Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

OI TOΥΡΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ BBC

0 σχόλια Share:

Οι Τούρκοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο BBC

334676200001636325

Τι υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα εθνικής ταυτότητας και μουφτήδων;

Ένας άλλος παράγοντας εκτός της οικονομικής κρίσης που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία είναι η προσέγγιση του στις μειονότητες. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έβγαλε δύο βουλευτές στη Ροδόπη με έντονη τουρκική παρουσία και έναν βουλευτή στην Ξάνθη.

Μεταξύ των αιτημάτων με προτεραιότητα, των Τούρκων της Δυτικής Θράκης εκτός από τη βελτίωση της οικονομίας, είναι η δίγλωσση και προσχολική εκπαίδευση και η επίλυση του προβλήματος των μουφτήδων.

Η οικονομική κρίση οδήγησε σε ριζοσπαστικές επιλογές.

Ο Μουσταφά Μουσταφά ο οποίος εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 1996 από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, δηλώνει πως πίσω από την επιλογή που κάνουν τα μέλη της τουρκικής μειονότητας ψηφίζοντας αριστερά, κρύβεται το γεγονός ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έφεραν λογικές και βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα της μειονότητας και φυσικά η οικονομική κρίση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει μια αλληλέγγυα στάση αρχών σε ότι αφορά τα μειονοτικά προβλήματα» υπογραμμίζει ο Μ. Μουσταφά.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι βουλευτές τουρκικής καταγωγής του ΣΥΡΙΖΑ, ένα από τα βασικά αιτήματα της τουρκικής μειονότητας είναι η δίγλωσση εκπαίδευση που εφαρμόζεται στα δημοτικά σχολεία και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση να εφαρμόζεται και στα νηπιαγωγεία.

Ο Αϊχάν Καραγιουσούφ βουλευτής επίσης Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει πως το αίτημα αυτό είχε διατυπωθεί και σε προηγούμενες κυβερνήσεις, χωρίς όμως να αποσπαστεί κάποιο αποτέλεσμα και εξηγεί ως εξής την μειονοτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σε σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και με βάση την  Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσεγγίζουμε πιο θετικά και με περισσότερη διαύγεια τα αιτήματα της μειονότητας, αναφορικά με την εθνική ταυτότητα και την εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα».

«Απαιτούμε μια σύγχρονη δίγλωσση εκπαίδευση, που θα άρει τα όποια εμπόδια και θα μετατρέψει σε πλεονέκτημα την διγλωσσία και σύγχρονους δασκάλους και καθηγητές που θα υλοποιούν το νέο εκπαιδευτικό σύστημα» τονίζει από την πλευρά του ο κ. Μουσταφά.

TRT  28/1/2015

Σχ : Οι ευαίσθητοι σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τούρκοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν μιλάνε ποτέ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην μητέρα πατρίδα τους ; Δεν την αγαπάνε ; Ή μήπως τρέμουν μήπως και δυσαρεστήσουν κανέναν ;   Για τους φυλακισμένους δημοσιογράφους έχουν ακούσει τίποτε ; Για το Γκεζί είπαν τίποτε ; Για το καπέλωμα της δικαιοσύνης σχετικά με την τεράστια υπόθεση διαφθοράς είπαν τίποτε ; 

Άκρα του τάφου σιωπή….

Previous Article

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΝΟ !

Next Article

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ -OYΣIAΣTIKA- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *