Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

NEA ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

No Comments Share:

Την ώρα που μπαίναμε στον 3ο μας χρόνο, σχετικά με την απαγόρευση πρόσβασης στην Τ.C.

11

Την ώρα που η εφημερίδα Μπαρικάτ ετοιμαζόταν να γιορτάσει τον τρίτο της χρόνο. (ίδρυση 5/2/2014) για τα φετινά γενέθλια ήρθε ένα πρόωρο δώρο από την Τ.C. : Πριν από περίπου 1 μήνα επιβλήθηκε απαγόρευση πρόσβαση στην ιστοσελίδα της Μπαρικάτ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μάθαμε, η απαγόρευση πρόσβασης άρχισε διότι ¨υπήρχε έπαινος για την τρομοκρατία, εξώθηση σε βία και εγκλήματα που απειλούν την δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια, ενώ η απαγόρευση συνδέεται μ την προστασία του δικαιώματος στην ζωή, με την προστασία της ζωής και της περιουσίας των ανθρώπων και με την αποτροπή διάπραξης εγκλημάτων¨ (Ζητάμε συγγνώμη για το ¨σφάξιμο¨ της τουρκικής γλώσσας στην απόφαση αυτή).

Βγήκε μήπως είτε σε κάποιο από τα 22 τεύχη της Μπαρικάτ που τυπώθηκαν, είτε στα άρθρα που βρίσκονται στο διαδίκτυο άρθρο που παίνευε την τρομοκρατία ;  Όχι. Υπήρξε μήπως κάποιο άρθρο που στόχευε στην ζωή και την περιουσία κάποιου ; Όχι . Ε τότε ;


Η Μπαρικάτ από την στιγμή που ιδρύθηκε, συγκρούσθηκε και με τα δύο κράτη που επηρεάζουν την Δυτική Θράκη (Τ.C. και ελληνικό κράτος), με όλες τις πολιτικές και παραστρατιωτικές συμμορίες, με τους θρησκόληπτους τυράννους και με τα μικρόβια των νεοναζί, ενώ αγωνίσθηκε για να αρχίσει στην πατρίδα μια νέα κίνηση ¨διαφωτισμού¨, για να εγκατασταθεί η δημοκρατία και να κυριαρχήσει η ελευθερία της έκφρασης.

H Μπαρικάτ είναι ένας ακρογωνιαίος λίθος τους αγώνα ενάντια στον ρατσισμό, τον εθνικισμό, την στρατιωτικοποίηση, τον σεξισμό, την διαφθορά και την βρώμα.  Δηλαδή είναι πολύ περισσότερα από μια εφημερίδα και μια διαδικτυακή εφημερίδα.

Γα αυτό ακριβώς τον λόγο από την πρώτη μέρα που βγήκε, έγινε στόχος από ομάδες συμφερόντων και βρώμικων εστιών, ασκήθηκαν πιέσεις σε αναγνώστες ώστε να μην διαβάζεται και να της γίνει μποϊκοτάζ, ενώ έγινε και προσπάθεια απαξίωσης με διάφορες συκοφαντίες της ηγεσίας και των αρθογράφων της.

Στην Τουρκία του Ερντογάν όπου όλοι οι αρθρογράφοι και της αντιπολίτευσης και οι δημοσιογράφοι που δεν μοιράζονται το ¨παραλήρημα¨ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ρίχνονται στις φυλακές, όπου οι αναπληρωτές πρόεδροι κόμματος της αντιπολίτευσης που έχει πάρει εκατομμύρια ψήφους στέλνονται στα κελιά και όπου κάθε περήφανος διανοούμενος βρίσκεται αντιμέτωπος με την απειλή της φυλάκισης, είναι πολύ φυσικό για αυτούς ακριβώς τους λόγους να επέλθει και απαγόρευση πρόσβασης στην Μπαρικάτ.

Από αυτήν όμως την απαγόρευση, εμείς διαβάζουμε και το εξής μήνυμα: Αυτά θα συμβαίνουν σε αυτούς που εναντιώνονται στο ¨δικαίωμα¨ της Τ.C. να βάζει ¨στην μαύρη λίστα¨ (μια μέθοδο με καταγωγή από την T.C. ) όποιους  δεν της αρέσουν και εμπλέκονται στα εσωτερικά των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Έναντι αυτής της τρομοκρατίας που παραπέμπει σε σκοτεινές περιόδους, η μόνη απάντηση μας μπορεί να είναι η εξής: Εμείς οι της Μπαρικάτ, ενάντια σε όλες τις πιέσεις και τις επιθέσεις, χωρίς να φοβόμαστε και να υποκύπτουμε θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για έναν βιώσιμο κόσμο, μια δημοκρατική Ελλάδα, και μια χαρούμενη μειονότητα. Θα συγκρουστούμε μέχρι τέλους με την λογική των σεΐχηδων των ταγμάτων, των ¨μπαμπάδων¨  και των ¨αρχηγών¨ που προσπαθούν να ναρκώσουν τους Τούρκους της δυτικής Θράκης με το ναρκωτικό του νέο-οθωμανισμού.

Χαιρετίζουμε τους εκ Τουρκίας αδερφούς που μετά από την απαγόρευση πρόσβασης μας μετέφεραν μηνύματα αλληλεγγύης. Στην ιστορία καμιά δικτατορία δεν διήρκεσε για πάντα, πάντοτε γκρεμίστηκαν από τους λαούς που αντιστέκονται και στάλθηκαν εκεί που τους αξίζει στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας. Και αυτή η σκοτεινή περίοδο θα περάσει και οι ωραίοι άνθρωποι θα κερδίσουν.  Δεν πρέπει να ξεχνιέται πως το πιο βαθύ σκοτάδι είναι αυτό που είναι πολύ κοντά στο πρωινό, είναι ανάγκη να μην σκύβουμε τον σβέρκο και να μην εγκαταλείπουμε τον αγώνα.

Η Μπαρικάτ θα συνεχίσει να είναι η ελεύθερη φωνή των Τούρκων της δυτικής Θράκης και η μπροστάρισα πλατφόρμα για την διεύρυνση του δημοκρατικού τους αγώνα.

Με σεβασμό και αγάπη για τους αναγνώστες μας.

http://barikatgazetesi.blogspot.gr/2017/02/3-yasmza-girerken-tcde-erisim-yasag.html

4/2/2017

Σχ: Προσέξτε πως ακόμη και μετά από αυτή την φασιστική απόφαση σε βάρος της εφημερίδας, ο αρθρογράφος δεν γράφει σαφώς ποιές ήταν αυτές οι ¨βρώμικες εστίες¨ εντός της μειονότητας που τον πολέμησαν και τον συκοφάντησαν.

Εντύπωση επίσης μας προκαλεί ότι η απαγόρευση αυτή συνέβη σε ιστοσελίδα που δεν έχει και μεγάλη εμβέλεια και μάλιστα έχουμε δει και τον πρωτεργάτη της να συγχαίρει π.χ. τον πρόξενο σε γιορτή για το Μπαϊράμι. Κι όμως ο φασισμός του Ταγίπ είναι τόσο μεγάλος που ακόμη και αυτόν θέλει να τον εξουθενώσει. Διότι απλά ο Ταγίπ θέλει αρθρογράφους-δούλους 100%. Και όποιος δεν υπακούει…. 

Previous Article

ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ Η ΝΥΦΗ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΤΙΜΗ !

Next Article

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΥΠΕΞ ΣΤΟΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ HDP

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *