Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ

No Comments Share:

Αντίδραση από τον δικηγορικό σύλλογο για εκείνη την επίθεση

566c246b67b0a946ccd9acd1

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σμύρνης Αϊντίν Οζτζάν κατήγγειλε την επίθεση που έγινε στην Κομοτηνή στα νέα κεντρικά γραφεία του κόμματος DEB που υπερασπίζεται τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας, από μια ομάδα που αυτοαποκαλούνται ¨Φρουροί της Θράκης¨. Ο Οζτζάν είπε πως κατά την επίθεση εξαφανίστηκε και το όχημα μέσα στο οποίο πέθανε σε δυστύχημα ο ιδρυτικός πρόεδρος του κόμματος ο Δρ. Σαδίκ Αχμέτ, ενώ προκλήθηκαν και ζημιές στα γραφεία.

Ο Οζτζάν ανέφερε πως είναι πολύ σημαντικό ότι η επίθεση συνέβη μετά από την ανακοίνωση του DEB πως θα κάνει καμπάνια συλλογής υπογραφών ως διαμαρτυρία για την παραβίαση των δικαιωμάτων της τουρκομουσουλμανικής μειονότητας σε θέματα παιδείας, θρησκείας, ιθαγένειας και περιουσίας. Στην ανακοίνωση που έκανε ο πρόεδρος Οζτζάν εξ ονόματος του Δ.Σ. του συλλόγου αναφέρονται τα εξής :

¨Είναι φανερό πως στην Ελλάδα ένα τμήμα ανθρώπων που δεν υπολογίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, επιδιώκουν να εδραιώσουν την άποψη τους πως η τουρκομουσουλμανική μειονότητα δεν έχει κανένα δικαίωμα και να ενδυναμώσουν τις ιδέες τους πως οι μη ελληνικής καταγωγής δεν έχουν δικαίωμα να ζούνε εκεί. Η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. και ταυτόχρονα αυτοπροβάλλεται και καυχιέται πως είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας. Κατ΄εφαρμογή αυτών όμως πρέπει να καλύπτονται οι όροι που αναφέρονται στα κριτήρια της Κοπεγχάγης για τα πλήρη μέλη, όπως η προτεραιότητα του νόμου, η δικαστική ανεξαρτησία, ο εκ μέρους του κράτους σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και η προστασία των μειονοτήτων. Αρμόδιοι οι οποίοι δεν υπολογίζουν την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως και τις δικαστικές αποφάσεις σε βάρος της ελληνική κυβέρνησης, προσπαθούν να αγνοήσουν την επίθεση που έγινε στα κτίρια και τις εγκαταστάσεις του πολιτικού κόμματος.   Στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις έρχονται και φεύγουν, αλλά σε κάθε πολιτική περίοδο προβάλλεται πάλι η κρυφή ιδεολογία των διακρίσεων σε βάρος της τουρκομουσουλμανικής μειονότητας. Στο θέμα αυτό η Ελλάδα αν και πλήρες μέλος της Ε.Ε. έχει ένα λερωμένο μητρώο¨.

…………….

…………….

Εφ. Χουριέτ 12/12/2015

Previous Article

ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΝΕΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΠΥΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Next Article

Η ΝΕΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΠΕΡΚΙΝ ΕΛΒΑΝ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΣΕ Η ΖΩΗ ΤΗΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *