Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

0 σχόλια Share:

Ιστοσελίδα της εφ. Μπιρλίκ 27-4-2010

Στις 24- Απριλίου 2010 ο σύλλογος Τούρκων Δ.Θράκης Αυστραλίας γιόρτασε την 23 Απριλίου σαν μέρα Εθνικής Ηγεμονίας και γιορτής του παιδιού.

Το Σαββατοκύριακο στο Τουρκικό σχολείο, η Τουρκική Κοινότητα της Δ. Θράκης, παρά την απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων από την μάνα πατρίδα Τουρκία, γιόρτασε με πολλή αγάπη για την μάνα πατρίδα αυτή τη σημαντική μέρα που το τουρκικό έθνος ανακήρυξε την εθνική του ηγεμονία. Ο εορτασμός άρχισε με την ομιλία του προέδρου του συλλόγου Χαμδή Μεχμέτ. Ομιλία σχετικά με το νόημα και την σημασία της μέρας έκανε ο δάσκαλος Ντουράν Οζ. Ακολούθησαν ποιήματα, τραγούδια και παιχνίδια από τους μαθητές. Το πρόγραμμα τέλειωσε με θέατρο.

Από τότε που η πρώτη οικογένεια Τούρκων της Δυτικής Θράκης ήρθε στην Αυστραλία στις 23-9-1969, οι εργασίες για τον σύλλογο των Τούρκων της Δ Θράκης άρχισαν το 1971, το 1972 μετά την ίδρυση του Τομέα Εκπαίδευσης και του Τουρκικού δημοτικού στις 29-3-1975 ιδρύθηκε ο Σύλλογος Τούρκων Δυτικής Θράκης Αυστραλίας. Το 2003 ο σύλλογος πήρε την άδεια λειτουργίας του, τον Νοέμβριο του 2007 μαζί με τους εορτασμούς του για τα 38 χρόνια, άνοιξε επίσημα το κτίριο του συλλόγου, και έκτοτε συνεχίζει τις δραστηριότητες του

Previous Article

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΜΟΙΡΙΔΙΟ

Next Article

ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!