Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΟΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΣΟΥΡΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

No Comments Share:

¨Αποτελεί πίστη μας πως η μητέρα πατρίδα μας στηρίζει¨

Η Γυναικεία Ομάδα Καθοδήγησης της Αιρετής Μουφτείας Κομοτηνής, οργάνωσε στις 12 Δεκεμβρίου την 6η εκδήλωση Ασουρέ. Την πλέον πολυπληθή εκδήλωση των τελευταίων ετών σφράγισαν τα λόγια του εκλεγμένου μουφτή Κομοτηνής που δήλωσε ότι ¨Έθνη που δεν μεταδίδουν στις επόμενες γενιές την κουλτούρα τους είναι καταδικασμένα να εξαφανιστούνε μέσα στο χρόνο¨.

Στην εκδήλωση μετείχαν ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο υποπρόξενος Αντνάν Οζτούρκ, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο μουφτής Ιψάλων Ισμαήλ Γκεγίμ, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο βοηθός του μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Χράλογλου, η διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Μεντρεσέδων Ασίμ Τσαβούσογλου και περίπου 2.500 γυναίκες. Στην εκδήλωση συγχαρητήρια μηνύματα έστειλαν ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Κερίμ Ουράς, ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο νομάρχης Τεκίρνταγ Αλή Γερλίκαγια, ο νομάρχης Αδριανούπολης Χασάν Ντουρουέρ και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Μπουρχανεττίν Χακγκιουντέρ.

…………………….

Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ στην ομιλία του ευχαρίστησε ιδιαίτερα το τμήμα ενηλίκων γυναικών-μαθητριών των Μαθημάτων Κορανίου αλλά και όλους τους άντρες και γυναίκες του χωριού Λαμπρό, που μόχθησαν για την προετοιμασία του ασουρέ. Ο Σερίφ τόνισε πως το επόμενο έτος η εκδήλωση θα οργανωθεί από τον δήμαρχο Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, και τον ευχαρίστησε από τώρα.

Ο Σερίφ ανέφερε : Την συνέχεια και ενότητα κοινοτήτων και εθνών την διασφαλίζουν η θρησκεία, η γλώσσα, η ιστορική συνείδηση, τα ήθη τα έθιμα και οι παραδόσεις. Κάθε κοινότητα και έθνος έχει ένα τρόπο ζωής και στάσης που ορίζεται από τα παραπάνω στοιχεία. Αυτά όλα μαζί λέγονται πολιτισμός .Έθνη που δεν μεταδίδουν στις επόμενες γενιές την κουλτούρα τους είναι καταδικασμένα να εξαφανιστούνε μέσα στο χρόνο. Εμείς λοιπόν βρισκόμαστε απόψε εδώ για να βιώσουμε την εκδήλωση του ασουρέ που πηγάζει από την θρησκεία μας και τις παραδόσεις μας, και για να θυμηθούμε και να μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές το γεγονός αυτό που έρχεται από τα βάθη της ιστορίας. Εμείς πάντα καταβάλλουμε προσπάθεια να κρατήσουμε και να συντηρήσουμε εκδηλώσεις σαν και αυτή που προάγουν την ενότητα και την αλληλεγγύη μας.

¨Οι καρδιές μας είναι μαζί με τις καρδιές σας. Εμείς ως μητέρα πατρίδα σας αγαπάμε πολύ¨

Ο μουφτής Ιψάλων Ισμάηλ Γεγίν ανέφερε πως βλέπει μια οργάνωση, μια υπέροχη ομορφιά που θέλει να την δει και στην Τουρκία, ένα πρόγραμμα που δεν μπόρεσαν να το κάνουν ακόμη στην Τουρκία.

Ο Γεγίν είπε : Στην καρδιά μας υπάρχει ένα ξεχωριστό μέρος και ένας ιδιαίτερος σεβασμός για τους ομογενείς της Δυτικής Θράκης και του εξωτερικού, όπως και για τους ομογενείς στην Βουλγαρία και σε άλλες χώρες. Εγώ ευρισκόμενος εδώ στην Κομοτηνή που υπάγεται στο ελληνικό κράτος μετά από πρόσκληση του συναδέλφου μου, έχω την χαρά και τον ενθουσιασμό να σας απευθύνω τον λόγο…

Βλέποντας αυτήν την εικόνα εδώ, η ατζέντα άλλαξε, εσείς μας έχετε ξεπεράσει κατά πολύ. Οι καρδιές μας είναι μαζί με τις καρδιές σας. Εμείς ως μητέρα πατρίδα σας αγαπάμε πολύ. Πιστεύω πως κι εσείς μας αγαπάτε πολύ. Η καρδία μας, η θρησκεία μας, το έθνος μας, η γλώσσα μας και πρώτα από όλα η φυλή μας είναι ίδια. Υπάρχουν πολλά σημεία που μας ενώνουν. Δεν είναι μόνο το Ισλάμ και το θέμα της πίστης. Είμαστε και από την ίδια φυλή και ο ίδιο έθνος. Όλοι είμαστε Τούρκοι. Αισθάνομαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ. Πιθανόν δεν είναι νωρίς, σας καλώ στις εκδηλώσεις Αγίας Γέννησης που οργανώνουμε τον Ιούνιο στα Ίψαλα.

¨Εάν εσείς δεν χαλάσετε την ενότητα και την ομοψυχία σας κανένας δεν μπορεί να την χαλάσει¨

Ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, είπε πως η μέρα Ασουρέ είναι σημαντική για την θρησκεία μας και συνεχάρη για την πρωτοχρονιά της μετανάστευσης.

……………

Ο Σενέρ είπε : ¨Να έχετε ενότητα και ομοψυχία. Ακόμα και άνθρωποι που είδαν τον προφήτη Μωάμεθ, όταν δεν είχαν ενότητα και ομοψυχία, χύθηκε αίμα…Κάνω έκκληση για ενότητα και ομοψυχία. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα δύσκολο. Εάν εσείς δεν χαλάσετε την ενότητα και την ομοψυχία σας κανένας δεν μπορεί να την χαλάσει. Για να διαφυλάξετε την ενότητα και την ομοψυχία σας κόψτε τις κακολογίες και αφήστε τα κουτσομπολιά και τις κουβέντες. Εάν δεν ανέχεστε τους κουτσομπόληδες και δεν ασχολείστε ο ένας με τον άλλον, τότε κανείς δεν μπορεί να χαλάσει την ενότητα και την ομοψυχία της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.¨

…………………..

 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 13/12/2012

Previous Article

ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Next Article

ΠΡΩΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *