Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

0 σχόλια Share:

Παραδόθηκε εντέλει το ασθενοφόρο που επί μακρόν είχε κολλήσει στην γραφειοκρατία

Όπως είναι γνωστό στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2009 είχε οργανωθεί στην Κομοτηνή φιλανθρωπική εκδήλωση από τον BTAYTD (Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης) και από την Επιτροπή Γυναικών Δυτικής Θράκης. Με τα έσοδα από την εκδήλωση αγοράστηκε ένα ασθενοφόρο για το κρατικό νοσοκομείο Κομοτηνής. Δυστυχώς παρά την αγορά του ασθενοφόρου δεν είχε γίνει δυνατόν να παραδοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο. Ο λόγος ήταν ότι είχαν κολλήσει στην γραφειοκρατία τα απαραίτητα έγγραφα παράδοσης-παραλαβής. Εντέλει το ασθενοφόρο παραδόθηκε. Η τελετή παράδοσης παραλαβής έγινε το βράδυ της 27 Ιανουαρίου 2011 στο νοσοκομείο.

Στην τελετή μετείχαν ο διοικητής του νοσοκομείου Ηρακλής Χατζηνέστορας, ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής και βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν., η Εσίν Σάρνιτς-σύζυγος του πρόξενου της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο πρόεδρος του BTAYTD Ερκάν Ρουσέν μαζί με μέλη του Δ.Σ., οι πρώην πρόεδροι του συλλόγου Αχμέτ Καρά, Μουσταφά Κατραντζή, Ετσεβίτ Εμίν και μέλη της Επιτροπής Γυναικών.

Στην τελετή πρώτος μίλησε ο διευθυντής του νοσοκομείου Ηρακλής Χατζηνέστορας. Ο διευθυντής στην ομιλία του είπε πως έχει ενημερώσει το υπουργείο για το δωρηθέν ασθενοφόρο, πως το ίδιο θα κάνει και στην γενική συνέλευση τον επόμενο μήνα, ότι το ασθενοφόρο κρατήθηκε σε κλειστό χώρο και ότι είναι ένα υπέροχο ασθενοφόρο. Είπε πως θα μεταφερθεί στην Αθήνα για να γίνει κινητή μονάδα, πως δεν είναι απλό σαν τα άλλα, και ότι με τα μέσα που θα έχει εντός του, ο ασθενής μπαίνοντας θα αισθάνεται πως βρίσκεται σαν σε δωμάτιο νοσοκομείου. Ο Χατζηνέστορας τόνισε την ιδιότητα του ασθενοφόρου που είναι τετρακίνητο, διότι θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση των πολιτών στις ορεινές περιοχές, είπε πως λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών καθυστέρησε η ένταξη του ασθενοφόρου στο νοσοκομείο, αλλά πως πρόκειται για ένα υπέροχο και επωφελές για το νοσοκομείο δώρο, και ευχαρίστησε για αυτό την Επιτροπή Γυναικών.

Μετά από τον διευθυντή έκαναν από μια ομιλία ο πρόεδρος του BTAYTD Ερκάν Ρουσέν, ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών Αϊσέ Γκαλήπ, η νέα πρόεδρος Σουκράν Ραϊφ και ο πρώην πρόεδρος του BTAYTD Αχμέτ Καρά.

Οι ομιλητές στους λόγους τους ευχαρίστησαν αυτούς που συνέβαλαν στην αγορά του ασθενοφόρου. Επίσης εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το γεγονός πως μετά από μια μακρά περίοδο καθυστέρησης το ασθενοφόρο παραδόθηκε επίσημα στο νοσοκομείο.

Στην ομιλία της η Αϊσέ Γκαλήπ είπε πως μετά από την αγορά του ασθενοφόρου έμειναν στα χέρια τους 1200 ευρώ τα οποία ως Επιτροπή Γυναικών επιθυμούν όπως είπε να τα ξοδέψουν πάλι για το νοσοκομείο. Μετά από αυτό ο διευθυντής του νοσοκομείου Χατζηνέστορας είπε πως τον τελευταίο καιρό ανανέωσε κάποιες πόρτες στο νοσοκομείο ώστε να μην μπαίνει μέσα ο καθένας αλλά ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο στην αίθουσα των εγχειρήσεων, και πρότεινε να χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα για την τοποθέτηση ηλεκτρονικής πόρτας εκεί. Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή από την Επιτροπή Γυναικών, που ζήτησαν όμως να μπει μια πινακίδα που να λέει από ποιούς έγινε η δωρεά. Αυτό έγινε δεκτό από τον διευθυντή.

Έτσι η Επιτροπή Γυναικών Μειονότητας και αυτοί που συνέβαλαν στην φιλανθρωπική εκδήλωση εκτός από το ασθενοφόρο για το οποίο έγινε τόσος θόρυβος και προσπάθειες, θα χαρίσουν και στο νοσοκομείο και μια ηλεκτρονική πόρτα.

Εφ. Μιλλέτ 30-1-2012

Σχόλιο : Λάθος η παραλαβή, διότι ¨νομιμοποιείται¨ , δηλαδή προβάλλεται ένας σύλλογος ο οποίος λειτουργεί σαν ιμάντας της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας στην Θράκη. Πρέπει να θυμίσουμε μήπως περιπτώσεις  όπως της Περβιν Χαϊρουλλάχ ή του Τζεμίλ Καμπζά που εκπροσωπώντας αυτό το σύλλογο κατήγγειλαν παντού την πατρίδα μας ;  Θυμάται κανείς ότι αυτός ο σύλλογος επί δημαρχίας Βαβατσικλή είχε διαμαρτυρηθεί επειδή είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα εορτών για τα ελευθέρια Θράκης και τελετή για την γενοκτονία των Ποντίων ;   Ή τα ξεχνάμε όλα όταν έχομε ζόρια ; Αλήθεια πιστεύει κανείς πως τα 52 χιλιάρικα που κόστισε το ασθενοφόρο μαζεύτηκαν από τις μαρμελάδες και τα υφαντά των γυναικών μέσα σε δύο μέρες ; 

Previous Article

ΜΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΙΜΑ

Next Article

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΤΙΑ ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *