Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΕΛΕΤΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ

0 σχόλια Share:

Χώμα που παραλήφθηκε από το σπίτι του Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, θα μεταφερθεί φέτος στην Σόμα αντί της Σαμψούντας

1

Στα πλαίσια του ¨Αγώνα δρόμου ειρήνης και τιμής Ατατούρκ¨ που οργανώνεται φέτος για 26η χρονιά, χώμα που από την αυλή του σπιτιού του Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, μεταφέρθηκε στην συνοριακή πύλη των Ιψάλων.

Αναφέρθηκε πως φέτος προς τιμήν των 284 εργατών που πέθαναν στο μεταλλείο στη Σόμα, το χώμα θα μεταφερθεί εκεί. Στην τελετή παρέστη και ο Μουράτ Ερτάς- υποπρόξενος του προξενείου Κομοτηνής της T.C.

Ο έπαρχος Ιψάλων Μεχμέτ Αλή Γκιουρμπούζ μιλώντας στην τελετή που οργανώθηκε από την Ομοσπονδία Αθλητισμού Τουρκίας και από τον Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης, ανέφερε πως τμήμα αυτού του χώματος που έχει μεγάλη σημασία θα παραδοθεί στην Άγκυρα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ και το υπόλοιπο προς τιμήν των θανόντων μεταλλωρύχων, θα μεταφερθεί στο παράτημα Σόμας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης.

.¨Όσο αναπτύσσουμε τις σχέσεις μας με την γειτονική Ελλάδα, τόσο περισσότερο γαλήνιοι και ευτυχισμένοι θα είναι και οι ομογενείς μας εκεί¨

Ο Γκιουρμπούζ ανέφερε πως αισθάνεται υπερήφανος που είναι μέλος ενός έθνους που γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του και είπε ¨Όπως αγωνιστήκαμε στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, σήμερα πάλι καταβάλλουμε προσπάθεια ώστε και στην πιο πικρή μέρα να είμαστε πάλι μαζί. Όσο αναπτύσσουμε τις σχέσεις μας με την γειτονική Ελλάδα, τόσο περισσότερο γαλήνιοι και ευτυχισμένοι θα είναι και οι ομογενείς μας εκεί¨.

¨Η Τουρκία φτερνίζεται και η Δυτική Θράκη κρυολογεί¨

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Τανέρ Μουσταφάογλου τόνισε πως ¨η Δυτική Θράκη ως πολιτισμός και νοοτροπία αποτελεί συνέχεια της Θράκης μας. Όταν η Τουρκία φτερνίζεται η Δυτική Θράκη κρυολογεί¨.

……………………

2

3

4

 

5

 

6

7

Εφ. Μπιρλίκ 16/5/2014

Previous Article

EΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ GAT

Next Article

ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΠΙΑ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΚΛΩΤΣΗΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *