Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΗ ΑΪΧΑΝ ΚΑΡΑΓΙΟΥΣΟΥΦ

No Comments Share:

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ : ¨Ο τεκές του Σαγίντ Αλή Σουλτάν δεν πρέπει να γίνει ¨τέρας¨.

Με μεγάλη θλίψη και έκπληξη έμαθα πως κατά την νύχτα της 23 Σεπτεμβρίου άγνωστο άτομο ή άτομα κατέβασαν την πινακίδα της εισόδου από τον εκλεκτό τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν της Ρούσας-νομού Έβρου

Ο τεκές του Σαγίντ Αλή Σουλτάν εκτός από τμήμα του πολιτισμού μας, αποτελεί για την Ελλάδα και ένα σύμβολο του πολυπολιτισμού. Ο πολιτισμός εκφράζει την ενότητα υλικών και πνευματικών αξιών που συμβαίνει κατά την ανάπτυξη των κοινωνιών. Κάθε κοινότητα πρέπει με προσοχή να τηρεί τα τοπικά έθιμα, τις παραδόσεις και τις αξίες ζωής σαν ένα μωσαϊκό. Διότι αυτό το πιο σημαντικό στοιχείο που κρατά όρθιο ένα κράτος είναι ο πολιτισμός εκείνης της χώρας. Στις μέρες μας ο νεωτερισμός ενώνει τις κοινότητες γύρω από τον δικό τους πολιτισμό, αρχίζει με την εκμάθηση των άλλων πολιτισμών της ίδιας χώρας, και σχηματίζει έτσι το σύνολο των πολιτισμού της χώρας.

Ο τεκές του Σαγίντ Αλή Σουλτάν που εκτός από την ιστορική του αξία έχει και πολιτιστική αξία, και για την περιοχή μας και για την πατρίδα μας την Ελλάδα, δεν πρέπει να γίνει ¨τέρας¨ αλλά το αντίθετο, πρέπει αυτό το μοναδικής ιστορικής και θρησκευτικής αξίας κτίσμα να τεθεί υπό την προστασία του υπουργείου Πολιτισμού και να διατηρηθεί. Επίσης πιστεύω πως αντί να ξηλώνεται η πινακίδα εισόδου από αυτόν τον τεκέ που χρωματίζει τα θρησκευτικά πιστεύω της περιοχής μας, είναι ανάγκη να σκεφτούμε το πώς και με ποιο τρόπο, μέσα από αυτόν τον τεκέ θα επεκτείνουμε τον θρησκευτικό τουρισμό στην περιοχή μας.

Ο σεβασμός στην θρησκευτική ετερότητα πρέπει να είναι καθήκον ¨πολιτισμού¨ κάθε σύγχρονου ανθρώπου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οποιαδήποτε ζημιά σε θρησκευτικό κτίσμα, ζημιώνει το σύνολο του πολιτισμού της πατρίδας μας,

Τέλος όπως όλοι έτσι και εγώ δηλώνω πως το κατέβασα της πινακίδας εισόδου από τον τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν δεν το αντιμετώπισα ως μια ευχάριστη κίνηση, και παρακαλώ όλοι ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας και γλώσσας να αντιληφθούν και να μάθουν εν ονόματι της ανθρωπότητας πως τέτοιου είδους άσχημες συμπεριφορές δεν συμβάλουν θετικά στην υλική και πνευματική ολοκλήρωση. Υποβάλω την αγάπη και τον σεβασμό μου.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης

Αϊχάν Καραγιουσούφ

Σχ : Ο άνθρωπος τα αυτονόητα λέει,  αλλά αν είσαι τουρκοδίαιτος όπως είναι άλλοι αυτά δεν σου αρέσουν….

Previous Article

¨ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ¨

Next Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΑΚΠ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *