Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

1 Comment Share:

Το ¨Καραβάνι της Αφθονίας¨ κατέκτησε και πάλι τις καρδιές

e68a68119990aede6aa8f2606f2062db_XL

Το ¨Καραβάνι της Αφθονίας¨ του δήμου Μπαϊράμπασά που άρχισε πριν από 12 χρόνια, με το σύνθημα ¨Η αδερφοσύνη σύνορα δεν γνωρίζει¨  ανακάλυψε και πάλι τις περιοχές της καρδιάς μας στις χώρες των Βαλκανίων, στις 3 Ιουλίου 2016 άνοιξε και πάλι δείπνο ιφτάρ στο χωριό Κέχρος της Ροδόπης και κατέκτησε πάλι τις καρδιές. Στο ιφτάρ αυτό μετείχαν περίπου 1500 άτομα.

Ο Μουσταφά Χατιπλέρ-εκπρόσωπος του δήμου Μπαϊράμπασά ανέφερε πως τον καιρό των Οθωμανών ο Κέχρος και η Κομοτηνή ήταν επαρχίες της Αδριανούπολης και ότι απόψε οι ίδιοι ήρθαν από την πρωτεύουσα στις επαρχίες της, αισθανόμενοι απερίγραπτη τιμή.  Δήλωσε : ¨ ερχόμαστε από ένα μακρύ ταξίδι. Αυτό το μήκος δεν εκφράζεται μόνο με τα 8-10 χιλιάδες χιλιόμετρα. Ως δήμος Μπαϊράμπασά ξεκινώντας με το σύνθημα ¨Η αδερφοσύνη σύνορα δεν γνωρίζει¨ ερχόμαστε από ένα μακρινό ταξίδι. Στην μια μεριά αυτού του ταξιδιού υπάρχει το εζάν που ακούστηκε σο Βελιγράδι όπου τα εζάν σώπασαν πριν από 180 χρόνια. Στην ταξίδια αυτό υπάρχει και η νοσταλγία που έχει ο Δούναβης για τον Τίγρη, τον Ευφράτη και τον Σαγγάριο. Σε άλλη μεριά αυτού μας του μακρινού ταξιδιού υπάρχει η αγάπη των νέων για την Τουρκία που για να την αποδείξουν πηδάνε από την γέφυρα στο νερό, η αγάπη και η νοσταλγία για την Μεσόγειο, την Κωνσταντινούπολη και τον Μαρμαρά.¨

Ο δήμαρχος Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ είπε πως όταν χιονίζει στο Ερζερούμ στην Δυτική Θράκη κρυολογούνε και όταν πέφτει  μάρτυρας ένας στρατιώτης καίγονται, ενώ αναθεμάτισε την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Αχμέτ στην συνέχεια της ομιλίας του είπε πως ¨ Ο Κύριος και Προφήτης μας έλεγε μια κουβέντα : ¨Η Κωνσταντινούπολη οπωσδήποτε μια μέρα θα κατακτηθεί. Τι ωραίος στρατηγός αυτός που θα την κατακτήσει, τι ωραίος στρατός αυτός που θα την κατακτήσει¨.  Και εγώ λοιπόν από εδώ λέω το πόσο ωραίος δήμος είναι ο δήμαρχος του Μπαϊράμπασά και το τι ωραίος δήμαρχος είναι ο δήμαρχος του που κατέκτησε τις καρδιές μας. Τους ευχαριστώ¨.

Ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ δήλωσε πως το 2004 όταν ήταν ο ίδιος ο μόνος βουλευτής της μειονότητας το Καραβάνι της Αφθονίας ήρθε για πρώτη φορά, πως τους περίμενε στα σύνορα και ότι τότε τον αντιμετώπιζαν με αμφιβολίες. Ανέφερε : ¨ Δόξα τον Αλλάχ, φάνηκε πως πρόκειται για μια προσπάθεια ειρήνης και ανεκτικότητας. ¨Όλες οι χώρες των Βαλκανίων και όλοι είδαν ότι πρόκειται απλά και μόνο για ένα σύμβολο ανεκτικότητας, ενότητας και αδερφοσύνης.  Στην αφθονία αυτή πήραν το μερίδιο τους ακόμη και χριστιανοί και μέλη άλλων θρησκειών. Γεύτηκαν και γεύονται την ανεκτικότητα του Ισλάμ.  Εύχομαι αυτές οι εκδηλώσεις να συνεχιστούνε αιώνια¨.

O βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ δήλωσε πως όλοι έχουν δοκιμάσει την αφθονία του Καραβανιού της Αφθονίας το οποίο 12 χρόνια τώρα δεν τους αφήνει μόνους και είπε : ¨ Είναι ένα σημαντικό σχέδιο το οποίο πρέπει να συντηρηθεί. Ένα γεγονός σημαντικό για τα Βαλκάνια. Έχουμε ανάγκη από ενότητα και ομοψυχία. Αυτό είναι το πιο μεγάλο όπλο της μειονότητας. Μόνο έτσι μπορούμε να ισχυροποιήσουμε την ταυτότητα και την παρουσία μας. Όφελος σε εμάς από εμάς. Εμείς είμαστε οι φίλοι του εαυτού μας. Στις δύσκολες μέρες μαζί θα αγωνιστούμε¨.

Ο Γενικός Πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς είπε πως 12 χρόνια τώρα ο δήμο Μπαϊράμπασά τρέχει ένα ωραίο σχέδιο και δήλωσε : ¨Το σχέδιο αυτό δείχνει πως ακόμη και αν μεταξύ μας υπάρχουν φυσικά σύνορα, δεν υπάρχουν όμως σύνορα στις καρδιές.  Εμείς οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης που για αιώνες ως άνθρωποι των Βαλκανίων επιδείξαμε ανεκτικότητα σε αυτά τα χώματα, τραβήξαμε πολύ πόνο αλλά δεν υποκύψαμε και σταθήκαμε όρθιοι. Υπάρχουμε με την ταυτότητα και τον πολιτισμό μας.  Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον δήμο του Μπαϊράμπασά¨.

Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ είπε πως όταν για πρώτη φορά ήρθαν από τον δήμο Μπαϊράμπασά με το σύνθημα ¨Η αδερφοσύνη σύνορα δεν γνωρίζει¨ τα πόδια του έτρεμαν και αναρωτιόταν αν ήταν αλήθεια ή όνειρο. Ανέφερε :  Πλέον το συνηθίσαμε και αρχίσαμε να το υποδεχόμαστε κανονικά. Πλέον τα πόδια μας δεν τρέμουν. Πλέον αισθανόμαστε πως ο δήμος Μπαϊράμπασά και ο Μουσταφά Χατιπλέρ που τον γνωρίζουμε ως εκπρόσωπο Δυτικής Θράκης  με τα νέα μαθήματα και τις πληροφορίες που μας δίνει, ουσιαστικά μας ακουμπά και μας καλεί να επιστρέψουμε στις ρίζες μας. Μας ξύπνησαν από τον ύπνο μας. Μας υπενθύμισαν τον Σαρί Σαλτίκ και τους χιλιάδες άλλους μαχητές. Ευχαριστώ τον δήμο του Μπαϊράμπασα¨

Ο πρόξενος Ακιντζή εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το Καραβάνι της Αφθονίας που τους συνένωσε σε αυτή την περιοχή με τον ωραίο αέρα, χώμα, νερό και ανθρώπους. Δήλωσε : Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου, διότι επί 12 έτη, χωρίς να βαριούνται και να κουράζονται, υπομένοντας κάθε δυσκολία, συνεχίζουν με λαχτάρα αυτή την προσπάθεια στα Βαλκάνια, συνενώνοντας έτσι αδερφές κοινότητες που ζούνε σε διαφορετικές περιοχές, χωρίς να ξέρουν ο ένας για τον άλλο, ενδεχομένως έχοντας ξεχάσει ο ένας τον άλλο και μεταφέροντας τα χαιρετίσματα από μακρινές επαρχίες¨.

