Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

TMHMA ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔIΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΪΝΤΙΝ ΟΖΤΖΑΝ

0 σχόλια Share:

147733140426040

………………..

O Αϊντίν Οζτζάν περιέγραψε πως κατά την διετή περίοδο της προεδρίας του στον δικηγορικό σύλλογο Σμύρνης, είχε μεγάλη στήριξη από Βαλκάνιους Τούρκους οι οποίοι ήρθαν από την κοινότητα Δυτικής Θράκης και από άλλες βαλκανικές χώρες και εγκαταστάθηκαν στην Σμύρνη και τον περίγυρο της. Ανέφερε πως ¨Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους βαλκανικής καταγωγής ομογενείς μου και φυσικά την κοινότητα Δυτικής Θράκης που είναι και η πατρίδα μου¨.
¨ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΔΑΔ¨
Η ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ του υπέβαλλε την ερώτηση ¨Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης γίνουν έναν αγώνα δημοκρατίας και δικαίου για τα δικαιώματα τους που πηγάζουν από τις διεθνείς συνθήκες. Υπάρχουν οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ για την ΤΕΞ και τους άλλους συλλόγους, όπως και οι αποφάσεις για τους μουφτήδες. ΟΙ αποφάσεις αυτές δεν εφαρμόζονται. Ποιες είναι οι σκέψεις σας για αυτά τα θέματα ;¨.

Απαντώντας ο Αϊντίν Οζτζάν είπε : ¨Εμείς ως δικηγορικός σύλλογος Σμύρνης δίνουμε σημασία στο κράτος δικαίου, στην δημοκρατία και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτά τα λέμε όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Τουρκία και για όλες τις χώρες του κόσμου. Το κράτος δικαίου εφαρμόζει και θα εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο και φυσικά τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ. Τα κράτη δικαίου είναι υποχρεωμένα να φέρονται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και με τις διεθνείς συνθήκες που έχουν υπογράψει. Εμείς κάνουμε δηλώσεις πως και η Τουρκία πρέπει να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ. Ζητάμε από την Ελλάδα να αναγνωρίσει και να εφαρμόσει τις αποφάσεις που έχει βγάλει το ΕΔΑΔ. Είναι ανάγκη να αποδοθούν τα δικαιώματα στην τουρκική μειονότητα που ζει στην Δυτική Θράκη. Στο θέμα αυτό η άποψη μας είναι καθαρή. Ως φορέας δικαίου, πάντοτε υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και την δημοκρατία. Στόχος μας είναι η εφαρμογή του παγκόσμιου νόμου. Υπό αυτή την έννοια , επιθυμώ ν αναφέρω πως πράττουμε οτιδήποτε μας αναλογεί. Εμείς ως δικηγορικός σύλλογος Σμύρνης θα συνεχίσουμε να ενδιαφερόμαστε για θέματα σχετικά με το διεθνές δίκαιο και να πράττουμε τα δέοντα. Καλούμε την Ελλάδα το συντομότερο να εφαρμόσει τις αποφάσεις αρχικά του ΕΔΑΔ και των διεθνών δικαστηρίων¨.

http://www.gundemgazetesi.com/haber/detay/2203
24/2016
Σχ : Να καλείς την Ελλάδα να γίνει ¨κράτος δικαίου¨ την ώρα που ζεις στην ΤΟΥΡΚΙΑ….
Κωμωδία…

Previous Article

ΑΠΟΠΕΙΡΑ (;) ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΔΩΡΕΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΛΙΝΤΟΝ

Next Article

ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *