Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΑΤΑΝΤΙΑ…

No Comments Share:

Zητά να τοποθετηθεί η πινακίδα του Ρολογιού της Ξάνθης !

145919446845539

O Γιώργος Μπατζακίδης-πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης ζήτησε να τοποθετηθεί στην θέση της η πινακίδα του ρολογιού της Ξάνθης.
Ο Μπατζακίδης μέσω του λογαριασμού του στα σόσιαλ μίντια, έστω και αν  ανησύχησε ¨κάποιους¨, ανέφερε πως το ρολόι της Ξάνθης κατασκευάστηκε στα 1870 από τον Ξανθιώτη Χατζη Εμίν Αγά και ότι είναι ανάγκη να κρεμαστεί να τοποθετηθεί στην θέση της η πινακίδα του ρολογιού αυτού.
12910174_10154155764164916_2011246670_n

¨ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ¨

Ο Γιώργος Μπατζακίδης-πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης κάνει έκκληση ¨βάλτε πια την ιστορία στην θέση της¨ και σε έγγραφο του προς τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο αναφέρει πως ετησίως χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται την Ξάνθη. Ο Μπατζακίδης αναφέρει πως ο πύργος-ρολόι αποτελεί το σύμβολο της πόλης της Ξάνθης και ότι αποτελεί ένα από τα οθωμανικά μνημεία που έφτασαν ως τις μέρες μας.

¨ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΡΟΛΟΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΣΤΑ 1870 Ο ΧΑΤΖΗ ΕΜΙΝ ΑΓΑ¨

Ο Μπατζακίδης στην επιστολή του αναφέρει πως το μνημείο για πάνω από 50 έτη είναι χωρίς ταυτότητα και χωρίς ταμπέλα και συνεχίζει γράφοντας : ¨ Επιτέλους, πάρτε απόφαση και βάλτε την ιστορία στη θέση της, όσο και αν προσπαθεί κάποιος να την αποκρύψει, η ιστορία πάντα μπροστά του θα είναι. Η ιστορία ανήκει στις επόμενες γενιές και δεν ανήκει στους Δημάρχους και στα Δημοτικά Συμβούλια.Όσο και αν ενοχλεί ορισμένους, το Ρολόι της Ξάνθης το έχτισε το 1870 ως αφιέρωμα στη πόλη ένας ντόπιος, πλούσιος αριστοκράτης ο Χατζή Εμίν Αγάς…Είναι τόσο απλό και να είστε περήφανοι για την ιστορία του τόπου μας όταν θα τοποθετήσετε την πινακίδα με το όνομα του, θα διορθώσετε την ιστορική παράλειψη των προκατόχων σας¨.

Ads__z-6 xanthi (1) 
http://www.gundemgazetesi.com/haber/detay/1511

28/3/2016

Σχ : Διακρίνουμε έναν εθνικισμό στα λεγόμενα του Μπατζακίδη.

Γιατί μόνο την πινακίδα δηλαδή ;

Εμείς προτείνουμε π.χ. να χτίσουμε και το τζαμί στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης που ήταν εκεί ως το 1941.

Ή και να καλέσουμε τον νομάρχη Ανδριανούπολης  να αναλάβει καθήκοντα και για την Ξάνθη…

Ομολογουμένως πάντως δεν είναι από τα χειρότερα κείμενα τα οποία έχει υπογράψει ποτέ ο εν λόγω κύριος. Έτσι δείτε τι επιστολή έστειλε στο τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης το 2013. Αφήσαμε την ορθογραφία όπως είχε  :
Με αφορμή της επισκέψεως μελών του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Ξάνθης στη Θεσσαλονίκη στις 9 Δεκεμβρίου 2012 επισκεφτήκαμε το Μουσείο Μουσταφά Κεμάλ Αττατούρκ, όπου, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ήταν κλειστό λόγω ανακαινίσεως και ότι τα προσωπικά αντικείμενα του Μουσταφά Κεμάλ Αττατούρκ μεταφέρθηκαν στην Τουρκία με σκοπό να επιστραφούν στο ακέραιο μετά το πέρας της ανακαινίσεως. Η αντιπροσωπεία μελών επισκέφτηκε ως εκ τούτου μόνο την αυλή, η οποία ήταν προσβάσιμη για το κοινό.

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μας με το Τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης στις 17 Ιουνίου 2013 λάβαμε την ενημέρωση ότι η οικία του Μουσταφά Κεμάλ Αττατούρκ παραμένει κλειστή λόγω κάποιων τελευταίων εργασιών και ότι από τα προσωπικά του αντικείμενα, μόνο ένα μέρος θα επιστραφούν. Και ως προς την επαναλειτουργία του Μουσείου λάβαμε αόριστη απάντηση και ότι απλά μπορούμε να επισκεφθούμε την αυλή που είναι προσβάσιμη.
Με απογοήτευση και δυσαρέσκεια του Σωματείου των Κρεοπωλών Νομού Ξάνθης, αλλά και πλήθος άλλων επισκεπτών ανεξαρτήτου θρησκεύματος και εθνότητας, βλέπει τη μη πρόσβαση και τη μη επισκεψιμότητα στην οικία του Μουσταφά Κεμάλ Αττατούρκ – μιας τεράστιας φυσιογνωμίας του 20ου αιώνα και που αποτελεί τιμή να βρίσκεται στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.

Σαφώς και με σεβασμό, αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για περιουσία του Τουρκικού Κράτους και Έθνους. Το ιστορικό κομμάτι, όμως, τούτης της οικίας – Μουσείου του Μουσταφά Κεμάλ Αττατούρκ δεν ανήκει ούτε στην Τουρκία ούτε στην Ελλάδα, η Ιστορία ανήκει μόνον στους λαούς.
Επειδή πληροφορηθήκαμε την ίδρυση αντιστοίχου Μουσείου Μουσταφά Κεμάλ Αττατούρκ στην Τουρκία με τα προσωπικά του αντικείμενα από τη Θεσσαλονίκη ως εκθέματα θα θέλαμε να μας ενημερώσετε: α) αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η ανωτέρω είδηση και β) πότε ακριβώς θα επαναλειτουργήσει το Μουσείο Μουσταφά Κεμάλ Αττατούρκ στη Θεσσαλόνικη, ώστε να καταστεί για το κοινό επισκέψιμο πολύ δε περισσότερο για τους χιλιάδες Τούρκους και μή επισκέπτες στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που επιθυμούν να δούν από κοντά τα προσωπικά αντικείμενα και την οικία του αναμορφωτή της σύχγρονης Τουρκίας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ, ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ

Previous Article

ΒΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥΣ !

Next Article

ΤΑ ΤΟΥΝΕΛ ΤΗΣ ΚΟΥΡΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *