής του λυκείου Τζελάλ Μπαγιάρ, ο Σελαχαττίν Κεσίτ σαν εκπρόσωπος του Συλλόγου Οικογενειών του Μεντρεσέ Χαϊριγέ Κομοτηνής, ο Ερχάν Χουσείν Αλή-πρόεδρος του Συλλόγου Κηδεμόνων του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης, ο Σαδίκ Σαδίκ-πρόεδρος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης,ο Ναίμ Καζίμ-πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου από το Μέγα Πιστό και συνταξιούχοι δάσκαλοι.

¨ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΟΣΩΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ¨

Ο πρόεδρος της BTTÖB Αϊντίν Αχμέτ, στην ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου είπε: Απόψε θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να σας παρουσιάσουμε το βιβλίο με τον τίτλο¨Μειονοτικά Σχολεία-Από την Λωζάννη στις μέρες μας¨ που έγραψε το πετυχημένο τέκνο της μειονότητας μας ο Δρ. Σεμπαχαττίν Αμπντουρραχμάν. Πιστεύω πως αυτό το έργο, ως πηγή σχετικά με τα μειονοτικά σχολεία και την εκπαίδευση, πρέπει να βρίσκεται στην βιβλιοθήκη όσων ασχολούνται με την μειονοτική εκπαίδευση. Ότι και αν γράφουμε για την ¨εκπαίδευση¨που είναι και το πιο βασικό θέμα της μειονότητας μας, τα αιτήματα της μειονότητας μας δεν λαμβάνονται υπόψη. Το μονόπλευρο πρόγραμμα καθορισμού της μειονοτικής εκπαίδευσης που άρχισε με την χούντα του 1967 και συνεχίζεται και σήμερα, καίει τις ψυχές μας. Θα δούμε το πώς αφαιρέθηκε από τα χέρια μας, η εκπαιδευτική αυτονομία της μειονότητας μας που κερδήθηκε στην Λωζάννη¨.

¨ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ¨

????????????????????????????????????

Ακολούθως μίλησε ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουράτ Ομέρογλου, ο οποίος ανέφερε πως αισθάνεται μεγάλη χαρά που βρίσκεται στην παρουσίαση αυτού του βιβλίου. Ο Ομέρογλου ανέφερε πως βρήκε την ευκαιρία και διάβασε το βιβλίο, πως υπογράμμισε πολλά σημαντικά σημεία, πρόσθεσε πως το βιβλίο περιγράφει με μια ωραία γλώσσα τις αλήθειες που υπάρχουν στην μειονοτική εκπαίδευση και ανέφερε πως αυτό το κοινοποίησε σε φίλους του. Τέλος ο Ομέρογλου ευχαρίστησε τον συγγραφέα του βιβλίου Δρ. Σεμπαχαττίν Αμπντουρραχμάν επειδή δώρισε αυτό το βιβλίο στην μειονότητα.

…………………

https://www.burasibatitrakya.com/haberler/25679-%E2%80%9Clozan-dan-g%C3%BCn%C3%BCm%C3%BCze-bat%C4%B1-trakya-az%C4%B1nl%C4%B1k-okullar%C4%B1%E2%80%9D-adl%C4%B1-kitap-tan%C4%B1t%C4%B1ld%C4%B1.html

9/1/2020

Σχ:Και μόνο από τους παριστάμενους καταλαβαίνεις την πολιτική κατεύθυνση του βιβλίου…

Το ίδιο βιβλίο παρουσιάστηκε στο Λονδίνο στις 4/11/2019. Παρούσα σχεδόν όλη η τουρκική πρεσβεία του Λονδίνου…

Εδώ ο συγγραφέας υπογράφει το βιβλίο για τον Τούρκο πρέσβη στο Λονδίνο, Τσινάρ Εργκίν

Παρακάτω η σχετική ανάρτηση του συγγραφέα σχετικά με την εκδήλωση στο Λονδίνο.

Πιστεύετε πως η Τουρκία έδωσε μόνο ευχές για το βιβλίο αυτό ;

Previous Article

Δυνάμεις του Χαφτάρ : Εισήλθαμε στην Τρίπολη !

Next Article

Στις 19/1 στο Σύνταγμα !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eleifend consequat. ut et, libero Aliquam non