Μετά από τις ομιλίες παραδόθηκαν κάποια δώρα από τον Μουσταφά Χατιπλέρ. Στο καλλιτεχνικό τμήμα της βραδιάς, παρουσιάστηκε η παραδοσιακή τουρκική τέχνη της πυρογραφίας, παρουσιάστηκαν παραδείγματα καλλιγραφίας και διαβάστηκαν Κοράνι και θρησκευτικοί ύμνοι.  Με ενδιαφέρον παρακολουθήθηκε η επίδειξη χορών του Καυκάσου, ενώ προσφέρθηκε και σερμπέτ.

Στο ιφτάρ μετείχαν ο δήμαρχος Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ, ο εκπρόσωπος του δήμου Μπαϊράμπασά Μουσταφά Χατιπλέρ,  ο πρόξενος Ακιντζί, ο βουλευτής Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο Γενικός Πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή  Τσαβούς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΕΠΑΘ  Ροδόπης Σαλίχ Αχμέτ, ο Μουσταφά Τουράν-θεολόγος και βοηθός του μουφτή Κιρίκκαλε που στάλθηκε από την Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, ο πρώην δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ,  ο δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής Ριντβάν Μολλά Ισά, ο επικεφαλής της νεολαίας του DEB Μουράτ Αχμέτ, οι πρώην κοινοτάρχες Κέχρου Αμπντουλκαντίρ Χαφίζ Χότζα και Μεχμέτ Αμντουρραχίμ, ο αντιδήμαρχος-υπεύθυνος Κέχρου  Αλή Χασεκί, ο δημοτικός σύμβουλος Αχμέτ Κασάπ, ο πρώην βουλευτής  Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο πρόεδρος της ΄Ενωσης  Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν, ο πνευματικός ηγέτης των αλεβιτών Μεχμέτ Κοτς και περίπου 1500 άτομα.

 http://rodopruzgari.com/component/k2/item/5955-bereket-konvoyu-yine-g%C3%B6n%C3%BClleri-fethetti.html

4/7/2016  

Σχ : Διαβάζοντας τις δηλώσεις του κειμένου αυτού σαν εχέφρων άνθρωπος αδυνατείς να ΜΗΝ αναρωτηθείς

Γιατί στο καλό τους επιτρέπουμε μια τέτοια προπαγάνδα στα μούτρα μας ;

Δεν μας νοιάζει για ποιό λόγο τους δέχονται οι άλλοι στα Βαλκάνια. 

Κουφοί ή τυφλοί είμαστε ;

Δεν βλέπουμε τα μηνύματα που περνάνε ;

Ή είμαστε τόσο σίγουροι πως στα φορτηγά αυτά εκτός από πιλάφια δεν μεταφέρεται και τίποτε άλλο ; …

Και σε όσους θεωρούνε υπερβολικά και ακραία αυτά που λέμε θα τους συνιστούσαμε να μελετήσουν λίγο το σενάριο του ¨στρατιωτικού παίγνιου¨ που ετησίως επαναλαμβάνει ο τουρκικός στρατός….

Επιγραμματικά να αναφέρω πως το σενάριο προβλέπει πως η χώρα των Σαφίρ (οι καλοί της υπόθεσης)  έχει διαφορές στην υφαλοκρηπίδα και σε άλλα θέματα με τους ¨κακούς¨. Και όταν οι κακοί το παρακάνουν  σε βάρος της μειονότητας (….) οι Σαφίρ επεμβαίνουν ενισχύοντας τον ¨Απελευθερωτικό στρατό¨ που έχει δημιουργηθεί στον χώρο όπου ζει η μειονότητα στην χώρα των ¨κακών¨…..

Previous Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

Next Article

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. Αν ξεκινήσουμε και εμείς αντίστοιχα καραβάνια, τί θα πούνε οι μεμέτηδες;
    Αλλά ξέχασα, στην ευρύτερη περιοχή μόνο ο γνωστός τουρκικός πολιτισμός αναπτύχθηκε, πού κολλάμε εμείς;;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *