Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ BTAYTD

No Comments Share:

To Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας (BTAYTD) συζήτησε με τον δήμαρχο Κομοτηνής πιθανά θέματα συνεργασίας

Το Δ.Σ. του BTAYTD στις 12 Μαρτίου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Ριτβάν Μολλά Ισά. Ο Ερκάν Ρουσέν-πρόεδρος του συλλόγου ενημέρωσε λεπτομερώς για τον σύλλογο και τις δραστηριότητες του, και τόνισε πως σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα θέματα στα οποία μπορεί να υπάρξει συνεργασία και η παραγωγή επωφελών σχεδίων για τους ανθρώπους και της μειονότητας και της πλειονότητας. Ο δήμαρχος κύριος Πετρίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συνάντηση και τόνισε την σημασία που έχει οι κοινότητες να μπορούν να στηρίζουν την θρησκεία, την γλώσσα, τα έθιμα, τις παραδόσεις και την εθνική τους ταυτότητα.

Ο κύριος Πετρίδης υπενθύμισε πως η οικογένεια του έχει έρθει από την Κιουτάχεια και ανέφερε πως είναι ανάγκη οι νέοι να έχουν λόγο στις διάφορες κοινωνικές πλατφόρμες και μέσα από τα κοινά σημεία να παράγονται κοινά σχέδια. Στην συνάντηση συζητήθηκε πως μετά την πρόσκληση του ¨Βαλκανικού Φεστιβάλ Γιάλοβας¨ μπορεί να υπάρξει μαζί με τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας μια κοινή συμμετοχή στο καλλιτεχνικό πεδίο.

…………………….

Υπήρξε επίσης αναφορά στο θέμα της γλώσσας των νέων που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια της Τουρκίας και επιστρέφουν μετά στην Ελλάδα. Το θέμα αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα για τους νέους της μειονότητας, καθώς στις αιτήσεις τους για υπάλληλοι, λόγω γλώσσας οι αιτήσεις τους απορρίπτονται.

……………..

Εφ. Μπιρλίκ 14-3-2012

Σχόλιο : Μερικές παρατηρήσεις. α) Ελπίζουμε ότι ο δήμαρχος δεν έκανε λόγο για κοινότητες. β) Στην Γιάλοβα τα Σκόπια ως τι θα αναφέρονται και με ποιά σημαία θα μετάσχουν ; γ) Να σημειώσουμε πως το Δ.Σ. του συλλόγου αυτού που κατηγορεί την Ελλάδα όπου σταθεί στο εξωτερικό (βλ. περιπτώσεις Τζεμίλ Καμπζά και Περβίν Χαϊρουλλάχ) πήγε πρώτα σε πρόξενο, ψευδομουφτή και σε άλλους τουρκοσυλλόγους και εντέλει θυμήθηκαν και τον δήμαρχο της πόλης τους. Προσέξτε επίσης τις διαφορές στις φωτογραφίες. Στην πάνω ο δήμαρχος σχεδόν μετά βίας φαίνεται. Για δείτε τώρα και την παρακάτω φωτογραφία από την επίσκεψη των ίδιων ατόμων στον πρόξενο ( ή αλλιώς και Υψηλή Πύλη….) Για δείτε π.χ. που είναι ο πρόεδρος του συλλόγου Ερκάν Ρουσέν στις δύο φωτογραφίες  και συγκρίνετε. Είναι ο κύριος δεξιά πίσω από τον πρόξενο και δεξιά μπροστά από τον δήμαρχο…

Previous Article

ΑΥΞΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-CIA

Next Article

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΣΕ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *